Zaman: Çrş Eki 22, 2025 9:18

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Derininden Gectim, Milli Devlet Nerede?

Resim

"Bir musibet bin nasihatten iyidir" demisler. Ergenekon Düzmecesi'nin iyi bir tarafi varsa, ya da Türk Milleti yasadigi yogun terörden ders cikaracaksa, o da Milli Devlet'in cok uzun zamandir yürürlükte olmadigini anlamaktir. Bugün, Ata'nin ölümünü takip eden 70 yila, yeni bir elestirel gözle bakma firsatimiz dogdu.

Milli Devlet'e gecmiste oldugundan cok daha fazla ihtiyacimiz vardir. Arastirmaci-Yazar Murat Culcu, Diyun-u Umumiye'nin sadece borclarini parasal olarak tahsil eden, mal ve mülkler üzerinde talebi olmayan bir yapi oldugunu, ...
Read more : Derininden Gectim, Milli Devlet Nerede? | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

AKP ve VEKİLLERİN YOLSUZLUK LİSTESİ

YASALAR NEDEN DEĞİŞİR VE İŞİMİZE GÖRE DÜZENLENİR

VEKİLLER (YENİ ÇIKAN YASA'DA KURTARILANLAR)

TAYYIP ERDOGAN .. ZIMMET, IHALEYE FESAT, YOLSUZLUK, HALKI DIN IRK FARKI GOZETEREK KIN VE DUSMANLIGA ACIKCA TAHRIK,,, SU AN BASBABAKAN

ABDULLAH GÜL . KAYIP TRİLYON DAVASINDA ERBAKAN HOCA İLE; SUÇLARI AYNI OLUP DOKUNULMAZLIK YÜZÜNDEN YARGILANAMIYOR. ŞU AN CUMHURBAŞKANI (KENDİ DEMESİYLE BAŞKOMUTAN)

IDRIS NAIM SAHIN: USKUDAR 2.AGIR CEZA MAHKEMESINDE SUREN AKBIL
YOLSUZLUGUNUN SANIGI. SU AN MILLET VEKILI

HUSEYIN BESLI: EYUP AGIR CEZA MAHKEMESINDE ...
Read more : AKP ve VEKİLLERİN YOLSUZLUK LİSTESİ | Görüntüleme : 4906 | Yanıtlar : 0

ACABA HATA MI YAPTIK, YAPIYORUZ..?

ACABA HATA MI YAPTIK, YAPIYORUZ..?

Yaklaşık bir haftadır geçmişimi sorguluyorum.

Meğer ne kadar yalan-yanlış (!) bilgilerle donatılmışım...

Oysa 'vatana millete hayırlı bir evlat' olarak yetiştirdi beni 'cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden' biri olan babam...

Varını yoğunu bunun için harcadı!

İyi ama ben 'vatan'ı da 'millet'i de hiç tanımamışım ki!

Çünkü bana 'vatan' diye; 'bölünmesi mümkün olmayan' topraklar öğretilmişti.

Bu topraklarda yaşayan herkes bizdendi.

Bu yüzden kimseye 'Laz mısın, Kürt müsün' diye sormadım hayatım boyunca.

'Bölünmesi akla bile ...
Read more : ACABA HATA MI YAPTIK, YAPIYORUZ..? | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 1

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Türkiye'deki icraatlarının unutulmaması ve bakar körlerin gak guk etmemesi için Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'nin Türk siyaset tarihindeki bazı ilklerini hatırlatmakta yarar görüyorum.
www.dailymotion.com Video from : www.dailymotion.com

1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz" dedi
2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı
3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin" dedi.
5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı
6- İlk kez ...
Read more : GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 0

ANNEDEN KIZINA MEKTUP

Kızım, sesini duymayalı bu gün tam bir ay oldu. Bir aydır telefonlarımız kesik. Üç gün öncede elektriğimizi kestiler. Abin bir dershanede iş buldu, yol ve yemek parasını çıkarıyor, maaşı o kadar! En azından sofrada bir boğaz eksildi. Baban daha bir iş bulamadı, iyi de oldu sigarayı bıraktı. Beni sorarsan, ben iyiyim kızım, şeker ve tansiyonuma şükür ediyorum, zorunlu tasarruf... Abinle baban da alıştı diyete. Karanlıkda örgü örmeye de alıştım. Sen nasılsın kızım iyi misin? Yaraların ...
Read more : ANNEDEN KIZINA MEKTUP | Görüntüleme : 2508 | Yanıtlar : 0

Dur! Düşün! Sus! Tekrar Düşün!

