Zaman: Prş Mar 28, 2024 18:14

News News of Türk Tarihi

Site map of Türk Tarihi » Dizin : Türk Tarihi

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Bugün de aynı sürecin devam etmesi tarihten hiç ders almadığımızı göstermektedir.

Osmanlıyı 1299 yılında Oğuz Türklerinin Kayı Boyu kurmuştur.
Osmanlı imparatorluğu;

- 1299 da kurulmuş, 1579'a kadar 3 asır YÜKSELMİŞ....

- 1579 dan 1699 kadar, 1 Asır DURAKLAMIŞ.

- 1699 dan 1919 kadar. GERİLEMİŞ VE YIKILMIŞTIR.
Gerçekte iki farklı Osmanlı vardı;

- Halifeliğe kadar olan Osmanlı... (1299-1517) Nam-ı diğer Türk İmparatorluğu

- 1517 tarihinde Halifeliğin alınmasından sonraki Araplaşan Osmanlı İmparatorluğumuz… Ve Araplaştıkça daha çok batan koca Osmanlı İmparatorluğumuz…
Aslında Türkler için her şey güzel gidiyordu...

Ta ...


Azerbaycan devlet sanatçısı Manafzade'den - Türkiye Cumhuriyet'in 100. yılına özel marş

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade, Cumhuriyet’in 100. yılı için “Türkiye 100” isimli bir marş yazdı ve besteledi. Sanatçının hazırladığı marş sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına günler kala Azerbaycanlı sanatçı Turan Manafzade’nin hazırladığı marş sosyal medya kullanıcılarından büyük beğeni topladı.

Aynı zamanda Azerbaycan’ın en genç kadın orkestra şefi olan Manafzade, marşı hem besteledi hem de sözlerini kaleme aldı.

İşte “Türkiye 100” isimli o marş ve sözleri:
“Türk’üz biz Türk

Önderimiz Atatürk.

Şanlı ...


CENGİZ HANIN TORUNU HÜLAGU'NUN HALEP MELİK'İNE MEKTUBU

"Vakanüvis Aksarayi, Hülagu Han hakkında "icen" (devlet sahibi, aziz, baba) tabirini kullanmıştır. Adı geçen müellif; Hülagu Han’ın, Halep Melik’i, Melik-ün-Nasır’a yazdığı mektubunu da dercetmiştir. Bu mektubunda Hülagu Han şöyle demektedir:

"Melik-ün Nasır bilsin ki, Bağdad üzerine yürüyüp Tanrı’nın kılıcı ile burasını aldık ve oranın sahibini (yani Halife’yi) yanımıza çağırarak kendisine iki sorgu sorduk, sorgularımıza karşılık vermedi, bundan dolayı Kur’anınızda ‘Tanrı hiçbir kavmin elindeki nimeti, bu kavmin kendi kendisini bozmayınca, almaz’ denildiği gibi, kendisinin yapmış olduğu ...
Read more : CENGİZ HANIN TORUNU HÜLAGU'NUN HALEP MELİK'İNE MEKTUBU | Görüntüleme : 1029 | Yanıtlar : 0


CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR!

Büyük Türk-Moğol imparatoru Cengiz Han’ın (ölümü. M.S.1227) büyük Yasası, tarihin kaydettiği en sert yasalardan biridir. Fakat Yasada öyle bazı konular da vardır ki kural konulmuş ise de müeyyidesi (kural çiğnendiğinde uygulanacak yaptırım yani ceza) yoktur. Sözgelimi Tanrı ve dinler konusundaki maddeleri böyledir:

1. Madde: “ Kainatın yaratıcısı bir tek Tanrı’dır; ona inanılmalıdır.”

2. Madde: “Tanrı’ya ulaşmada birer vasıta olduğu için her dine aynı hoşgörü ile muamele edilmelidir.”

Dikkat ederseniz birincisinde tavsiye vardır, zorlama, zorla inandırma ...
Read more : CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR! | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 3


Seyit Onbaşı

SEYİT ONBAŞI

Çanakkale Savaşı kahramanlarından (D. Eylül 1889, Balıkesir'in Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyü - Ö. 1939, Balıkesir). Seyit Ali Çabuk veya Seyit Ali Onbaşı olarak da bilinir. Soyadı kanunundan sonra kendisine "Çabuk" soyadı verilmiştir. Baba adı Abdurrahman, anne adı Emine'dir. 1909 yılında Osmanlı Ordusu'na katıldı. Balkan Savaşı'nda çarpıştı. I. Dünya Savaşı'nın başlaması ile Çanakkale Cephesi'nde topçu eri olarak göreve başladı. 18 Mart 1915'te Müttefik donanması Çanakkale Boğazı'nı geçmek için saldırıya geçti. Bu sırada Seyit ...
Read more : Seyit Onbaşı | Görüntüleme : 350 | Yanıtlar : 0


OSMANLI DONANMASI HALİÇTE NİÇİN ÇÜRÜTÜLDÜ?

