Zaman: Prş Eki 23, 2025 13:14

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Esas ''Ölümcül Deney': Dünyanda... / Serdar ATEŞ

'Ölümcül deney dizisi yine bitmedi... Kapital sermaye ekmek yediği sürece de bitmeyecek, tıpkı dünyaya çizdikleri ulusların kaos ve ölüm senaryoları gibi her şey ortada...

Film severler arada ülkenin de filmini izleseler ya; Gerçek Ölümcül Deney şimdi Türkiye'de dalgalanmakta... Partsız , altyazısız, Amerikan Türkçesi dublajla kesintisiz olarak yazılıyor siyasal tarihin renkli sayfalarına: Düşman mutantlar şu an hem gdo, hem siyasi, hem kültürel, hem nüfus hem de sermayeleriyle ülke insanını kemirmekte her sahada...

Oyun-film değil her şey ...
Read more : Esas ''Ölümcül Deney': Dünyanda... / Serdar ATEŞ | Görüntüleme : 1229 | Yanıtlar : 0

Dini Farklı Yorumlayanlar Üzerinden Bölücülük Oyunu / Deniz KAÇAĞAN

1917 yılında Ruanda’yı işgal eden Belçika; uzun vadede toplu dirençle karşılaşmamak ve Ruanda’da istikrarsızlık oluşturup ebedi sömürmek için çareler düşündü. Yapılan incelemelerde, Ruandalıların hem aynı ırktan hem de aynı dinden oldukları; dolayısıyla, bunlardan hangisi dikkate alınırsa alınsın, buna göre Ruanda’yı bölemeyeceklerini anladılar. Ancak eninde sonunda bir coğrafyayı ve milleti bölmeyi kafasına koyan sömürgeciler, mutlaka bir çözüm bulup sonuç almakta başarılı olacaklardı. Çok geçmeden Ruanda’da fark ettiler ki, toplumun bir kısmı hayvancılıkla bir kısmı da tarımla ...
Read more : Dini Farklı Yorumlayanlar Üzerinden Bölücülük Oyunu / Deniz KAÇAĞAN | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 1

DAMAT FERİT ZİHNİYETİ ÖLMEDEN İŞGAL BİTMEYECEK…/Burçak YAZICI

Mondros ateşkes anlaşması sonrasında 13 Kasım 1918 tarihinde İstanbul’un fiilen işgali ile Türklerin üzerine kara bulutlar çökmüştü.
İşgal güçlerinin ilk işi ise bilindiği üzere Damat Ferit hükümetini devreye sokarak bu hükümete orduyu feshettirmek olmuştu. Damat Ferit ve onun zihniyetinin yandaşları adeta işgal güçleri komutanı gibi hareket ederek ülkeyi bu güçlere peşkeş çekiyordu.
Kendi küçük menfaatleri uğruna göz göre göre ülkenin yok edilmesini desteklemekteydi Damat Ferit ve zihniyeti…
O dönemde de medya şarlatanlığı vardı. Medyada bölünmüştü ...
Read more : DAMAT FERİT ZİHNİYETİ ÖLMEDEN İŞGAL BİTMEYECEK…/Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 0

Propaganda yoluyla şekillendirilen bir toplumla ilgili düşüncelerle başlayan bir yazı

Daha önce halkın zihninde sağ-sol, kemalist-müslüman, vb. şekilde oluşturulan 'karşıtlıklar' yokken çeşitli propaganda yöntemleriyle insanları belli düşünce/davranış yönüne sevk etmek için insanların zihnine, olumlu/olumsuz duygulanım yaratma yoluyla simgelere (imajlar, ses, kelimelere, davranış, giyim, görünüm vb.) çeşitli anlamlar yüklendi.
Belli simgeler aynı olumlu/olumsuz hisleri verecek şekilde gruplanarak insanlara yeniden (ya da ilk defa) tanıtıldı ve o sunum bağlamında zihinlere, gerektiğinde davranışa dönüşecek şekilde yerleştirildi.
Eğer amaçlanan 'bölmek', bir bütünlüğü bozmak ise ilk önce insanların propaganda yoluyla ...

Ortadoğu'da Büyük Savaşa Doğru (İsrail / Neo-Con Örtülü Operasyonları) / Murat Can BAYRAKTAR

Özellikle Bush döneminde ABD’nin uluslarası hukuku ve dünya kamuoyunu dikkate almayarak Afganistan ve Irak’ı işgali,bu ülkelerde gerçekleştirilen katliamlar ve bu katliamların medya yoluyla dünya geneline yayılması ABD’nin dünya kamuoyundaki imajının sarsılmasına yol açmıştı.
Obama’nın Başkanlık seçimini kazanmasıyla bu kötü imaj düzeltilmeye çalışmış Neo-Con yönetiminin ‘’sert güç kullanımını’’ benimseyen dış politika stratejisinin yerini Obama’nın ‘’yumuşak güç’’ kullanma stratejisi almıştı.
Resim

Hedef ülkeler doğrudan ABD saldırısı ile değil bu ülkeler içindeki muhaliflerin desteklenmesi,silahlandırılması ve bu grupların iktidarı ele ...

