Zaman: Prş Eki 23, 2025 21:12

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Yeni Anayasa %91,3'le Geçmezse Yok Hükmünde Olmalıdır / Mehmet GARİP

Bizde ilk Anayasa Osmanlı devleti döneminde 1808 yılında Sened-i İttifak ilk adımıdır. Her ne kadar ilk adım atılsa da Anayasalaşmada ilerleyememişiz her defasında sekteye uğramadan edememiş. Osmanlı devleti yıkılıp yerine yeni bir devlet kurma aşamasında, Milli mücadele döneminde 20 Ocak 1921 de Teşkilat-ı Esasiye kabul edildi. 1876 Anayasası henüz ilga edilmediği için 24 maddelik kısa bir metin olarak kaleme alındı.

29 Ekim 1923 de cumhuriyetin ilanı ile yeni bir devlet kurulmuş ve yeni bir Anayasa ...
Read more : Yeni Anayasa %91,3'le Geçmezse Yok Hükmünde Olmalıdır / Mehmet GARİP | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 0

Gün Gelir Kelleler Gider...

Turk Milleti, yuz yil oncesinden daha vahsi ve kanli bir sekilde, musluman dunyasinin etnik ve dini gruplar arasinda bolunerek vahsilestirilmesine, Islam medeniyetlerinin birer birer bombalanip tas devrine gonderilmesine, seyirci kalan ve de destek olanlari, Turkiye'nin Bati'nin taseronlugunu yaparak bolunmesine hizmet edenleri, unutmayacaktir. Siranin Turkiye'ye de gelecegini bilen Turk Milleti, Islam medeniyetlerinin birer birer yokedilmesi sirasinda Bati'nin kucagina oturanlari, Hacli ordusunun katliamlarina destek verenleri gunu geldiginde birer birer sallandiracaktir. Vatanini bolunmenin, isgal edilmenin ve ...
Read more : Gün Gelir Kelleler Gider... | Görüntüleme : 1565 | Yanıtlar : 2

Ne Yapılmalıdır?

Olağanüstü bir aymazlığın dayanılmaz hafifliğiyle ve de tevekkülle başımıza gelecekleri, ve ülkemizin parçalanmasını TV de dizi izlercesine izliyoruz...

Ülkemizde ki tüm Atatürkçüler de, gerekli bilinç ve bilgi birikimi olmasına karşın, birlikteliğin kendini dayatmasına sırtımızı dönme alışkanlığımızı "Tek başıma ne yapabilirim ki" gibi korkaklığın arkasına saklıyoruz...

29 Ekim 2012 de sokağa dökülen milyonlarca yurtseveri ve 10 Kasım 2012 de Anıtkabir'e giden güneş yüzlü insanları bir araya getiremiyorsak, dinci faşizmin ayakları altında ezilirken sızlanmamız, korkak bir tembelliğimizin ...
Read more : Ne Yapılmalıdır? | Görüntüleme : 891 | Yanıtlar : 0

Yılmaz Dikbaş’ın “Atatürkçüler Yenildi” başlıklı kitabına eleştiri yapan Kaan TURHAN’a yanıt…

Yılmaz Dikbaş’ın “Atatürkçüler Yenildi” başlıklı kitabına eleştiri yapan Kaan Turhan’a yanıt…

Internet siteleri Yılmaz Dikbaş’ın “Atatürkçüler Yenildi” başlıklı kitabını eleştiren Kaan Turhan’ın yazısını yayınlamış. Başlık ta şu: “Mason Locasından Atılan Ok”…! Kaan Turhan için “Bu kitabı Masonlar yazdırmış” demek istemiş desem, kendisine hakaret etmiş sayacağımdan demiyorum.

Bu konuda bizim de söyleyeceklerimiz vardır.

Kaan Turhan, Yılmaz Dikbaş’ın 27 Mayıs devriminin CIA işi olduğunu yazdığını belirtmiş. Kaan Turhan, kitabı anlamadan okumuş; Yılmaz Dikbaş tam aksini yazıyor, sayfa–49; ...

Sarartılmış Gül- Mustafa Sarıgül

Kürsel elit, Mustafa Sarıgül kartını yeniden oyuna sürmeye hazırlanıyor.100 yıldır Böl-Parçala-Yut stratejisinin yanında Kullan-At stratejisinide benimseyen küresel elitler, Menderesileri,Demirelleri,Özalları,Evrenleri nasıl kullanıp attıysa aynı şekilde BOP eşbaşkanı Tayyip Erdoğanı'da deliğe süpürmeye hazırlanıyor.Artık yeni başbakan"Mustafa Sarıgül" olacaktır. Ayıp olmasın muhalefeti yapan, tabanında iyice tepkisini çeken Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerle oy kaybına uğrayınca tahtı altından hızlı bir şekilde kayacaktır.Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni derhal yeni bir lider arayışına girecektir.ABD onaylı, medyadada balon gibi şişirilmiş Mustafa Sarıgül Y-Chp'nin koltuğuna yerleşecektir.ABD'ye ...
Read more : Sarartılmış Gül- Mustafa Sarıgül | Görüntüleme : 1424 | Yanıtlar : 1

