Zaman: Cum Ağu 08, 2025 7:39

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Suyun öte tarafı öpsün sizi… / Adnan İSLAMOĞULLARI

Suyun öte tarafı öpsün sizi…

Amerika'nın patronajına geçen bir emperyal metot olarak bilhassa Ortadoğu'da geçerliliğini koruyor. Türkçe'ye 'böl-parçala-yut' olarak geçen bu hinlik görünüyor ki ülkemizde bir zamandır siyâsal İslâmcıların tekelinde. Hele ki câhilinin diline düşünce iç kaldıran, mide bulandıran boyutlara ulaşıyor.

Birkaç yıl evvel Twitter'da, Cemil Meriç'in kitaplarından cümleleri hiç arlanmadan, hiç sıkılmadan kopyalayarak kendi cümleleriymiş gibi yazan bir hastalıklı kafa, şuuraltındaki Türk düşmanlığına yeni bir alan bulmuş.

"Türk ırkı diye bir ırk yoktur, Türk ...
Read more : Suyun öte tarafı öpsün sizi… / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 1726 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Camide Erdoğan sloganları! / Batuhan ÇOLAK

Camide Erdoğan sloganları!

İslam, bir inanç olmasının dışında, bireysel anlamda önemli bir felsefenin başlangıç noktası olmuştur. Alçakgönüllülük, gösterişten uzak yaşantı, kulun kuldan üstün olmaması, İslam'ın insanlığa en önemli armağanlarıdır.

Ancak, sentetik bir şekilde üretilen siyasal İslamcılık ve liberal politikalara entegre olmuş değerleri hiçe sayan yaklaşımlar, günümüzde, İslam'ın birçok noktada yanlış bir şekilde yaşanmasına neden olmaktadır.

Özellikle son yıllarda muhafazakar elitlerin oluşturduğu, toplumun üst tabakasındaki gösterişli yaşamı, lüks tüketimleri ve kibirleri bir zehir gibi yayılmaya devam ...
Read more : Camide Erdoğan sloganları! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2659 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İşin teknik tarafı! Rıdvan ile Lemi farkı... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

İşin teknik tarafı! Rıdvan ile Lemi farkı...

Futbol kariyeri bittikten sonra da milyonlarca dolar kazanmak herkesin harcı değildir...

Yandaş "haber" kanalında her sezon milyon dolarlık rakamlara imza atmak da kolay olmayan bir başarı hikayesidir!

Televizyon kanalının; giderlerinden her türlü kısıtlamayı yaparken bu futbol adamına kesenin ağzını açması da ticari bir ilişkidir, tercihtir, duyduk şaşırdık ama üzerinde durmadık...

Yeşil sahaların "şeytan" lakaplı futbolcusu Rıdvan Dilmen'den söz ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı herkesçe bilinen futbol adamı...

TV kanalının ...

Sevgili Yurttaşım! Çevrenden En Az Bir Kişiyi "Hayır" Demeye İkna Etmelisin. Senin, Ailenin... / Prof. Dr. Cihan DURA

Sevgili Yurttaşım! Çevrenden En Az Bir Kişiyi "Hayır" Demeye İkna Etmelisin. Senin, Ailenin, Çocuklarının, Ülkenin Geleceği Buna Bağlı!

Bu görevini yerine getirirken, kesinlikle particilik yapma, o kişinin tuttuğu partiyi kötüleme. Konunun bir parti sorunu değil, ülke sorunu olduğunu, hepimizin bugünü ve geleceğiyle ilgili bir “ölüm-kalım” sorunu olduğunu söyle.

1) Oylama sonucu HAYIR olursa, Türkiye’de hayatın aynen devam edeceğini, hiçbir şeyin değişmeyeceğini, partisinin iktidarda, milletvekillerinin Meclis’te kalmaya devam edeceğini vurgula. Hükümetin de, cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların ...

DAVAZLI’DAN HINZIR NAMELER(II)-BEN BİR CEVİZ AĞACIYIM GÜLHANE PARKINDA…Dr. Noyan UMRUK

DAVAZLI’DAN HINZIR NAMELER(II)-BEN BİR CEVİZ AĞACIYIM GÜLHANE PARKINDA…Dr. Noyan UMRUK

Davazlı bu sefer uzuuun bir “mettup döşenivemiş sandığa gitçez deye…”

“Daaayı be, gene dağdan düze inivecez, sandığa gidiveecez işte… Emmeee bu sefee eyice bi gafa batladeyyom hani…

Beri bak bi yol be daayı, ben eyice bi sesli düşünende, sen de bene dinleyive ne deyiveeceğsen de hele…

Bu ne güç, guvvettii be dayı…

*Erzırım’ın bi kövünden çıkıveecen, tiii Amariga’laaa gidivecen, hönkürü yeelede kocca çitliğinde Allahına gaden ...

