Zaman: Prş Eki 23, 2025 13:14

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

İSRAİL-KÜRTLER ve PKK

İsrail, kurulduğu 1948 yılından günümüze kadar kendisini, Arap komşuları tarafından ‘’kuşatılmış’’ bir devlet olarak görmektedir. Bu psikoloji İsrail’i daha saldırgan bir devlet haline getirmiş, İsrail toplumunda -tarihteki sürgün ve soykırım uygulamalarının da etkisiyle- ‘’tüm dünyanın kendilerine karşı olduğu’’ gibi bir düşüncenin meydana gelmesine yol açmıştır. Mısır devlet başkanı Nasr’ın Süveyş Kanalı’nı millileştirmesi sonrası uluslararası toplumun yeterince tepki göstermediğini düşünen dönemin İsrail dışişleri bakanlarından Abba Eban’ın ‘’etrafımıza baktığımızda dünyayı iki parçaya ayrılmış olarak görüyorduk; bizi yok ...
Read more : İSRAİL-KÜRTLER ve PKK | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 0

Mazlumun zikri, fikridir: IV - Akarsularımızı nasıl yönetmeliyiz? / Yurttaş Mazlum Çoruh (İnş. Müh. Naci Özen)

Ne kadar enerji üretebiliriz?

Akan sularımızın ortalama olarak %33üne dokunmuyoruz. Bu kadar suyun, yatağında her ay eşite yakın miktarda akmasını güvence altına alıyoruz. Bu, bizlerin çevreye karşı, insani ve dini sorumluluğumuzdur. Bütün akarsuların yatağında, her ay, yılda akan suyun %2,5 ile %3’ünü her ay akmasını sağlamış oluyoruz. Bu orandaki sulara, içinde ve kenarında yaşayanların yaşam haklarını güvence altına aldığı için dokunulmaz su diyoruz.

Bizim ülkemizde akan suların 60 milyar metreküpü bu tanıma giren ...

Mazlumun zikri, fikridir: III - Su Yönetiminin Alfabesi / Yurttaş Mazlum Çoruh (İnş. Müh. Naci Özen)

Bu bölüm, hakkımda yazı yazanlara matematikle cevap vermek için bu yazıya konmuştur. Bu yazıyı okuyanlar, bu bölümü saklamalıdırlar; ileride her zaman ihtiyacımız olacak.

Önceki bölümde ülkemizin yıllık su ihtiyacı ve var olan imkânları anlatmaya çalıştım. Şimdi akarsularımızı yönetmek istersek önce neleri bilmemiz gerekir onu öğrenelim.

Eğer akarsular, düzgün akışlı olsaydı, yani her ay, her gün, aynı veya birbirine yakın miktarlarda akıyor olsaydı; akarsu yönetimi, büyük ölçüde ‘paylaşım’ şekline dönüşürdü. Akışlardaki düzensizlik, zarar veriyor, yararı azalıyor ...

Mazlumun zikri, fikridir: II - Konumuz, Su ve Su Krizi… Algılatılan Endişe… / Yurttaş Mazlum Çoruh (İnş. Müh. Naci Özen)

Su, hayatımızın olmazsa olmazıdır. İki atom hidrojenle bir oksijenin atomunun dayanılmaz beraberliğinden ortaya çıkan en dengeli molekül. Kutlu bir varlık.

Yeryüzünün dörtte üçünü kaplıyor. Karaların, denizlerin, havaların ve yedi iklimin tartışmasız tek hâkimi. Her yerde var. Bir yere kadar herkese dost…

Bazen akılsızların, muhterislerin cezalandırılması için kullanılıyor. Çoğu zaman da siyasi coğrafyayı belirliyor.

Hiç durmadan hareket ediyor. En çok denizlerde, göllerde, yer içinde, dağlarda ve kutuplarda konaklıyor. Güneşten aldığı enerjiyle eriyor, buharlaşıyor, yağmur kar oluyor ...

Mazlumun zikri, fikridir: I - Konuya girerken… / Yurttaş Mazlum Çoruh (İnş. Müh. Naci Özen)

Yurttaş Mazlum Çoruh (İnş.Müh. Naci Özen)

Bu yazıyı yayınlayan kuruluşların yöneticilerini, ülkemizin bilinmeyen, buna karşılık ısrarla yürütülen karşı karşıya olduğu büyük melaneti, aydınlara ve halka duyurma görevini yerine getirecekleri için kutluyorum. Burada yazılanlar, 10 yıldır üzerinde kafa yorduğum bir konunun sadece bana görünen yüzüdür.
Bilgi haricinde kimseden hiçbir öneri ve teşvik almadım. Yazılanların muhatabı benim. Her türlü eleştiriyi saygıyla karşılarım. Yeter ki eleştirmenin aydın görevi olduğu biline.