Eğer Abdülhamit Osmanlı donanmasını Haliç'te zincirletip çürütmeseydi bugün Yunanistan'ın elinde olan Ege adalarının hepsi Türkiye'nin olacaktı.

Abdülaziz döneminde Osmanlı donanması yenilendi. 30'u zırhlı, 70'i ahşap olmak üzere toplam 106 gemi alındı. 1867'de Bahriye Nezareti kuruldu. Osmanlı donanması dünyanın en büyük 3. donanması haline geldi. II. Abdülhamit işte böyle büyük bir donanma devraldı.

Abdülhamit sarayda kurduğu diktasını sağlama almak için donanmayı Haliç’e demirletip çürümeye bıraktı. Çünkü gemilerin top namlularını saraya çevirmesinden korkuyordu. Meclisi Mebusan'ın 27 Mart ...
Read more : OSMANLI DONANMASI HALİÇTE NİÇİN ÇÜRÜTÜLDÜ? | Görüntüleme : 1150 | Yanıtlar : 0


Gerici ayaklanmadaki İngiliz parmağı - 31 Mart gerici isyanının arkasında İngilizler vardı.

İngiliz kaşığıyla Abdülhamit haltı yemeden duramaz bunlar. Küçük resim de dinci-liboş ittifakının icaplarından. 31 Mart gerici isyanının arkasında İngilizler vardı. Çünkü İttihatçılardan asla hoşlanmadılar; sebebi çok basit; Müslüman sömürgeler halkına kötü örnektiler.

İngiltere, İttihat ve Terakki iktidarının yıkılması için yoğun bir faaliyet yürütmekte, İngilizci muhalefeti kollamakta ve yönlendirmektedir. Tercihi, İngiliz işbirlikçiliğinden hiç kuşku duyulmayan Kâmil Paşa hükümetidir. O nedenle İttihat ve Terakki'nin ulusalcı, laik, ilerici programını doğrudan hedef alan karşıdevrimci ayaklanmanın hedefleriyle İngiltere'nin çıkarları örtüşüyordu. ...


OSMANLI'DA İKTİDAR HIRSI KATLİAMI

III. Murat 1595’de öldü. Ayasofya Camisi avlusundaki türbede 54 kişi yatmaktadır. Bunlardan 20’si oğlu, 23’ü kızıdır. Türbede yatan oğulların yaşı küçüktür, hatta altı aylık olanları bile vardır ama hepsinin ölüm tarihi 1595’tir.
Resim
Peki 1595’de ne oldu?.. Saraya kıran mı girdi?.. Hayır, salgın da olmadı, kıran da…
III. Murat öldükten sonra oğlu III. Mehmet tahta çıktı ve ilk işi de kardeşlerinin hepsini boğdurmak oldu.
Babasının tabutu saraydan çıkarken gerisinden 39 tabut daha geliyordu. III. Mehmet, ...
Read more : OSMANLI'DA İKTİDAR HIRSI KATLİAMI | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 0


OSMANLI’NIN TÜRKE BAKIŞI ve ACEME VERDİĞİ DEĞER

Bayram Bilge Tokel’in “Sarayın Sesi, Halkın Nefesi” kitabında karşılaştığım bu bilgi canımı acıttı.
Fuzuli ile yaklaşık aynı dönemde yaşayan şair ve ünlü biyografi yazarı Latifî, aslen “Türk” idi ama dönemin modası gereği kendisini Acem’den gelen şair olarak tanıtıp saraydan büyük ilgi gören Tokatlı Leâli adlı bir şairden söz eder. Sultan Fatih’e danışman olacak kadar saraya yakın olan ve iyi derecede Farsça bilen Leâli, gerçek bir Acem olmadığının anlaşılması üzerine saraydan uzaklaştırılıp aylığı elinden alınır.
Belki ...
Read more : OSMANLI’NIN TÜRKE BAKIŞI ve ACEME VERDİĞİ DEĞER | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0


GÜNÜMÜZDE KİMLER, NİÇİN ENVER PAŞA VE İTTİHATÇI DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR?

Mütareke dönemi malum, büyük Harpte Osmanlı Türkiyesi yenilince ülkeyi terk etmek zorunda kalmış olan İttihatçı liderlere (ve tabii bütün İttihatçılara da), içerde Hürriyet ve İtilaf Partisi mensupları, dışarıda ise Ermeniler ve İngilizler amansız derecede düşman idiler. Ermenilerin düşmanlık sebepleri bellidir; tehcir kararından ötürü Türk yurdunda bir Ermenistan kurmak hevesleri kursaklarında kalmıştır. İngilizler ise bir yılda bitireceklerini düşündükleri 1. Dünya savaşının, bütün cephelerinde karşılaştıkları ve hiç ummadıkları Türk direnişinden ötürü üç yıl daha uzamasından İttihatçıları sorumlu ...


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x