"HDP, 'Evet' derse görürüz"... / Ahmet TAKAN

"HDP, 'Evet' derse görürüz"...

Tivitırın lideri  Devlet Bahçeli!...

Saray rejimine "hayır" diyenlere, Türkiye'yi uçurumdan aşağı yuvarlamak isteyenlere karşı var gücüyle direnenlere, belden aşağı vurmaktan hiç çekinmemiş. Ortağı AKP'ye etten duvar olmuş!.. Dünü unutmuş, hakaretler yağdırmış.. Mavi kuşun öttürdüğü metinleri, biri isim okumadan anlatsa; "aktiroller yine  sövmüş" dersiniz. Koalisyon ortaklığı demek böyle bir şey!.. AKP söylüyor, Doktor Bahçeli ezber ediyor. Üstüne iki kat ekleyip ortaya karışık hakaretle Don Kişot'luk vazifesini hakkıyla yerine getiriyor...

Tavan yapan bu ...
Read more : "HDP, 'Evet' derse görürüz"... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2441 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Federe İslam Devletine Doğru / Rifat SERDAROĞLU

Federe İslam Devletine Doğru

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının yetkileri Anayasanın 104’ümcü maddesinde yazılıdır. Bir kişi, Anayasada yazılmamış yetkileri kullanabilir mi? Kimse kullanamaz!
Mevcut Cumhurbaşkanı, Anayasa’da kendisine verilmiş yetkilerin dışına çıkarak, Anayasanın vermediği yetkileri kullandı mı? Defalarca!
Nereden biliyoruz? Hem Başbakan hem Bahçeli “Ortada fiili bir durum vardır. Fiili durumu Anayasaya uydurmak zorundayız. Böyle kanunsuzca gitmez bu işler” demediler mi? Evet defalarca dediler!

Peki, biz o zaman ne demiştik?
“Anayasa don mu ki, her gelenin kıçına göre ...
Read more : Federe İslam Devletine Doğru / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2402 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bekamız tek adama mı emanet? / Sadi SOMUNCUOĞLU

Bekamız tek adama mı emanet?

Haçlı projesi "Başkanlık" tuzağına en şiddetli ve istikrarlı bir şekilde karşı çıkanların başında Bahçeli yer alıyordu. Bu önemli tespitleri kısaca hatırlayalım: 

10.12.2012: Federasyon özlemi çekenler, siyasal Kürtçülükten medet umanlar, numaralı cumhuriyet sevdası taşıyanlar, başkanlık rüyası görenler ve üniter yapımızı bozmayı aklından geçirenler aynanın karşısında kendilerini bir kez daha kontrolden geçirmelidir.

08.01.2013: Başbakan'ın kafasına kimler girmiş, başkanlık vaadiyle aklını kimler çelmiştir? Kendisini Başkan, İmralı canisini de sözde Kürdistan'a baş mı yapacaktır? ...
Read more : Bekamız tek adama mı emanet? / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1822 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI MÜCADELE, MİLLİ KİMLİK KRİZİ ve MİLLİ GÜVENLİK SORUNU / Mithat AKAR

Devletler Milli Kimlikleri ile Var Olurlar
Resim

Devletler milli kimlikleri ile var olurlar. Denilebilir ki, milli kimliği olmayan bir devletin, teşkilat varlığını uzun süre devam ettirme olanağı yoktur.
Devlet, milletlerin en yüksek teşkilatlanma organıdır. Milletler, devlet kurarak varlıklarını devam ettirirler. Türk ulusuna düşman olan merkezler, Türk devletinin varlık koşulu olan Türk milletini ve ona ait olan kültürü bu yüzden lağvetmek planını yapıyorlar.

Bu yüzden düşman, askerleri ve bombaları ile saldırmadan önce, Türk diline, Türk Töresine, ...

Türklerde Yönetim Geleneği ve Katılımcılık / Metin AYDOĞAN

Türklerde Yönetim Geleneği ve Katılımcılık

Eşitliğin ve adalet duygusunun topluma egemen kılınması, bunun devlet politikası haline getirilmesi ve yönetim erkinin kurumlar arasında paylaşılması, Türk yönetim geleneğinin temel özelliğidir. Yönetim biçimine yön veren töre; toplumda kabul gören sosyal birikimler ve gereksinimlere yanıt veren yeniliğe açık geleneklerdir. Töreyi güncelleştiren ve onun uygulama koşullarını belirleyen buyruklar, halkın katıldığı toplantılarda kabul edilirdi. Bu toplantılar halka, hem yönetime katılma, hem de onu denetleme olanağı veriyordu. Yetkileri töreyle belirlenen bir tür ...
Read more : Türklerde Yönetim Geleneği ve Katılımcılık / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1565 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x