Zaman: Prş Eki 23, 2025 17:05

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Eksik Etek… / Cemile Aksak Karaca

Kadınım ben; şarkılara, şiirlere filmlere konu olmuş, bazen eksik etek bazen de saçı uzun aklı kısa…
Kadınım işte!
Her şeyden önce anayım ben cennet ayaklarımın altına sunulmadı mı?
Erkek bebek doğar alkışlanır, kız bebek doğar sessizlik olur doğumda başlamıştır kadınlığımız…
Doğdum babamın kızı oldum, evlendim kocamın karısı, sonra da çocuğumun anası...
Peki, ben ne zaman BEN oldum.
Hiç bir zaman.
Yerim hep kocamın yanı oldu, üç adım arkasından yürüdüm, ya da “kızı boş bırakırsan ya ...
Read more : Eksik Etek… / Cemile Aksak Karaca | Görüntüleme : 1617 | Yanıtlar : 0

Mesaj hazırdı: "Kadın cinayetleri durdurulsun!"/Barış Ozan Özdemir

Özgecan Aslan…
Kadındı.
Yirmi yaşındaydı.
Hayalleri vardı.
Dertlerini dinleyeceği hastaları…
Resim

Hunharca katledildi.
Ciğerimiz parçalandı, yüreğimiz dağlandı. İnsanlığımız sorgulandı. Nasıldı, nasıl olabilirdi? İnsanlar ne sebeple bu kadar cani olabilirdi?
Günlerce tartışıldı.
Haber programları, "Canımız" üzerine kurgulandı.
Çok değil, sadece birkaç ay önce karısını öldüren adamı programlarına çıkaranlar, gözyaşlarıyla Allah'a yakardı. Yandaşlar yandaşlıktan uzaklaştı. Reyting uğruna Tv'lerini siyah kurdelelere sardı. Bazılarında idam tartışıldı. Koca koca profesörler Özgecan'ın katiline sadece Allah'tan bela okuyabildi.
Yürüyüşler yapıldı. Mesaj hazırdı: ...
Read more : Mesaj hazırdı: "Kadın cinayetleri durdurulsun!"/Barış Ozan Özdemir | Görüntüleme : 1681 | Yanıtlar : 0

başkanlık sistemi

Neredeyse 1 aydan beri başkanlık ile yatıp kalkıyoruz ne yazık ki. Bu konuda en büyük sorun nasıl bir başkanlık sisteminin geleceğidir. Herkesin kafasındaki (özellikle akp taraftarlarının) sistem ise halkın oyları ile gelen bir şahsın başbakan ve cumhurbaşkanı yetkilerini kendi elinde tutması ile açıklanabilir. Tabii ki en masumane tavırla! Şahısları tartışmasak bile gerçekleri görmemiz için de bu sistemi kim istiyor ona ve konuşmalarına bakmak çok yararlı olacaktır. Bu şahsa baktığımızda kendisinin yargıyı kaale almadığını gördük. Kaçak ...
Read more : başkanlık sistemi | Görüntüleme : 958 | Yanıtlar : 0

Serdar Ateş :'KEMALİST AYDIN'I ''ÖLDÜRMEK'' !

Resim

Konu;Kemalist aydını, ışığını söndürerek, öldürmek..
Örnekler, oldukça ibretlice...
Filanca yerde; Uğur Mumcu Anması...
Hala sol ve sağ yanılsamaları,parti çukuru saplantıları...
Konferans verdiğin yanındaki adam;kültür bakanlığında;Türk Kültürünü Araştırma Enstitüleri'ni ;Halk Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ne çeviren;
Partisi ise ; Kürtçülüğü Siyasal arenaya taşıyan , şehirleri onlara teslim eden parti...
Kimin sicilini ;sahte Ulusalcı astarıyla temizleyebilirsiniz ?
Yanındaki YCHP milletvekili ise; Soros'un AB'ci YCHP 'deki truva atı...

Resim

Mumcu'nun,Üçok'un, Kışlalı'nın,Emeç'in Aksoy'un,Okan'ın ,Hablemitoğlu'nun,İhsan Güven'in,Mehmet Bölük'ün,Behçet Oktay'ın,Kozinoğlu ve nice aydın ...
Read more : Serdar Ateş :'KEMALİST AYDIN'I ''ÖLDÜRMEK'' ! | Görüntüleme : 1363 | Yanıtlar : 0

Vurun Mustafa Kemal'e/Barış Ozan Özdemir

Vurun Mustafa Kemal'e
Resim

Charlie Hebdo dergisi geçtiğimiz haftalarda Allah’ın Resulunü karikatür haline getirerek onun ağzından İslam toplumunu eleştirdi. Bu durum doğal olarak dini hassasiyetleri olan insanların tepkisini çekti.
Gazetelerde, dergilerde, televizyon programlarında, çizilen karikatür ve bunun sonucunda dergiye düzenlenen saldırı uzun uzun tartışıldı.
Ve hemen hemen her şey de olduğu gibi yine dini kullanan, dinle insanları birbirine düşürmeye çalışan tayfa iş başındaydı.
Çizilen karikatürlere tepki olarak Ulu Önderimiz GAZİ Mustafa Kemal’in makyaj yapılmış, ...
Read more : Vurun Mustafa Kemal'e/Barış Ozan Özdemir | Görüntüleme : 2006 | Yanıtlar : 0