DSİ, EMPERYALİZM’İN İŞ MAKİNASI MI?
BOP’UN ...

4. Nesil Savaştan 3. Nesil Savaşa Doğru

Resim

İlk olarak 1989 yılında William Lind ve birkaç politik analist tarafından 4. Nesil savaş şu şekilde tanımlanmıştır; Savaş ve barış arasındaki ayrımın bulanıklaşıp ortadan kalkacağı savaş. Bu savaş, muhtemelen belirlenmiş muharebe alanlarının veya cephelerinin olmadığı doğrusal olmayan bir hususiyeti olacaktır. Siviller ve askerler arasındaki fark ortadan kalkacaktır. 30 yılı aşkın süredir PKK ve arkasındaki devletler ile mücadelemiz buna iyi bir örnektir.

Üçüncü nesil savaş ise düşman ile göğüs göğse savaşıp hatlarına sızarak etrafını sarıp ...
Read more : 4. Nesil Savaştan 3. Nesil Savaşa Doğru | Görüntüleme : 1832 | Yanıtlar : 0

Serdar Ateş : BU ÜLKEDE GERÇEK MÜSLÜMAN KİM ?

'Din kardeşiyiz 'dediniz ! ; pkk ile, ülkenin bölünmesinde birleştiniz ;sonunda esenliği onlara verip ;terörün bakiyesini biçtiniz !

Öso'ular- Işid'çilerle din kardeşiydiniz ; yüz binlerce masumun kanını ;küresel efendilerin taşeron örgütlerine içirdiniz !

'Din kardeşiyiz 'dediniz ! :Ülkenin varını yoğunu ;
sözde müslüman ,özde siyonist yahudilere, taşnakçı ermenilere ve rabıtacı araplara ; 10'da 1 parasına iç ettirdiniz !

'Din kardeşiyiz 'dediniz ! :2005'te Diyalog için misyonerliği serbest bırakırken ; Kur'an'ın haçlı ve siyonist karşıtı ayetlerini ...
Read more : Serdar Ateş : BU ÜLKEDE GERÇEK MÜSLÜMAN KİM ? | Görüntüleme : 1249 | Yanıtlar : 0

Serdar Ateş :'SİSTEMİN ADAMI OLMAK' İLE 'MİLLETİN ADAMI OLMAK' ARASINDAKİ FARK !

Resim

Bir ülkede , bir ünlü öldüğü zaman; ilk önce , memlekete yaptığına bakmalı.

Bilmem ,hayatınızda hiç ; planlı eskitmesi 2 yıla ayarlı, bir dayanıklı tüketim malını kullandınız mı?

Ya da en kaliteli malını yurt dışına yollarken ; yurt içine stok artığını yayanları farkına vardınız mı ?

Ya da fiat modellerinde maliyeti düşürmek için, sac inceltmesi ile ; kaç ailenin ölümünde vardır katkıları ? (1)

Heybeliada Ruhban okulu destek argümanları ; Karadeniz 'de Rum Papazlar ...

Serdar Ateş : AKEPE ;YURTİÇİ İLE, YURTDIŞINI DA EŞİTLEDİ ! RUSYA'DAKİ TÜRKLERİN ; NE CAN, NE DE MAL GÜVENLİĞİ YOK !

AsilKan Burçin Çelikler isimli vatandaşımız yaşadığı gerçekliği anlatıyor: (4 Aralık 21:05)

''Türk İş Adamları ve Orada Yaşayan Türkler Hapis Cezasıyla Tutuklanıyor...
On yıldan fazla Süredir orada yaşayan amcamı, bir çok Türkle birlikte bu sabah tutuklamışlar ; kötü ve sert davranışlardan endişe ediyoruz .Her türlü yetkiliye ulaştık; '' bir şey yapamayız'' diyorlar, ''hakkınızı helal edin'' diye ailelerini aradılar, aileler perişan durumda...
Basında bununla ilgili bir haberde göremedim daha da çok endişelendim...
Rusya'da yaşayan Türkler için ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149137 ileti • Toplam 46413 başlık • Toplam 25113 üye

x