Zaman: Cum Ağu 08, 2025 22:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Hristi Terörist / Prof. Dr. Ata ATUN

Hristi Terörist

2 şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel, Külliye’deki 2.5 saatlik görüşmenin ardından ortak açıklama yaparken, soru-cevap kısmında ‘İslamist terör” ifadesini kullanan Merkel’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki göstermesi gerçekte boşuna değil.

Dünya tarihine bakıyorum da, terörist olan da, soykırım yapan da hep Hristiyanlar olmuş günümüze değin. Gerçekte “İsevi Terör” ve “Hristi Teröristler” demek daha çok yakışacak aşağıdaki tarihi olaylara.

Almanlar kendilerini pazarladıkları gibi çok da masum değiller.

1891 yılında Almanlar hammadde ve iş ...
Read more : Hristi Terörist / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum? / Murat MURATOĞLU

Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Varlık Fonu büyük önem arz ediyor. Ama bazı o malum kafaların bunu hazmedemediklerini gördük. Bu işlerden anlamadıkları için hazmedemiyorlar” dedi.

Haklı mı? Sonuna kadar! Bunlardan biri de benim. Hakikaten anlamıyorum!

Varlık Fonu ne yapacak? Bu fon nasıl yönetilecek? Nasıl karar verecek? Ne tür işlere girecek? Nelerden uzak duracak? İlkeleri nedir? Kendine devredilen şirketleri nasıl daha verimli hale getirecek? Bu şirketler bunca yıldır verimsiz mi yönetiliyorlardı? Neden gereken yapılmadı? Hiçbir ...
Read more : Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1603 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KRİZİN K’SI (II)

KRİZİN K’SI (II)
Üretim üretim diyoruz da, üretimin nihaî amacı insanların ‘gönencinin artırılması’ için midir diye sorduğumuz yok.
Hayır. Hiçbir zaman olmamıştır demeyelim ama, eğer üreticilerin dışında ve toplumun gönencini gözeten bir kurumun ‘ne’, ‘ne kadar’, ‘nasıl’ üretileceğine karar vermediği hiçbir durumda; ama hiçbir durumda, üretim ‘insanların gönencini’ artırmak için yapılmaz.
Adam toplanabilir hortum üretiyor, televizyonlarda bas bas bağırıyorlar, sanki herkesin bahçesi var ve bir tek hortumları eksik.
Bir başkası ‘korniş takma makinesi’ üretmiş.
Bir ...
Read more : KRİZİN K’SI (II) | Görüntüleme : 916 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı? / Müyesser YILDIZ

Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı?

Türkiye'nin Suriye politikasındaki zik-zakları anlamak için ziyaret trafiğine dikkat kesilmemiz gerek.

Trump'ın Ankara'ya gönderdiği ilk yetkili CIA Başkanı değildi. Ondan önce İngiltere Başbakanı May Washington'dan doğruca Ankara'ya geldi.

Sonra CIA Başkanı, onun hemen ertesi günü de İngiltere Genelkurmay Başkanı Ankara'yı şereflendirdi.

O trafik içinde kısa süre önce “El Bab'dan sonra tamam” diyen Erdoğan, “Sırada Rakka, Münbiç var” söylemine geçti.

Yıllarca Barzani'nin danışmanlığını yapan, şimdi de Erdoğan'ın Başdanışmanı olan İlnur Çevik ...
Read more : Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 3478 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Halkevleri / Metin AYDOĞAN

Halkevleri

Halkevleri, 19 Şubat 1932’de kuruldu. Amacını; “Türk ulusunu; bilinçli, birbirini anlayan, birbirini seven, ortak ülküye bağlı bir halk kitlesi haline getirmek” olarak açıklamıştı. Devrimler halka anlatılacak; kültürel yaşam, canlandırılacaktı. Yüzyıllarca bağnazlığın baskısı altına ezilen Anadolu halkı; yurt ve dünya sorunları hakkında bilgi sahibi olan, doğru düşünebilen ve olaylar karşısında kendi kanısını çekinmeden belirtebilen kişiler haline getirilecekti. Kulluğun yerini yurttaşlık alacaktı. Halkevleri tüzüğünün Birinci Maddesi’nde şunlar yazılıydı; “Halkevleri, kalplerinde ve dimağlarında memleket sevgisini mukaddes bir ...
Read more : Halkevleri / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1573 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

