Zaman: Pzr May 03, 2026 19:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Afrin’den iki kare... / Ahmet TAKAN

Afrin’den iki kare...

Resim
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry gelecekti 24 Ağustos’ta... Üst akıl bu... Tabii ki sorgu sual edilemez!.. Kararını değiştirdi. ABD, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı yolluyor Türkiye’ye...

ADSIZ’ın sıkı takipçileri, Biden’ın her Türkiye gelişinde saltanat mensuplarına ne ev ödevleri verdiğini yakından bilirler. Görüntüye bakarsanız, bizimkiler Biden’den hiç haz etmezler ama bir dediğini de ikiletmezler.

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Türkiye içine kapanırken, TSK tasfiye edilirken, kırmızı çizgilerimiz kimsenin hatırına bile gelemezken sessiz sedasız ...
Read more : Afrin’den iki kare... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 78531 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz... / A. Bican ERCİLASUN

Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz...

Resim
Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz, ben de demokratik hakkımı kullanarak tenkitlerimi yazıyorum.

1. Mevcut siyasi partiler kanunu demokrasiye aykırıdır. Hiçbir partide delegeleri, parti yöneticilerini ve milletvekili adaylarını parti üyeleri seçmemektedir. Her şey genel başkanın talimatına göre olmaktadır. Seçmenler, daha önce genel başkanlar tarafından tespit edilen kişilere oy vermektedir. Buna demokrasi de denemez, millî irade de denemez.

2. Demokrasi şenlikleri yapılır, yer gök demokrasi diye inletilirken hiçbir yöneticinin bu antidemokratik yasanın kaldırılacağından bahsetmemesi ...
Read more : Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz... / A. Bican ERCİLASUN | Görüntüleme : 707 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan’ın “Menzil” itirafı! / Arslan BULUT

Erdoğan’ın “Menzil” itirafı!

Resim
Türk dilinin günümüzdeki en yetkin uzmanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, 14 Ağustos 20016 tarihli Yeniçağ’da yayınlanan yazısında “Cumhurbaşkanının ‘Rabbim de milletim de bizi affetsin’ dediği açıklamada hiç kimse ‘menzil’ sözü üzerinde durmamıştır. Oysa o açıklamadaki en önemli nokta, ‘Bir ortak yanımız vardı. İnanın bana, aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının...’ ifadesindeki ‘aynı menzil’ sözleridir. Cumhurbaşkanı, yollarının, yani metotlarının FETÖ’den farklı olduğunu, fakat ‘ortak yan’larının ‘aynı menzil’e gitmek ...
Read more : Erdoğan’ın “Menzil” itirafı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2943 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Türk Milleti oyunu gör “IRAK, SURİYE BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL!!!”

-

Yazı fot. http://www.turkishnews.com/content/wp-c ... 8/8866.png

Eshabil Üstündağ
adanams@gmail.com

18.8.2016 12:39

Konu: Gece yarısı çıkan şu haber, saati üzerinde..
haber jpg. http://www.turkishnews.com/content/wp-c ... /putin.png

Önemli not:
Sayın okur, yazının bütününü buraya eklemek için dakikalardır uğraşıyorum ama HATA veriyor, bunu sık sık yaşıyorum (sanırım 4 oldu yılbaşından bu yana..) :(
İnşallah ...

TÜRKÇÜLÜK , MİLLİ KÜLTÜR VE KÜLTÜREL YOZLAŞMA ÜZERİNE / MİTHAT AKAR

Türkçü Birey Türk Milletine Yabancılaşmamalıdır

Resim

Türkçülük, gelip geçici bir heves değil; öncelikle bir düşünce disiplini ve bu düşünce disiplinin belirlediği yaşam tarzıdır.

Tek başına hamaset yaparak, "ben" kavramını merkeze alarak Türkçülük yapılmaz.

Okumak, fikir üretmek, stratejik esasa dayanan yöntemlerle düşünce üretmek kadar; milletle iç içe olmak, bilimsel ve milli pencereden dünyayı, bölgemizi ve vatanımızı incelemek, geleceğe dair öngörülerde bulunmaya çalışmak bundan sonraki dönemimiz için çok önemlidir.

Ön yargılarla beslenen biri Türkçü olamaz. Farklı esaslara ...

“İlk”lerin Genelkurmay Başkanı Akar’ın “Son” Görevi Behemahâl Şudur!.. / Müyesser YILDIZ

“İlk”lerin Genelkurmay Başkanı Akar’ın “Son” Görevi Behemahâl Şudur!..

Resim
Orgeneral Hulusi Akar gerçekten “ilk”lerin Genelkurmay Başkanı oldu.

Kumpas yıllarında İstanbul’da 3. Kolordu Komutanıydı. Balyoz’dan yatan “silah arkadaşlarının” onun hakkında anlattıklarını hatırlatmaya gerek yok.

Normal şartlarda bugün Genelkurmay Başkanı olması imkansızdı. Ama Balyoz sayesinde yaşanan büyük boşluk onu bu makama taşıdı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda bir askeri kampta geçen sohbeti aktarayım, meramım daha iyi anlaşılır. Kumpas davalar sayesinde önü açılınca terfi edip, önemli göreve gelen birileri aynen şunu ...

ALDATANLAR VE ALDATILANLAR

ALDATANLAR VE ALDATILANLAR
Yeni moda ‘aldatılmak’.
O aldatıldı bu aldatıldı.
Para ile aldatılanlar var, makam ile aldatılanlar.
Allah ile aldatılanlar yok mu?
‘Allah ile aldatanlar’ olur da ‘Allah ile aldatılanlar’ olmaz mı?
Dr Recep ise aldatılanların başında geliyordu, şimdi ‘aldatmada başı çekiyor’.
Muhtar bile olamazdı, oldu.
Niye olamazdı? Çünkü Allah ile aldatıyordu.
‘Minareler süngümüz’ değil miydi?
Yasin El Kadı, Mursi, Katar Emiri, Suudî Arabistan kralları benim arkadaşım değildi herhalde.
Sonra adam başbakan olamaz denildi, oldu. ...
Read more : ALDATANLAR VE ALDATILANLAR | Görüntüleme : 1192 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x