Zaman: Cum Ağu 08, 2025 18:58

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti... / Cazim GÜRBÜZ

21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti...

Mao demiş ki: "Nerde zulüm varsa, orada direniş vardır."

Zulüm şimdi Doğu Türkistan'da var, hem de arşa dayanmış durumda... Bunu nereden mi çıkarıyorum? İlham Tohti'nin fikirleri ve mücadelesinin aktarıldığı bir kitabı okuduktan sonra vardım bu kesin yargıya. Bu kitap Şira Yayınları'nca yayımlanmış, tam adı: "Hapisteki Lider İlham Tohti, Yolum, Gayem ve Uygur Türkleri"...

Evet hapisteki lider, hem de müebbet hapiste... İlham Tohti, dünyanın tanıdığı değerli bir bilim adamı, hem ...
Read more : 21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti... / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Üst Akıl ile Kucaklaştılar / Rifat SERDAROĞLU

Üst Akıl ile Kucaklaştılar

Geçen hafta CIA’nın yeni başkanı Mike Pompeo, ilk ABD dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MİT Müsteşarı Fidan CIA Başkanı ile görüştüler…

Bademler ve besleme basın sözüm ona Amerika’ya çok kızarlar. Her kötülüğü ondan bilirler. Fakat yürek yerine dalak taşıdıkları için Amerika’ya karşı doğrudan konuşamazlar, “Amerika” adını bile söyleyemezler! Ya ne derler? Üst Akıl!

Türk Gençliği, yaklaşmakta olan diktaya Gezi olaylarıyla mı direndi?
Bademlerde yanıt anında hazırdır; Üst Akıl, ...
Read more : Üst Akıl ile Kucaklaştılar / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1776 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FRANSA’DA BAŞKANLIK

FRANSA’DA BAŞKANLIK
Türkiye’de bir ‘Başkanlık teranesi’ süredursun, Fransa’da bu yakınlarda bir ‘Cumhurbaşkanı’ seçimi olacak.
Ben, ‘Başkanlığa hayır’ ya da ‘Anayasa Değişikliğine hayır’ kampanyasında, her gün yeni bir ‘slogan’ bulunmasından yana değilim.
Çok daha önce yazdım, bu ‘değişiklik önergesi’nin sözde ‘Meclis’ten geçirilmesi ve halkoyuna sunulması bile, bir başına, ‘vatana ihanet’, ‘devlete ihanet’, ‘millete ihanet’ ve giderek ‘insanlığa ihanet’tir. İ-ha-net-tir.
Evet de çıksa, ki normal koşullarda çıkmayacağı kesindir, hayır da çıksa, bu öneriyi getirenler ile halkoylamasında ‘evet’ ...
Read more : FRANSA’DA BAŞKANLIK | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Katılımcı, Birlikçi, Örgütlü Olmadıkça Gerçek Atatürkçü Olamayız / Prof. Dr. Cihan DURA

Katılımcı, Birlikçi, Örgütlü Olmadıkça Gerçek Atatürkçü Olamayız

Atatürk diyor ki:

Bana kuvvetimin sırrını sordular, “durur, dinlerim” dedim. Kalbleri kırarak değil, kalbleri kazanarak yönettim. Ben ne yaptımsa, arkadaşlarıma dayanarak, ulusuma dayanarak yaptım. Yani tek başıma bana atfedilemez. Katılım kuralı ömrüm boyunca ihmal etmediğim bir esas olmuştur.

Hemen bütün devrimlerimi geniş halk kitleleriyle diyalog kurarak yaptım. Ekip kurdum, organize ettim. Yakın çevremde sürekli olarak büyük gruplar bulundurdum, onlarla yüz yüze ilişkiler sürdürdüm, tüm eylemlerimi onlarla birlikte gerçekleştirdim. ...

İstiklal Savaşı'nın sırrı: GÜÇLÜ MECLİS / Sinan MEYDAN

İstiklal Savaşı'nın sırrı: GÜÇLÜ MECLİS

Emperyalizme karşı tam bağımsızlık, saraya/sultana karşı milli egemenlik mücadelesi olan İstiklal Savaşı güçlü Meclis'le kazanıldı. Türkiye Cumhuriyeti Meclis'le kuruldu…

Atatürk, 29 Ocak 1921'de TBMM'de yaptığı konuşmada Türk Milleti'nin asırlardır “iki baskıcı kuvvetin, iki yok edici kuvvetin” etkisi altıda kaldığını belirterek bunlardan birinin “saltanat”, diğerinin “emperyalizm ve kapitalizm” olduğunu söylemişti. “Anadolu'da bir taraftan Batı emperyalizminin, diğer taraftan yüzyıllardır süren baskıcı saltanat rejiminin yapmış olduğu yıkımdan başka bir şey yoktur” demişti.

