Zaman: Pzt Haz 23, 2025 9:26

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Milli Anayasa Kurultayı / Türker ERTÜRK

Milli Anayasa Kurultayı

Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’da Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde yurdun her yanından gelen 4 bine yakın temsilcinin katılımı ile Milli Anayasa Kurultayı yapıldı. Bu kurultay 22 il ve 33 ilçede 500’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun ve 20 bin insanımızın katımı ile sürdürülen kapalı salon çalışmaların sonuncusuydu.

Bu çalışmalarda AKP’nin yapmaya çalıştığı anayasanın ne olup olmadığı, TBMM’nin yeni anayasa yapma yetkisinin bulunup bulunmadığı, gerek dünyada gerekse ülkemizde geçmişten bugüne anayasaların tarihi, yeni anayasaya kimin ...
Read more : Milli Anayasa Kurultayı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 0

Alt Yüklenici / Türker ERTÜRK

Alt Yüklenici

AKP liderliğinde Türkiye çevresinde ve bölgesinde her geçen gün daha fazla sayıda düşman kazanıyor. Irak Başbakanı Nuri Maliki "Türkiye bölgede düşman ülke haline geliyor" diyor ve Türkiye’yi bölgeyi karıştırmaya çalışmakla ve Irak’ın iç işlerine karışmakla suçluyor.

Maliki’nin ülkesini bütünleştirmeye, bir punduna getirip bağımsızlığını ilan etme peşinde olan bölgesel Kürt Yönetimini kontrol altına almaya çalıştığı, İran’a ve Suriye’ye yakın durduğu bir gerçektir. İşte bu nedenlerle ABD Nuri Maliki’yi istememektedir.

Başbakan Erdoğan’ın Nuri Maliki düşmanlığının ...
Read more : Alt Yüklenici / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1233 | Yanıtlar : 0

Dengeye Doğru / Türker ERTÜRK

Dengeye Doğru

Çin ve Rusya Federasyonu geçtiğimiz Pazar günü başlayan ve 6 gün sürecek olan bir deniz tatbikatına başladılar. Tatbikat öncesinde Çin ve Rusya Deniz Kuvvetleri’nin yüzer ve dalar unsurları Çin’in Şhandong eyaletinin önemli ticari ve turistik liman kenti olan Çingdao’da toplandılar. Karşılıklı ziyaretler, hazırlık ve liman eğitimleri sonunda harp gemileri tatbikat planına uygun olarak 22 Nisan’da limandan ayrılarak ileri harekete geçtiler.

Tatbikat Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi’nde yapılmaktadır. Tatbikat sırasında suüstü, hava savunma, ...
Read more : Dengeye Doğru / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0

İşgal Altındayız / Türker ERTÜRK

İşgal Altındayız

Geçen hafta Çarşamba günü ilan edilen ateşkese rağmen bu hafta İdlip’te teröristlerce yapılan saldırıda 6 Suriyeli polis öldürüldü 11’i ise yaralandı. Demek ki ateşkese uymayan ve uyulmasını istemeyen taraflar var. Böyle bir durumda yapılan ve yapılması gereken güvenlik güçlerinin karşı operasyonudur. İşte Suriye’de bu isteniyor ki dünyayı ayağa kaldırsınlar ve Suriye ateşkese uymuyor desinler. "Teröristi isteklendir, örgütle, eğit ve destekle, benimde elimi kolumu bağla" bunun tek bir anlamı var, siz "kötü niyetlisiniz".

Suriye ...
Read more : İşgal Altındayız / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0

Kan Parası / Türker ERTÜRK

Kan Parası

Geçen Cuma günkü köşe yazımı Suriye’den yazmıştım. Bu günkünü ise dönüş yolunda Şam’dan Lübnan’ın başkenti Beyrut’a kara yoluyla ve Beyrut’tan İstanbul’a hava yoluyla intikalde iken kaleme aldım.

