Zaman: Cmt Oca 31, 2026 21:39

News Stickies

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Müyesser YILDIZ'dan Duruşma Davetiyesi ve Savunma Notları

Duruşma Davetiyesi

2 Haziran 2011, saat 10:30'da Sirkeci Adliyesi'nin önündeyiz. Herkesi bekleriz...

DAVA AÇAN “TERÖRİST”TİR!...

Değerli Meslektaşım,

Silivri’ye son gönderilen “terörist”lerdenim”… Evimde buldukları “silahlara” el koydular; 30 yıllık meslek ajandalarım, bilgisayarım ve yayınlanmış (100 Yılın Hesabı-Türk’ü Tasfiye Projesi) kitabımın taslağı. Ve hangi suçu işlediğimi söylemeden, hakkımdaki delilleri göstermeden beni Silivri’ye tıktılar. Silivri’deki tek kadın gazeteci ve anneyim!...

Dağa çıkmadım, silah kullanmadım, sadece ve sadece hak ve hukukumu yargıda aradım. İşte gerçekte bu yüzden “terörist” ilan ...
Read more : Müyesser YILDIZ'dan Duruşma Davetiyesi ve Savunma Notları | Görüntüleme : 1772 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Projelere Bakın! / Banu AVAR

Projelere Bakın!

Başbakan ‘İstanbul Kanalı’ndan sonra dün ‘Ankara Rüyası’nı açıkladı.
Raylı sistemler, duble yollar, Avrupa’nın en büyük Adalet Saraylarğ, saglık kompleksleri… Projeler bunlar.

Gelin emperyalizmin uzun yıllar ‘Ekonomik tetikçiliği’ni yapmış olan John Perkins’i hatırlayalım:

‘Hedef ülkeye bir milyarlık bir kredi ayarlanır. Mesela Ekvador. Bununla havaalanları yollar köprüler limanlar yapılır. Halkın hiçbir ihtiyacını görmeyecek bir yığın inşaat dikilir.. Bunun için once gider yetkilileri buluruz. Onlara gerekli miktarda rüşvet takdim ederiz. Büyük miktardabir krediyi almaya ikna ederiz. ...
Read more : Projelere Bakın! / Banu AVAR | Görüntüleme : 6960 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Banu AVAR

Gazeteci Müyesser YILDIZ yazıyor: Silivri'den 19 Mayıs 1919'a Selam!

Gazeteci Müyesser Yıldız yazıyor... Silivri'den 19 Mayıs 1919'a Selam!

Düyun-u Umumiye'nin son genel müdürü Ali Cevat Borçbakan hatıralarında şöyle yazar: Yıl 1918'dir... (ki, kendisi 1800'lerin sonunda Tıbbiye öğrencisiyken "vatansever" olduğu için sorgusuz-sualsiz Bekirağa Bölüğü'ne konmuş, oradan da Fizan'a sürülmüştür)

"Ben kendimi bildim bileli devletimiz sorunlardan kurtulamadı. Yunan savaşı, Yemen isyanı, Dürzi olayı, Rumeli olayları, Ermeni isyanı, Arabistan, Arnavutluk, Girit, Makedonya, Teselya zavallı Türk Milleti'nin mezarı olmuştur. Memleketimiz Doğu Rumeli, Bosna-Hersek, Kosova, Manastır, Selanik, Trablusgarp vilayetleri ...
Read more : Gazeteci Müyesser YILDIZ yazıyor: Silivri'den 19 Mayıs 1919'a Selam! | Görüntüleme : 3284 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Müyesser YILDIZ

GAZİ Paşa Ve Kurtuluş! / Banu AVAR

GAZİ Paşa Ve Kurtuluş!

‘GAZİ PAŞA’ belgeseli için kolları sıvamış çalışıyordum. Attilâ ağabey (İlhan) destekliyordu. 2005’de O’na belgeselin anahatlarıyla ilgili düşüncemi anlatmıştım.

13 Kasım 1918 ile başlayacaktım. O gün Adana’dan gelip, İstanbul Haydarpaşa tren garına inmişti. Aynı anda yunan donanması Haydarpaşa önlerindeydi. İngiliz işgal kuvvetlerinin merkezi olan Arapyan hanı üzerinde İngiliz bayrağı dalgalanıyordu.

Pera palas işgal güçlerinin subaylarıyla dolup taşmıştı.

Fransız tugayı Istanbul'daydı.

O düşman zırhlıları arasından geçerken yaverine fısıldamıştı: ‘GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER!’

Belgesel böyle ...
Read more : GAZİ Paşa Ve Kurtuluş! / Banu AVAR | Görüntüleme : 4103 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'! / Banu AVAR

'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'!