Helâl Olsun; Eğitimin BOP'unu Çıkardınız! / Burçak YAZICI

HELAL OLSUN; EĞİTİMİN BOPUNU ÇIKARDINIZ!

Mini mini birler okula başladı geçen pazartesi günü, şimdi sıra tembel ikiler, uyutulmuş üç ve dörtlerde, zorla büyütülmüş ortaokullu beşler, altılar, yediler, sekizler meslek seçecek, eh birde ukala liseliler var değil mi?
Onlarda bu hafta okula başlayacak…
Şimdi madem mini mini birlerimiz hatta minicik birlerimiz okula başladı, bizde onlar ile başlayalım değil mi?
Ne denildi eğitimi daha üst seviyelere çekmek için okula başlama yaşı öne alındı. 66 aylık olanlar birinci ...
Read more : Helâl Olsun; Eğitimin BOP'unu Çıkardınız! / Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1009 | Yanıtlar : 1

On Şehit Ardından ne Olacak? / Burçak YAZICI

YÜREĞİM YANIYOR YÜREĞİM!
ama...
Biliyorum ki yarın ve sonrasında yine aynı sahneler yaşanacak...
Ne mi olacak?
Yarın şehit cenazelerinde kara gözlüklerinin ardında sakladıkları gözlerinde bir umursamazlık ile yine birileri vatana millete başsağlığı dileyecek!
ve...
Birilerinin yüreği yanarken alev alev onlar o kara gözlüklerin ardından timsah gözyaşı döküp belki de içten içe sevinecek...
...
3-5 kişi çıkacak yine haydi diyecek şehitlerimizi anmak için meydanlara...
ve...
Bir avuç insan ellerinde bayraklar ile çıkacak...
...
Çevredeki boş insanlar ...
Read more : On Şehit Ardından ne Olacak? / Burçak YAZICI | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0

Düzadam'dan Yılmaz Özdil'e açık(!) mektup

Sevgili ve çok saygı değer Yılmaz Özdil,

Size bir mektup yazma isteği duydum,yazmaya karar verdim ve yazıyorum.Size açık mektup yazıp bunu okumanızı istediğim için ilk olarak size e-posta yoluyla gönderecek kadar toy biriyim.Ve yine size mektup yazmaya cesaret edebilecek kadar kendini bilmeyen,Düzadam'ım.

Geçen haftaki 'ne ördün filan..' ve TCDD den gelen cevaba karşılık 'sayın TCDD..' köşe yazılarınız vesilesiyle yazıyorum bu mektubumu.Sizi hayranlık derecesinde sevdiğimi belirtmem gerek.Yazılarınızı okurken gazeteye sarıldığımı belirtmem gerek.Ama bahsetiğim yazınıza gelen cevaba ...
Read more : Düzadam'dan Yılmaz Özdil'e açık(!) mektup | Görüntüleme : 1199 | Yanıtlar : 0

Akılla Dalga Geç-me - 4 / Deniz KAÇAĞAN

Bir önceki yazımızda, ÖCALAN gibi bölücü ve hurafeci olan Said Nursi, İskilipli Atıf, Şeyh Said’lere de dinsel paye verilmeye çalışılması ve günümüzdeki itibarsızların, bunlara güya itibarlarını iade etmeye yeltenmesini eleştirmiştik. Konuyu, hurafeci-bölücü İskilipli Atıf, Said Nursi özel benzerliğinde değerlendirip; Apo ve Seyit Rıza konusuna, yazının uzamaması için girmemiştik…

Şimdi de, Apo ve Seyit Rıza benzerliğinde, hurafeci-bölücü ortaklığını tüm yönleriyle vererek yazımızı tamamlayalım. Hatırlayacağınız gibi Apo, yargılanmasında “Seyit Rıza’nın devamıydım; kullanıldım!” dediydi. Belki belirsizlikten, belki geleceği ...
Read more : Akılla Dalga Geç-me - 4 / Deniz KAÇAĞAN | Görüntüleme : 1343 | Yanıtlar : 0

Adalet mi, Hani Nerede?

Arınç müjdeyi verdi,1.öğretim harçları kaldırılmış.2.öğretimler mi ? tabi ki kaldırılmamış.

şimdi 'adalet'i anlıyorum az çok,dışlanmayı yada görmezlikten gelinmeyi.
Benim 2 ağabeyim var, büyük olan bitirdi diğeride bitirmek üzere üniversiteyi.Adamlar meslek lisesi çıkışlı büyük olan öss de mühendisliğe yetecek kadar puan aldı.yerleştiği bölüm: Gazi ünv. Makina res. ve kont. öğr.diğeri ona baktı nasıl olsa kazansamda gidemiyorum hiç uğraşmadan girdi kendi bölümünün 4 yıllığına.Bizimkiler mezun olmaya yakın -ki benimde sınava girdiğim seneye denk geliyor- hooop yine ...
Read more : Adalet mi, Hani Nerede? | Görüntüleme : 752 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149137 ileti • Toplam 46413 başlık • Toplam 25113 üye

x