ABD'nin Geleceğini Görmek İçin Türkiye'ye Bakın (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Bilgi güç ise "Bilmeliyiz" dedik, bir yola çıktık. Bilgi dağıtıyoruz. Devam ediyoruz.
İngiltere Başbakanı Theresa May neden ABD ve ardından Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi? Tayyipleşme bir modele mi dönüşüyor?
İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi yazarı ve Türkiye uzmanı Liz Cookman'dan çarpıcı yazı.

Amerika'nın Geleceğini Görmek istiyorsanız Türkiye'ye Bakın - Liz Cookman
If You Want to See America’s Future, Look at Turkey - Liz Cookman (The Guardian)

Theresa May’in (İngiltere Başbakanı), şaibeli dünya liderlerine sahip Washington'a ...
Read more : ABD'nin Geleceğini Görmek İçin Türkiye'ye Bakın (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

Türkiye'de Demokrasinin Sonu (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Yazar dostum Asaf Ataman'a binlerce teşekkür...

Küresel Sistem'in Türkiye karşıtı aktörlerinden gazeteci Dexter Filkins'in yazısını harika biçimde çevirip bana verdiğinde, bunu mutlaka yayınlamalıyız dedim, sağolsun kabul etti.

Küresel Sistem penceresinden gerçekleri kimi zaman çarpıtarak ve Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı duruşuyla gündeme bakan Filkins, Türkiye ve ortadoğu uzmanı, sahada çalışmış, çatışma alanlarında istihbari gazetecilik yapmış The New Yorker gazetesi yazarı. Yazıları takip edilen, etkisi büyük bir yazar.

HDPKK'yı demokrasi çerçevesinde gören, Erdoğan'ın diktarörlük yolunda ilerlediğini niteleyen, ...
Read more : Türkiye'de Demokrasinin Sonu (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 1229 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

“Hayır” demenin ceremesi! / Mustafa KÜPÇÜ

“Hayır” demenin ceremesi!

Bu ülkede “Askerin vesayeti var” dediler, kumpas üstüne kumpas kurup, Türk ordusunun en saygın isimlerini saf dışı ettiler! Ordumuz Fetö’cü komutanların eline kaldı!

Askerin vesayeti böylelikle sona erdi!

Bu kez, “eski dostlar” güç kavgasına girdiler, yollar ayrıldı, “Sayın Hocaefendi” terörün başı oldu!

Derken, 15 Temmuz “Darbe Girişimi” geldi!?

Kim yazdı, kim oynadı belli değil! Ama “mağdurluk siyaseti” yine prim yaptı!

Orduda yeni bir temizlik başladı! Ordu içindeki hiyerarşi kökten değişti. ...
Read more : “Hayır” demenin ceremesi! / Mustafa KÜPÇÜ | Görüntüleme : 3006 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KRİZİN K’SI

KRİZİN K’SI
‘Kriz’ mi ‘Bunalım’ mı tartışmasına girmeyelim.
Her zaman olduğu gibi, yine herkes kendince bir açıklama yapacaktır.
Ancak ekonominin ‘kriz’ değil ama ‘bunalım’a girmesi, bunalıma girmiş insanlar gibi ne yapacağını bilememesi gibidir. Uzun dönemlidir.
Hep söyledik, yinelesek de kimse anlamayacak ama, biz yine de içinde bulunduğumuz ‘bunalım’ın, 2008’den buyana sürdüğünü ve hâlâ aşılamadığını söyleyelim.
Ve bunalımların, yoksul kesimleri vurduğundan daha çok varsıl kesimleri vurduğunu da ekleyelim.
Örneğin bir fabrikatörün iflas etmesi, belki yüzlerce işçiyi ...
Read more : KRİZİN K’SI | Görüntüleme : 999 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x