Zaman: Cum Mar 06, 2026 3:02

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

CUMHURBAŞKANINA HAKARET

CUMHURBAŞKANINA HAKARET
Cumhurbaşkanı görmemişler için yazıyorum.
Fransa’dan..
Fransa Cuhurbaşkanı Emmanuel Macron şöyle ya da böyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır.
Meşru.
Kuşkusuz seçim sisteminin azizliği diyelim, ama meşru olarak seçilmiştir.
Bir tek olsun oy çalınmamış, bir tek olsun, bir sandıkta hile yapılmamıştır.
Toplam oyların yüzde sekiziyle mi onuyla mı seçilmiş olması, meşruiyetine halel getirmez.
Bugün de kurucusu olduğu İleri Cumhuriyet Partisi’nin (La République en Marche) Meclis’teki çoğunluğuna dayanarak Fransa’yı idare etmektedir.
Derken 17 Aralık 2018 tarihinde Sarı ...
Read more : CUMHURBAŞKANINA HAKARET | Görüntüleme : 886 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

OSMAN’IMIN TÜRKÇESİ

OSMAN’IMIN TÜRKÇESİ
İstanbul Büyükşehir (Ne demekse ? Bu tür aptalca terimleri uydurmakta üstümüze yok !) Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’ten sözetmesi üzerine, Fatih’in torunlarından Orhan Osmanoğlu bir sitem tweet’i atmış.
Tweet’in atılır mı yoksa yazılır mı olduğu konusuna girmenin yeri değil.
Ancak Twwet’in içeriğine bakıldığında, iki tümce üç satırda, tam yirmiüç yazım hatasının yapıldığı görülebilir.

Orhan Osmanoğlu “Bir fincan kahve içmeye davet etmeye düşündünüz, mü.” diyor.
“Davet etmeyi” demek istiyor herhalde.
“Düşündünüz ...
Read more : OSMAN’IMIN TÜRKÇESİ | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SARI YELEKLİLERDEN ÖĞRENİLECEK OLAN

SARI YELEKLİLERDEN ÖĞRENİLECEK OLAN
Fransa’da Sarı Yelekliler hareketi üzerine daha çok yazılacak sanıyorum.
Nasıl yazılmasınki..
Yirmibirinci Yüzyılın başında, insanlığın, evet tüm insanlık tarihinin de denilebilir, bilinmedik ve beklenmedik bir ‘hareket’i olmuştur da ondan.
Şöyle başladı böyle yürüyor ya da öyle bitecek türü ‘sıradan’ yorumları geçiyorum.
Doğrudur, nerede ve nasıl sonlanacağını bugünden kestirmek zor.
Ancak, daha ilk günden, başsız ve öndersiz olması nedeniyle ‘başarısız’ olabileceğine ilişkin bir ‘önyargı’m vardı.
Çünkü son yüzyılda proletarya, ya da en ...
Read more : SARI YELEKLİLERDEN ÖĞRENİLECEK OLAN | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET

FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET
Bugün 4ncü Cumartesi eylemini başarıyla ortaya koyan Sarı Yelekliler hareketi, Fransa’da 6ncı Cumhuriyet’e giden yolu da açmış bulunmaktadırlar.
Hemen belirtelim ki, bu hareket, Türkiye’deki 2nci Cumhuriyet’çileri anıştırmamalıdır.
Çünkü Türkiye’deki 2nci Cumhuriyetçiler, küreselleşmeci, azılı liberal, Soroscu, Fetöcü, PKK’cı, VayPici’ci, IŞİD’ci, ÖSO’cu, III. Abdülhamitçi vb her türlü melanetin temsicileridirler.
Oysa Fransa’da kurulmasına yönelinen 6ncı Cumhuriyet, cağdaş, laik, eşitlikçi, özgürlükçü, paylaşımcı, katılımcı bir Cumhuriyet olacaktır.
Ulusalcı ve uluslararasıcı..
Ve solcu.
Yani emekten yana..
Fransa’daki hareket ...
Read more : FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

DOSTUM MACRON

DOSTUM MACRON
Osmaniyeli Devlet’in ‘Cumhur Reisi’, Kemal Bey Kılıçdaroğlunun ‘Gözünü Sevdiği Erdoğan’ı’ ve ne kendini ve ne de dünyayı bilmez kim varsa onların CB’si olan Dr Recep’in ‘Dostu Macron’ zorda..
2018 yılının son ayının şu birinci gününde, Fransa’nın ‘yüz akı’ Sarı Yelekliler tüm Fransa’yı, o arada tüm dünyayı temelinden sallamaya devam ettiler.
Türkiye’nin ‘Gezi’sinden daha kararlı ve daha uzun soluklu bir ‘başkaldırı’ örneği vermekteler.
Bu bir ‘revolte’tur deniyor, bir ‘isyan’, bir ‘halk hareketi’ ya da ...
Read more : DOSTUM MACRON | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SARI BEYİNLİLER

