Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 7:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Milyon kere hayır / Ergun KAFTANCI

Milyon kere hayır

Geçen salı günkü Yeniçağ, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunu bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdi...

Büyük coşkuyla karşılanan ve konuk edilen Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin başı Barzani'nin sırf evetçi Erdoğan'a ve AKP'ye, Kürt kökenli yurttaşlarımızın destek vermesini sağlamak amacıyla geldiği anlaşıldı...

Dikkatinizi çekti mi bilemiyorum; Barzani devlet başkanı töreniyle karşılandı, gittiği her yere de Kürt Yönetimi bayrağı çekildi. Bu istikbal ve o bayrak, halk tarafından infialle karşılandı...

* * *

Barzani'nin babası Molla Mustafa ...
Read more : Milyon kere hayır / Ergun KAFTANCI | Görüntüleme : 1788 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI (II)

ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI (II)
Bir ‘ulusal özgürlük ve adalet programı’nın uygulanabilmesinin ulusal ve uluslararası kimi engellerle karşılaşabileceğinden sözetmiştik.
Özde ‘ulusal’ ve ‘uluslararası’ koşullar, denildiği üzere, ülkeleri biribirlerine karşılıklı bağımlı kılmaktadırlar.
Günümüzde bu karşılıklı bağımlılık öylesine karmaşık bir biçime bürünmüştür ki, bu karamaşıklık ancak adım adım açıklanabilir.
Her şeyden önce, dünyamız, 1929 bunalımı gibi bir ‘Büyük Bunalım’ içinde bulunmaktadır.
Oysa, hergün ‘küreselleşmenin sonu’, ‘Avrupa Birliğinin dağılması’, Brexit, Frexit, ‘Avrasya Çağı’ gibi kısmen doğru ama ...
Read more : ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI (II) | Görüntüleme : 887 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yazı İşleri - 1 Mart 2017 / Banu AVAR

GÜNCEL MEYDAN
İzlence Adı: Yazı İşleri
Sunucu - Yayıncı: Can ATAKLI - Halk TV
Konuk(lar):
Gazeteci-Yazar Banu AVAR
Tarih: 1 Mart 2017
Bilgi: Gazeteci-Yazar Can ATAKLI soruyor; Gazeteci-Yazar Banu AVAR gündemi yorumluyor...
Resim:
İndirme İlişimi: https://youtu.be/d_tjb2pzXNk

Read more : Yazı İşleri - 1 Mart 2017 / Banu AVAR | Görüntüleme : 5753 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Biz de Görevimizi Yaptık / Rifat SERDAROĞLU

Biz de Görevimizi Yaptık

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, “Karargâh Rahatsız” başlıklı bir yazıdan nasıl CUNTA ve DARBE çıkardığını, edindiği izlenimden dün anlatmıştı! Salı sabahı “Çalar Saat” programında İsmail Küçükkaya “Ben Savcı Demir ile konuştum. Kendisi, bir vatandaş bana suç duyurusunda bulundu, ben de görevimi yaptım” dediğini söyledi. El Hak doğrudur. Ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak, aynı Savcıya belgeleriyle bir suç duyurusunda bulundum! Öyle izlenim falan değil, kapı gibi belgeler. Şüphelilerin hem sesleri ...
Read more : Biz de Görevimizi Yaptık / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD uydusundan gelen bir karar var! / Arslan BULUT

ABD uydusundan gelen bir karar var!

Günlerdir, 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminin arkasındaki niyeti sorguladığım için Barzani'nin gelişinde, İstanbul ve Ankara'da, havaalanlarına "Kürdistan bayrağı" olduğu söylenen bir bez çekilmesi ve Çankaya Köşkü'ndeki görüşmede de aynı bezin bulundurulması üzerinde duramadım.

Fakat arkadaşımız Batuhan Çolak, "Kürtlerin bayrağı" denilen o bezin 1927'de Ağrı isyanında kurulmak istenen "Ağrı Kürt Cumhuriyeti" için kullanıldığını, tasarımın İngiltere'ye ait olduğunu yazdı.

Arkadaşımız Selcan Taşçı ise bu düzenlemenin amacının ne olduğunu açıkladı:

"Bir veya ...
Read more : ABD uydusundan gelen bir karar var! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2188 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!.. / Ahmet TAKAN

Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!..