Filistin Devlet Oldu, Peki Sonrası.../Gamze Güngörmüş Kona

Gamze Güngörmüş Kona
Filistin Devlet Oldu, Peki Ya Sonrası…
Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 138 ülkenin oyuyla "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüyle tanınmasının hemen ardından özellikle Türkiye’deki müslüman kalem erbabları geç gelen ancak tam Bayram sayılabilecek mi henüz net bilinmeyen başarıyı kutlamaya başladılar. Tahminim 40 gün 40 gece sürecektir. Kişisel olarak ben de ziyadesiyle sevindim. Sevinme gerekçelerimiz ve sevinçlerimizin yar olması gereken mecralar farklı da olsa ortak bir noktada buluşmuş olabilmemiz aynen Filistin’in “üye ...
Read more : Filistin Devlet Oldu, Peki Sonrası.../Gamze Güngörmüş Kona | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0

Füze Kalkanı Kime Kalkan ?

Abd isteği doğrultusunda Nato aracılıgı ile Malatya Kürecik'e kurulan Füze kalkanı, İdam sehpasına çıkarılan Türkiye'nin taburesine tekme demektir.Başta Türkiye'yi hedef alan bu Emperyalist Füze kalkanı sırasıyla İran ve Suriye'yi tehtid etmektedir.Büyük Ortadoğu projesinin tamamlanması için görevlendirilen Abd proje görevlisi Tayyip Erdoğan (34 ayrı yerde bunu kendisi söylüyor) Füze Kalkanın kurulması,Nato askerlerinin Kürecik'e gelmesini, Anayasa'yı çiğneyerek Meclise daha sormadan Padişah yetkilerini kullanarak perde arkasından Emperyalistleri Topraklarımıza çöreklendirdi.
Abd talimatlarıyla Kurulan Füze Kalkanı, Bizim kadar köklü olan ...
Read more : Füze Kalkanı Kime Kalkan ? | Görüntüleme : 967 | Yanıtlar : 0

Türk Kadınlar Birliği Paneli ve Zihnimde Kalanlar/Gamze Güngörmüş Kona

23 Kasim'da Öğretmenler Günü vesilesiyle bir konuşma yapmak üzere kurumsal kimliğine ve sosyal hedeflerine içtenlikle saygı duyduğum Türk Kadınlar Birliği'nin Kadıkoy Şubesi tarafından davet edildim. Beğenilmek, tercih edilmek fevkalade güzel ve özeldir. Ancak, ben yine kimseleri memnun edemedim, yine hiç bir yere ait olamadım, yine işitilmek isteneni söylemediğim için dinlenmek istenmedim, yine "şuncu buncu" dediler, yine etiketlendim yine ötekisi olarak bellendim. Benim de kaderim bu demek, kimselere yar olamamak, hiç bir yere ait olamamak, hep ...
Read more : Türk Kadınlar Birliği Paneli ve Zihnimde Kalanlar/Gamze Güngörmüş Kona | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Süreç Araştırma Merkezi ve Ezan Çan Hazan/Gamze Güngörmüş Kona

“Ezan, Çan, Hazan” Belgeselini izledikten sonra Antakya’ya vurulmuştum. O gün bu gündür aklımdaydı gitmek. Kısmet, Süreç Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Ortak Yarın : Hatay” toplantısı vesilesiyle orada bulunmakmış.
Etnik, sosyal ve toplumsal olarak sorunlu alanlarda düzenlediği toplantılarla farklı etnik, sosyal ve toplumsal kesimleri iki günlük toplantılar çerçevesinde bir araya getirerek, bu kesimlerin basına kapalı bir ortamda iletişim geliştirmelerini ve böylelikle grupların kendilerine özgü sosyal, etnik ve toplumsal sıkıntılarını anlamalarına aracı olmayı hedefleyen Süreç Araştırma Merkezi ...
Read more : Süreç Araştırma Merkezi ve Ezan Çan Hazan/Gamze Güngörmüş Kona | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 0

Eğitim-Öğretimin Cemaate Tesliminin Temel Atma Töreni / Burçak YAZICI

Uzun süredir gündemde olan dershanelerin kapatılması olayı ve sözde AKP-CEMAAT savaşı…

Yazıldı çizildi ve kimileri oh yesinler birbirini diye buna birde alkış tutuyor. Acaba hiç düşündünüz mü? Cemaat dershaneleri kapatılacak ya…

Bu kapatılan dershaneler ne olacak devlet teşviki ve desteği ile özel okula dönecekler. Yani bir anda devlet desteği ile GÜLEN efendi Türkiye’de üç aşağı beş yukarı ortalama 2.000 civarı özel okula kavuşacak.

Peki bunun dershanelerindeki öğrenci sayısı tahmini 150.000 civarı idi ve dershane ücreti ...
Read more : Eğitim-Öğretimin Cemaate Tesliminin Temel Atma Töreni / Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1678 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149139 ileti • Toplam 46414 başlık • Toplam 25113 üye

x