Zaman: Pzr Eyl 15, 2024 9:44

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Çıkrıklar Durunca - Bekir Sıtkı Gürler

Çıkrıklar Durunca

http://tufanbeylimiz.com/hazin/cikrik.JPG

Çıkrık yün eğirmek için kullanılırdı bir zamanlar... Marmara ipek, Batı Anadolu ve Akdeniz pamuk, Orta Anadolu tiftik, Doğu Anadolu yün eğirirdi çıkrıklarda... Bir milletin umudu idi o zamanlarda çıkrık. Kumaş, kilim halı için ip saran çıkrıklar sustu bir zaman sonra... Suskun çıkrıklar kaldırıldıkları tavan aralarında kayboldu.

Son okuduğum kitaplardan biri Cengiz Özakıncı tarafından kaleme alınmış bir kitap (1). Cengiz Özakıncı ’nın “Türkiye'nin Siyasi İntiharı Yeni – Osmanlı Tuzağı ” adlı kitabı bugünlerde ...
Read more : Çıkrıklar Durunca - Bekir Sıtkı Gürler | Görüntüleme : 1829 | Yanıtlar : 0

yeniGün Avrupa 5. Sayisiyla Yayinda!

http://www.transitmedia.de/yenigun/

Avrupa Parlamentosu’nda bir ‘Prometheus’: Hans-Peter Martin
Selim Yalçıner

VİYANA- Avrupa Parlamentosu’nun (AP) bağımsız üyesi Hans-Peter Martin, büyük bir titizlikle hazırladığı ayrıntılı dosyalarla, bu parlamentonun yüzlerce milyar avroya varan yolsuzluklarını gün ışığına çıkarmaya çalışıyor. Martin, kendisine Avusturya’da yüzde 17.9 oranında oy vererek üçüncü parti haline getiren seçmenlerince Prometheus, yolsuzluklarla suçlanan tüm AP gruplarınca da “kişiliği tartışmalı” olarak görülüyor. Hans-Peter Martin, milletvekillerinin haksız yere “hakkı huzur” aldıkları tam 7 bin ...
Read more : yeniGün Avrupa 5. Sayisiyla Yayinda! | Görüntüleme : 1367 | Yanıtlar : 0

“British Ottoman Projesi"ne Adim Adim mi?

“Kürt Açılımı” veya
“British Ottoman Project” / “Unıted Nation Of Anatolia” Projesine
Adım Adım mı?..

"Bu topraklara ölüm getirenler 'geldikleri gibi gidecekler'dir..."
Bu ülke lig maçlarının hangi kanalda yayınlanacağının bile MGK’da konuşulduğunu gördüğümüz bir ülkedir.. Başörtülü kızların kaç tane MGK gündemini belirlediği ise bilinmez.. Ve bu bahsettiğimiz gündemlere dair kaç tane MGK bildirisinin yayınlandığını hatırlıyor muyuz?
Aslında çuval hâdisesinden bu yana suskun bir MGK vardı. Bu “mânidar” suskunluk âniden bozuldu ve muhtevâsına dair resmî bir ...
Read more : “British Ottoman Projesi"ne Adim Adim mi? | Görüntüleme : 1030 | Yanıtlar : 0

“Ne mutlu Amerikalıyım diyene”

“Ne mutlu Amerikalıyım diyene”

Ümit ÜLKER

Karar verdim, yarın Amerikalı oluyorum. Dünyanın en büyük devletine yerleşeceğim. Vatandaşları olacağım. Bunun için yemin etmem gerekiyor. Aşağıdaki metni okumam ve Amerikan bayrağına el basmam lazım. Diyeceğim ki:

“Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği ...
Read more : “Ne mutlu Amerikalıyım diyene” | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 0

Dün benimdi, şimdi bana "yabancı!".

Arkadaşlar ,hepimiz birçok kendi ülkemize ait olan ve daha sonra satılan ,kendi mallarımızın olduğunu biliyoruz.Akp denilen ampulün, nasıl "Babalar gibi"sattığını hergün yaşadık gördük.Ancak bugün hiç böylesine gözümüze sokulmamıştı,daha doğrusu böylesine anlayamamıştık."Ne seni böylesine dumura uğratan dediğinizi duyar gibiyim".Hemen söyleyim.Az önce yalak olmayan gazetelerden biri olan sözcüyü aldım.Tamam ,başlığındandan en iç sayfalarına kadar cumhuriyetimizin kuruluş bayramımızı anlatıyor ve akp yide sonuna kadar eleştiriyor.Fakat benim söylemek istediğim gazetenin düşünce yapısı değil. Onun ne kadar dürüst bi gazete ...
Read more : Dün benimdi, şimdi bana "yabancı!". | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 0

Bildiri !!!

Var mı Bundan Ötesi ?

* Yurdumun Bursa ATATÜRK stadında, işgal altında, soykırıma uğramış bir TÜRK Devletinin bayrağı açılamıyor.ATATÜRK yerdeki yunan bayrağına bile basmazken, Azeri kardeşimin bayrağı üzerinde "WC" yazan kutularda toplanıyor. Türklüğü etnik köken olarak niteleyen ve Türk Cumhuriyetlerine düşmanlığını her fırsatta açığa vuran AKP'yi oraya getiren milletim...Hala "oy veren elim kırılsaydı" demiyor musun ?

* Dağdan, ellerinde şehitlerimizin kanı ile inen 34 terörist kahraman gibi karşılanıyor. Üzerlerinde çatışmaya girdikleri kıyafetleri, ellerinde terörist başının ...
Read more : Bildiri !!! | Görüntüleme : 1012 | Yanıtlar : 1

Türkiye Cumhuriyeti son durum

Türkiye Cumhuriyeti son durum

Hükümetin yaptığı son açılımlardan sonra gelinen son durum şöyle;
Kürtlerin temsilcisi olarak bilinen ve PKK terör örgütünün siyasi kolu olan DTP son Ermeni açılımı başladığından beri yani yaklaşık bir haftadır süren futbol diplomasisinde konuşmamayı tercih ediyor...Sadece bu durum şu tarihi gerçeğin kanıtıdır.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde başka bir devleti kurma çabası,Türkiye devletini parçalamak için Ermeni anayasası,PKK terör örgütü,DTP'nin talepleri ve Büyük Ortadoğu projesine hizmet eden çapulcu Barzani'nin faaliyetleri ile Büyük Ermenistan ...
Read more : Türkiye Cumhuriyeti son durum | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0

Siyasi Gerilla: Tayiban

Siyasi Gerilla: Tayiban

http://site.mynet.com/ankara.gp_destek/mynet_resimlerim/tayyipvetaliban.jpg

PKK Acilimi, meyvelerini vermeye basladi. Uluslararasi vahsi sermayenin bohcasindan cikan kavramlar, Milli duyarliliklarini bildigimiz kurum ve kisilerin de bilincaltlarina ve sonra da sözlüklerine girmeye basliyor. Yogun beyin yikama seanslarindan gectigimiz, romantik irkciligin sürekli daha cekici hale getirildigi bir zamandan geciyoruz. Bu siyasi gerilla savasidir.

Tayiban bir demokrasi ve insanlik projesi olarak ortaya atilmisti. Baslangicta, sürecin belirleyicisi olarak, uluslararasi sermayenin saldirilarina icgüdüsel olarak tepki veren Türk Halki'nin siyasi yansimasi gibi gözükse de ...
Read more : Siyasi Gerilla: Tayiban | Görüntüleme : 1310 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148101 ileti • Toplam 45683 başlık • Toplam 24871 üye

x