Atatürk, ...
Read more : İstiklal Savaşı'nın sırrı: GÜÇLÜ MECLİS / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2322 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor / Prof. Dr. Ata ATUN

İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor

16 Ağustos 1960 tarihinde bağımsızlığı ilan edilen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Anayasasına göre söz konusu bağımsız devletin üç garantöründen bir tanesi olan İngiltere, “Güvenlik ve garantiler” konusunda açıkça takiye yapıyor.

İngiltere açık ve net olarak “Ben, Garantörlükten vazgeçerim ama Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasında var olan haklarımdan vazgeçmem” diyor. Zaten İngiltere’nin bu koşulu, Annan Planı’nın giriş bölümünde yer alan ilk beş maddenin içinde “İngiltere’nin Egemen üsleri ve Anayasal hakları Annan Planı dışındadır” mealinde yer ...
Read more : İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 1042 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Referandum mekruh oldu! / Arslan BULUT

Referandum mekruh oldu!

Anayasa değişikliğinin savunulacak bir yönü bulunmadığı için, "evet" çıksın diye kafa yoranlar, çareyi, "hayır"cıları terör örgütleriyle birlikte göstermekte buldu! Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, bu stratejiye göre hareket ediyor!

"Adalet Bakanı" sıfatını taşıyan ve herkesin hukukunu korumakla görevli olması gereken Bekir Bozdağ, "PKK, FETÖ ve DHKP-C dahil ne kadar Türkiye'ye ve Türk milletine ihanet eden terör örgütü varsa, hepsi 'Hayır' için iş birliği yapıyorlar." dedi.

Hayırcıların en güçlü organizasyonu olan ...
Read more : Referandum mekruh oldu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2426 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Varlık Fonu'na denetim var mı? / Nedim TÜRKMEN

Varlık Fonu'na denetim var mı?

Son 10 gündür Türkiye'nin gündemini oluşturan varlık fonu kurulmasına ilişkin Kanun, 26 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen; fonun yönetiminin ve fona devredilen kuruluşların belirlenmesiyle birlikte tartışmalar alevlenmiş ve fon ülkenin gündemine oturmuştur.

Dünyada Sovereign Fund, Wealth Fund gibi adlandırılan ulusal varlık fonları, genellikle cari fazla veren emtia ihracatçısı ülkeler tarafından “zor durumlarda” kullanılmak üzere kurulmuşlardır. Nakit ve bütçe fazlası ve/ veya petrol… vb. gibi doğal kaynak ...
Read more : Varlık Fonu'na denetim var mı? / Nedim TÜRKMEN | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şam'da namaz kılmanın faturası / Murat MURATOĞLU

Şam'da namaz kılmanın faturası

Bir yandan Avrupa Birliği'nin Suriyelileri onlara yollamamamız karşılığı söz verdiği 3 milyar Euro'yu vermediğinden şikâyet ederken diğer yandan Birleşmiş Milletler'den de para koparmaya çalışıyoruz.

Parayı vermek için harcanan her kuruşun tek tek izahatını istiyorlar. “Bana harcamalarınızı gösterin ben de parayı göndereyim” demeye getiriyorlar. Bizde öyle bir gider pusulası yok ki, afaki bir rakam var.

Suriyelilere bugüne kadar 26 milyar dolar harcadığımızı iddia ediyoruz. OECD bir rapor yazdı, Türkiye Suriyeli göçmenlere resmi ...
Read more : Şam'da namaz kılmanın faturası / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1828 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gökçek cevap verebilecek mi?.. / Ahmet TAKAN

Gökçek cevap verebilecek mi?..

Bıraktığımız yerden devam edelim... Çalışmalarını sonlandıran, 15 Temmuz  Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Meclis Başkanlığı'na sunduğu Melih Gökçek dosyasının sayfalarını aralamıştık. Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 2013 Aralık ayında Washington'a yaptıkları çalışma ziyareti ile ilgili Gökçek'in komisyona yazdıklarını "iftira" diyerek sert tepki gösteriyor.

Aytun Çıray, karşı iddialarını şöyle sıralıyor;

"Gökçek, uluslararası saygın muhabir ve dış politika yazarı Tolga Tanış'ın kaleme aldığı haberi ...
Read more : Gökçek cevap verebilecek mi?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1786 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x