sesli ünsüzler

Yürü yavrum yürü, Konyalım yürü !
Pop kıvamında yorumlandığında dillerden düşmeyen bir şarkıya dönüşmüştü ama uzun yıllar önce okuyan Bedia Akartürk'ün sesinden Türk halk müziği eseri olarak dinlemenizi tavsiye ederim.
Türkümüze kulak verirken dünkü pek humanist Paris yürüyüşünün fotoğraflarına göz atabilirsiniz. İnsanlık tarihi boyunca terörü finanse ve organize eden devlet ve kurumların en yetkili temsilcileri boy gösterdi. Her lidere ayrı ayrı değinecek değilim zira ev sahibi Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Chirac'ın tarihe armağan ettiği cümleden biliyoruz, ...
Read more : sesli ünsüzler | Görüntüleme : 2888 | Yanıtlar : 0

Serdar Ateş: MUSTAFA'LAR,KUBİLAY'LAR BİTERSE; VATAN BÖLÜNÜR!

Resim

Memlekette ;Kemal'in askeri Mustafa Muģlalı'nın kurşuna dizdirdiği eşkiyalar için;33 kurşun diye şiir-şarkı bile yazıldı.
Ancak; DP'de egemen olan ,milletvekili aşiret ağaları eliyle; Mustafa Muğlalı'nın hapiste, 11 Aralık 1951'de esaretle şehadetine; sözde sanat dünyamızda; 63 yıldır hala,duygudan bir damla bile yanmadı...

33 kurşun demişken;eşkiya ve devlet tanımaz düşünce, sömürgeci işbirlikçilerince yüceltilirken;

Ne 27 Mart 1937'de başlayan ;Dersim Gerici İsyanı'nda baskınla şehit edilen, 33 Mehmetçik için ;
Ne de, Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te pkk tarafından; silahsız ...
Read more : Serdar Ateş: MUSTAFA'LAR,KUBİLAY'LAR BİTERSE; VATAN BÖLÜNÜR! | Görüntüleme : 7386 | Yanıtlar : 3

Serdar Ateş: SOSYAL MEDYA'DA , İLİŞTİRİLMİŞ SIZMALARA DİKKAT!

TÜM ATATÜRKÇÜ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİ VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

2007'den bu yana gerek haberalma ;gerekse toplumsal etkileşim - iletişim devrimleri ile ortaya çıkan Sosyal Medya Devrimi;kitlesel istihbarat ve Uluslararası Özel Savaşlar''ın da yönünü değiştirdi.

11 Eylül 2001'de başlayan Yeni Dünya Düzeni de denilen ,Yeni NATO düşman koşullandırmasında;müslüman ülkeler ile birlikte enerji havzası üzerinde bulunan Türk Cumhuriyetleri de hedef bölge içerisine alındı.

11 Eylül'ün ABD için en önemli kazanımı;'Önleyici Savaş Doktrini' ile Truman Doktrininin de ötesine geçerek;ABD çıkarlarına ...
Read more : Serdar Ateş: SOSYAL MEDYA'DA , İLİŞTİRİLMİŞ SIZMALARA DİKKAT! | Görüntüleme : 15813 | Yanıtlar : 0

Düşünmüyoruz/Barış Ozan ÖZDEMİR

Oturduğunuz yerden kalkın, pencereye doğru yaklaşın ve başınızı gökyüzüne çevirin. Uzunca bakın. Zihninizde tanrı ve yıldızlar arasında gidip gelen bir bilinmeyen oluşacaktır. Şimdi pencereden uzaklaşın. Usulca sandalyenize oturun. 1071 sayısını zihninize sorun ve aldığınız ilk dönütü mırıldanın. Yavaşça eğilin. Başınızı kaldırın. Zıplayın. Tebrikler. Malazgirt Savaş'ının tarihini şüphesiz bildiniz.
-Çünkü 1071 her zaman Malazgirt Savaşıdır keza 1453'de her zaman İstanbul'un fethidir. Mustafa Kemal her zaman Atatürktür. Muhammed her zaman Müslümandır. Gökyüzü her zaman yıldızlarındır. Tanrı her ...
Read more : Düşünmüyoruz/Barış Ozan ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1861 | Yanıtlar : 0

dindar neslin dindar papa'sı

Horoz dövüşü devam ediyor, Gülen ile Erdoğan arasında cereyan eden tahakküm savaşı yeni bir boyut kazandı.
Küresel terörizmin manevi lideri Papa, batının tüm öğretilerini harfiyyen yerine getiren bu iki muhafazakar demokrattan hangisini daha çok seviyor? Biri büyük ortadoğu projesi eşbaşkanı, biri dinlerarası diyalog halifesi...
Hayatlarını emperyalizme hizmet etmeye adamış bu iki isim arasında tercih yapmak elbette çok zor.
Yıllardır süregelen bu tatlı rekabet son zamanlarda yerini hırçınlığa bıraksa da Siyonizme biat noktasında iki tarafın sarsılmaz ...
Read more : dindar neslin dindar papa'sı | Görüntüleme : 1924 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149139 ileti • Toplam 46414 başlık • Toplam 25113 üye

x