Resim

Arkadaşlar,

Bugünlerde şu üstteki gibi paylaşımların Facebook’ ta dolaştığına şahit olmaktayım. Ne üzücüdür ki dikkatli bakıldığında öldürülmüş savaş madurlarının dizilmiş ve katledilmiş hallerinin fotoğrafı çekilmiştir. Bununla kalınmamış: “Bizden bir gider, sizden beş. Bizimkine şehit derler sizinkine leş!” gibi Türk gençliğini gaza getirici bir cümle yazılmış, altına da: “TÜRKSEN BEĞEN PAYLAŞ” şeklinde hiç de Türklüğe yakışmayacak bir dayatma ile sunulmuş, gençlik bunu “Türk olmak adına” düşünmeden paylaşılmaya itilmiştir.

Elinizi vicdanınıza koyarak şunları cevaplar mısınız, lütfen? ...
Read more : Dur! Düşün! Sus! Tekrar Düşün! | Görüntüleme : 868 | Yanıtlar : 1

ÇİN MUCİZESİ

Sevgili Okurlar, 10 Aralık 2010
İş Seyahatlerim Nedeniyle İki Yıldır Çok Sık Aralıklarla Çin'i Ziyaret Ediyorum. Her Defasında Bir Ay'ı Aşkın Sürelerle Kalıyorum. Çin'in Denize Sahili Olan Coğrafi Bölgesi Doğusundadır. Kurulmuş Bulunan Bütün Şehirlerin Çoğu Ya Deniz Kıyısında, Ya da Büyük Nehirlerin Kıyısında Yer Alır. Sanayileşme Yoğun Olarak Yine Doğu Bölgesindedir. İhracaat Rekorlarının Kırıldığı Bu Ülkenin En Önemli Yükleme Limanları, Şangay, Nıngbo, Hong Kong Başata Gelir. Özellikle Hong Kong Limanı İnsan Aklını Zorlayacak Büyüklükte Ve ...
Read more : ÇİN MUCİZESİ | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 0

Matrikscilik ve Recep Tayip Siyon

Kahraman, ahir zaman peygamberi Neo bütün gücünü toplar. Kötülerin sistemini lanetleyecek gizemli dualari söylemeye hazirlanir. Fakat o da ne? Dudaklari birbirine yapismaktadir. Agzi bir yara gibi kapanmis, dümdüz olmustur.

Holivud en az otuz yildir Pentagon'a calisiyor. Senaryolar, fikirler, teknikler önce Holivud'da tasarlaniyor, sinemaya uyarlaniyor. Ilk önce zihinler hazirlaniyor. Oktay Sinanoglu Hoca'nin bir Ceviz Kabugu programinda belirttigi gibi: "Zihin, cok garip bir varlik. Bir yerde okudugunuz, radyoda dinlediginiz veya bir sarkida duydugunuz bir düsünceyi bir müddet ...
Read more : Matrikscilik ve Recep Tayip Siyon | Görüntüleme : 905 | Yanıtlar : 0

Bizim Vikiliks'imizi hatırlayanınız var mı?

-Fogg'dan Kıbrıslı Denktaş muhaliflerine:

"Denktaş'ı yıpratın; sokaklara çıkın onun Kıbrıs Türklerinin değil, Türkiye'nin çıkarlarını temsil ettiğini ortaya koyun, askerin çıkarlarını temsil ettiğini ortaya koyun ve Denktaş'a, Türkiye'ye karşı tepkinizi ortaya koymak için yollara dökülün, sokaklara dökülün"

-M.Ali Birand, bayan Fogg'a yazıyor:

"Bizim şovu 14'ünde yapalım ve ML 15'inde Ankara'da. Eğer sen konuşmak istemezsen, o kabul ederse ML ile ayarlayabilirim..."

Bayan Fogg'dan M.Ali Birand'a:

"Seni anlamıyorum şekerim. Landubru gelmiyor. Sen her ikimizin de Türkiye'nin egosunu okşamak ...
Read more : Bizim Vikiliks'imizi hatırlayanınız var mı? | Görüntüleme : 1581 | Yanıtlar : 3

Yeni Nesilde Saygı Kalmadı

Hepimiz birilerinden bu sözü duymuşuzdur. Yeni nesilde saygı kalmadı diyerek başlayan cümlelerde kendi zamanlarındaki saygıdan bahsederler suan yaşı 40 - 45 üzeri olan insanlar. Babalarının yanında oturuşlarından , yaşlılara saygılarından bahsderler ve durup durup çocuklarından dem vururlar.

Ama hiç düşünmezler bu " saygısız , ahlaksız" yeni nesili kim yetiştirdiğini. Onların dertleri yeni nesildir , sayguı görmemeleridir ve kronik hastalıklarımızdan biri olan olayın gerçek yüzünü görememek , görmek istediğimiz yönünü algılamak burda baş gösterir. Sorarsın sende ...
Read more : Yeni Nesilde Saygı Kalmadı | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149133 ileti • Toplam 46409 başlık • Toplam 25111 üye

x