SARI BEYİNLİLER
Fransa’da neler oluyor ?
Neler olmuyor ki demek gerekir belki.
Bir haftadır olaylar ve olaylara ilişkin yorumların yoğunluğu nedeniyle, Fransa’da olanların Türkiye’den nasıl görüldüğünü merak ediyordum.
Tahminimden de beter bir ‘bakış’, olağanüstü bir ‘ilgisizlik’, olanları görmemeye yönelik bir ‘tutum’ ve olguları anlamamaya yönelik bir ‘beyinsizlik’in egemen olduğunu söyleyebilirim.
Şaban Tv’de Dr Cüneyt’in ‘sarı yelekliler’i tanımlaması birbaşına ilginçti: ‘Sarı gömlelikler’!
Kara gömlekliler’e anıştırma yapıyor aklısıra..
Ve neymiş, Le Pen destekliyormuş da ondanmış.
Aptallığın bu ...
Read more : SARI BEYİNLİLER | Görüntüleme : 886 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SARI YELEKLİLER

SARI YELEKLİLER
Fransa’yı sarsan ‘sarı yelekliler’ hareketi, Türkiye’nin ‘Gezi’si gibi ‘kendiliğinden’ başlayan ‘öndersiz’ ve belli bir ‘politik hedef’ gözetmeyen bir ‘halk hareketi’ olduğu için ‘başarısız’ kalacak gibidir.
Ve yine, Gezi’deki gibi ‘sorun birkaç ağaç’ ya da ‘Sarı Yelekliler’in deyimiyle akaryakıt fıyatı veya aşırı vergiler değil, ama Fransızların deyimiyle ‘politik sınıfın halktan tamamen kopmuş olduğu’nun yüksek sesle dillendirilmesidir.
Her ne kadar ‘Macron’un istifası’ ya da ‘Meclis’in feshi’ gibi talepler dillendirilse de, bugünkü biçimiyle bu hareketten bir ...
Read more : SARI YELEKLİLER | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

TÜRKÇE EZAN MI?

TÜRKÇE EZAN MI?
CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, bir televizyon programında, bence ezan Türkçe okunmalı demiş.
Vay sen misin bunu söyleyen?
Alaca Karanlık Partisi ve onun genel başkanı dahil herkes, ‘milletin bilmem ne değerleri’ diye ayağa kalkmasın mı?
Onları geçiyorum, üzerlerine konuşup yazmaya değmezler.
CHP’nin başta genel başkanı olmak üzere, merkez karar kurulu mu, merkezî yönetim kurulu mu ne olmak üzere, tüm demokrat, sosyal demokrat ve Atatürkçü (peh peh peh) üyeleri de ‘olur mu canım, ...
Read more : TÜRKÇE EZAN MI? | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

CUMHURİYET’İ ANLAMAK

CUMHURİYET’İ ANLAMAK
Bugün Cumhuriyet Bayramı.
Laf ola beri gele diye, ‘kutlu olsun’ diyorum.
Çünkü ortada kutlanacak bir ‘Cumhuriyet’ yok.
Ne bir Mustafa Kemal, ne Atatürk ve ne de gerçek Atatürkçü var.
Olmayan birşeyin anması, kutlaması olur mu ?
Efendim ‘içimizde’ miymiş ne imiş.
Hayır efendim, ‘içiniz boş’.
Boşu başuna ne kendinizi ne de başkalarını kandırmayın.
Yazıyı biraz uzatma pahasına ; dünkü Türk Tanıtma Vakfı’nın ödül törenine dönmeliyim.
Türkiye’yi dünyaya tanıtmaya katkısı olan sanatçı, aydın, bilimadamı, ...
Read more : CUMHURİYET’İ ANLAMAK | Görüntüleme : 885 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

EGEMENLİKTEN BİLİNÇLİ KÖLELİĞE

EGEMENLİKTEN BİLİNÇLİ KÖLELİĞE
‘Bilinçli Kölelik’ten başlanacak olursa, kavramı bulan Fransız yazar ve şair Etienne de La Boétie’dir (1530-1563) deniyor.
Çalışmanın tam adı ise şöyle; Bilinçli Kölelik Üzerine ya da Bir’e Karşı (Discours de la servitude volontaire ou le Contr’un).
Benzetmek gibi olmasın, ama, tam da ‘Birleşmiş Milletler Beş’ten Büyüktür’ ‘kelâm’ına benziyor.
Köleler ‘Bir’den yani ‘Tiran’dan büyüktür denilmek isteniyor.
Yapıtın yayımlanması 1574 yılında Latince, 1576 yılında ise Fransızca, ama yazar çoktan ölmüş bulunuyor.
Zaten yazdığında ya ...
Read more : EGEMENLİKTEN BİLİNÇLİ KÖLELİĞE | Görüntüleme : 806 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148844 ileti • Toplam 46376 başlık • Toplam 25120 üye

x