Ne içiyorlarsa aynısından ben de istiyorum!.. Artık dayanılacak hal olmaktan çıktı. Milletin aklı ile zekasıyla alay etmekten bıkmıyorlar. İçinde yaşamaya mahkum edildiğimiz ortamı, akıl ve mantık kuralları ile anlatmak çok uzak ve hatta imkansız hal aldı. Gerçek ötesinin de ötesine geçtik. Öyle skandallara, öyle rezaletlere öyle bahaneler uyduruyorlar ki, bu neyin kafası, neyin kafasını yaşıyorlar anlayabilmek mümkün değil.

Başbakan Binali Yıldırım, çapulcu başı Barzani'nin Türkiye'ye gelişi ile Atatürk ve Esenboğa Havalimanlarının ...
Read more : Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1850 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar / Saygı ÖZTÜRK

Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar

Ülkemizde devlet işleri “biri yapar, biri bozar” biçiminde gelişiyor. İdam cezası AKP döneminde kaldırıldı, şimdi idam cezasını yeniden getirmek istiyorlar. Memurluğa alımlarda “arşiv araştırması”, “güvenlik soruşturması” yapılıyordu, “böyle şey olmaz” deyip kaldırdılar. Şimdi, Kanun Hükmünde Kararname'yle sessiz sedasız yeniden soruşturma ve arşiv araştırmasına geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği'ni kaldırdılar, şimdi yeniden bu sisteme şaibeli bir biçimde geçiyorlar.

AKP döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın deneyimli müfettişlerini etkisiz hale getirmek, emekliliğe zorlamak için ...
Read more : Skandal mülakat ve gizlenen maaşlar / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1165 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

9 sıfır elde var sıfıra sıfır! / Necati DOĞRU

9 sıfır elde var sıfıra sıfır!

Rakamla “BİN” yazayım: 1.000. Kaç sıfır var? 3 sıfır. Rakamla “MİLYON” yazayım: 1.000.000. Kaç sıfır var? 6 sıfır. Rakamla “MİLYAR” yazayım: 1.000.000.000. Sıfırları sayayım. 9 sıfır.

THY 9 sıfırlı zarar etti.

TABLET 9 sıfırı yuttu.

Sıfıra sıfır.

Elde var sıfır.

THY adını duyunca herkes gururlanır. Cumhuriyetle birlikte Mustafa Kemal'in “İstikbal göklerdedir” sözüyle kurulmuş. Dünyanın her yerine uçak indiriyor, uçak kaldırıyor. Milletin gururu. Geçen hafta THY'de uçaklarda “ikram servis elemanı” ...
Read more : 9 sıfır elde var sıfıra sıfır! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1955 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI

ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI
Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adındaki ‘adalet’ ve ‘kalkınma’ ya da herhangi bir ‘Millî Hükûmet Programı’nın ‘ulusal bağımsızlık’ ve ‘adalet’ tanımlarından ayrı olarak, Fransa’da ‘ulusal egemenlik’ ve ‘toplumsal adalet’ isteyen bir partinin programına bakalım.
Program 458 sayfa olmasına karşın, özü on maddede özetlenmiş:
I- Son kırk yıl boyunca uygulanmakta olan ‘tüm neoliberal reformlar’ iptal edilecektir. Yani, 1980 sonrası ‘mondialisation’ adına dayatılan tüm reformlar rafa kaldırılacaktır.
II- Politik, askerî ve diplomatik ...
Read more : ULUSAL ÖZGÜRLÜK VE ADALET PROGRAMI | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Neden hayır denilmeli? / Arslan BULUT

Neden hayır denilmeli?

Mehmet Alkanalka, piyade komando kurmay albay olarak, 100 tam puanla birinci sırada olduğu halde, 2014 ve 2015 Yüksek Askeri Şuraları'nda, tuğgeneralliğe terfi ettirilmeyip, kendi astının emri altında çalışmaya mecbur edilince emekliliğini istedi ama emeklilikten sonra devletin bütün birimlerine başvurarak hakkını aradı.

Çünkü sonradan ortaya çıktı ki kendisi terfi ettirilmezken, 2014 şurasında general yapılan 19 albaydan 12'si ve 2015 şurasında general yapılan 23 albaydan 20'si, 15 Temmuz darbesine karıştıkları gerekçesiyle TSK'dan atıldı!

Bu ...
Read more : Neden hayır denilmeli? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2631 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x