Ekranlarda ‘Uluslararası camia’ ya da ‘uluslar arası toplum’ (international community) tamlaması duyunca tüyleriniz diken diken olmuyor mu?

Bu tamlamayla yan yana gelen bir başka tamlama daha var: ‘İnsani müdahale’! (‘Humanitarian intervention’).

Uluslar arası toplum yani KÜRESEL ÇETE, ya da küresel sermayenin en tepesindeki karar vericiler, ‘insani müdahale’ adı altında İNSAN KIYIMI yapıyorlar…

Bu kıyımın gerçekleşmesi için Washington ve Brüksel’den ‘efendiler’ Türkiye’deki yönetime ‘emirlerini’ ileterek adımlar attılar, atıyorlar.

Küresel kıyımcılar ...
Read more : 'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'! / Banu AVAR | Görüntüleme : 2587 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'! / Banu AVAR

'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'!

Toplantının ardından büyük bir telaşla arkadaşlarının yanından ayrılıyor.. Giderken ‘Survivor başlayacak. Acelem var! Yeah!’ diyor.

Böylece uzun zamandır yazmak isteyip bir türlü vakit bulamadığım Survivor’ın sırası geliyor..

*-*-*
Dünyada onlarca milyon kişi interaktif tv oyunları izliyor..

Son 10 yılda ekranlara damga vuran "REALİTY Show"lar aslında toplumda ‘algı yönetimi’ sağlıyor. Survivor 1997’den beri ortalığı kasıp kavuruyor. Fikir İngiliz Charlie Parsons’a ait... Şimdi İngiltere'nin en zengin medya figürlerinden biri. Hayat arkadaşı ...
Read more : 'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'! / Banu AVAR | Görüntüleme : 60000 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI! / Banu AVAR

Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI!

O 1864 de doğdu. 41 yaşında annesini kaybettiğinde ABD ‘yeni Dünya Düzeni’nin ana hatlarını bulmaya çalışıyordu, Avrupa’da ‘kan rüzgarları’ esiyor, Osmanlı İmparatorluğu gizli anlaşmalarla bölünmenin eşiğinde duruyordu.

Dünya ilk kez topyekün bir petrol savaşına sahne olmak üzereyken ve milyonlarca anne katledilecekken, Anna Jarvis Amerika’da ‘anneler günü’ önerisini bir kilisede kutladı.

Önerisi emperyal güçlerin dünyaya ‘kültür ihracatı’ modeli için ‘elverişli’ bulundu ve başta başkan Wilson olmak üzere, gazete patronlarından ...
Read more : Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI! / Banu AVAR | Görüntüleme : 9407 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Suriye'de Neler Oluyor? - Banu AVAR, Hasan ÜNAL, Mehmet YUVA

GÜNCEL MEYDAN
İzlence Adı: Neler Oluyor
Sunucu - Yayıncı: Elif AKÇINAR - Ulusal Kanal
Konuk(lar):
Banu AVAR
Hasan ÜNAL
Mehmet YUVA

Tarih: 4 Mayıs 2011
Bilgi: ➤ Suriye'de Neler Oluyor?

Rar-Şifresi: guncelmeydan
Resim:
İndirme İlişimi: http://www.fileserve.com/file/9gD7jUG

Blip TV'den izlemek için: http://blip.tv/file/5115943

Blip TV'den indirmek için: http://blip.tv/file/get/GuncelMeydan-SuriyedeNelerOluyorBanuAVARMYuvaHNal326.avi

Blip TV'ye erişim: http://www.guncelmeydan.com/pano/bliptv-deki-izlenceleri-dns-ayarlarinizi-degistirerek-izleyebilirsiniz-t28280.html#p145789

Diğer izleme seçeneği:

Read more : Suriye'de Neler Oluyor? - Banu AVAR, Hasan ÜNAL, Mehmet YUVA | Görüntüleme : 6540 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

BlipTV'deki İzlenceleri DNS Ayarlarınızı Değiştirerek İzleyebilirsiniz

Diğerlerine göre kullanımı daha yaygın olan Windows XP işletim dizgesinde DNS ayarı şöyledir:

Resim

Ayarlar, aynı işletim dizgesinin öteki türlerinde de hemen hemen aynı yerdedir. "Diğer işletim dizgelerinde DNS ayarı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını buraya tıklayarak arayabilirsiniz.

Dipçe:
DNS sayıları değiştirilebilir. En güncel sayıları arayıp bulabilirsiniz.

Her DNS sayısı aynı sonucu vermeyebilir.

Genel ağ bağlantınızda yavaşlamalar olabilir.
Read more : BlipTV'deki İzlenceleri DNS Ayarlarınızı Değiştirerek İzleyebilirsiniz | Görüntüleme : 22644 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Forum Kullanımı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149189 ileti • Toplam 46464 başlık • Toplam 25170 üye

x