Suriye’ye gitmem arifesinde, "Niçin Suriye’ye gidiyorsun? Suriye’de her gün yüzlerce insan öldürülüyor gitmeye korkmuyor musun? Birleşmiş Miletlerin Annan Planı kapsamında Suriye’ye ateşkes için tanıdığı süre sen oradayken bitecek, yanlış zamanlama seçmedin mi?" gibi bir sürü motivasyon bozucu sorulara muhatap oldum.

Suriye’de gördüklerimden sonra size şunu kesin ...
Read more : Kan Parası / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 3165 | Yanıtlar : 0

Bir Taşla Çok Kuş Vurmak / Türker ERTÜRK

Bir Taşla Çok Kuş Vurmak

Bu yazımı size Suriye’nin Başkenti Şam’dan yazıyorum. Neler olup olmadığı yerinde görmek, insanlarla konuşmak ve bazı televizyon programlarına katılmak için buradayım.

Suriye topraklarından açılan ateş sonucu 2 Suriyeli hayatını kaybetti, 2’si Türk 22 kişi yaralandı. "Sınır ihlali var, her türlü tedbiri alacağız" açıklamaları, Suriye Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılması tamamen kışkırtmadır. Amaç Suriye sınırları içinde tampon bölge kurulmasına yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Suriye’ye sokmaktır.

Ege’de ki Eşek ve Bulamaç Adalarımız ...
Read more : Bir Taşla Çok Kuş Vurmak / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1208 | Yanıtlar : 0

12 Öfkeli Adam / Türker ERTÜRK

12 Öfkeli Adam

Karşı devrim operasyonlarının bir parçası olduğu her geçen gün geniş toplum kesimleri tarafından daha iyi anlaşılan Ergenekon ve Balyoz duruşmalarının bir bölümünü izlemek için geçen hafta Cuma günü Silivri’deydim.

Esasında planlı işlerim nedeniyle gitmeyi düşünmüyordum. Ama internet sitelerinde gördüğüm bir mektup beni çok etkiledi. İç burkan ve yürek dağlayan mektubun bir paragrafında Balyoz tutuklusu Tuğamiral Turgay Erdağ "Komutanlarım, silah arkadaşlarım gelin; kader birliği yapmadık mı sizlerle? Silah arkadaşlarınızın esaretini görmeye gelin. Bir ...
Read more : 12 Öfkeli Adam / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1020 | Yanıtlar : 0

Yakup'un Asil Kızı Dina / Türker ERTÜRK

Yakup'un Asil Kızı Dina

ABD, İsrail ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de 26 Mart’a başlayan ve dün itibarıyla 5 Nisan’da biten müşterek bir Deniz ve Hava tatbikatı icra ettiler. Tatbikat öncesinde basına ayrıntılı bilgi verilmemesine rağmen Yunanistan eli ile medyaya sızdırılanlardan öğrendiğimize göre tatbikat, Meis, Rodos, Girit, Kıbrıs Adalarını, Türkiye, Suriye, Lübnan Münhasır Ekonomik Bölgelerini (MEB) ve İsrail’in karasuları ile Süveyş Kanalı girişi yaklaşma sularını içeren çok geniş bir alanda icra edilmiştir.

Tatbikata ABD’nin 6.Filosu, Yunanistan ve ...
Read more : Yakup'un Asil Kızı Dina / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1109 | Yanıtlar : 0

Teslimiyet / Türker ERTÜRK

Teslimiyet

Yazıyoruz, konuşuyoruz, dilimizin döndüğü ve aklımızın erdiği kadar da anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Erdoğan’ın otokratik liderliğinde ki AKP hükümeti her konuda ABD’ye tam teslim olmuştur. Dışişleri Bakanı Davutoğlu "Sınır değiştirmiyoruz, demokrasi götürüyoruz" derken emperyalizmin ağzı ile konuşmanın ve davranmanın doruk noktasındadır.

Geçen hafta Güney Kore’nin Başkenti Seul’de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne Başbakan Erdoğan niçin katılmıştır? Türkiye’nin nükleer santrali ve nükleer silahı yoktur. Türkiye’nin bu konular dışında kalmaması isteniyorsa, uzmanlar gönderilebilirdi. Amaç çok açık ...
Read more : Teslimiyet / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 0

Harp Akademileri / Türker ERTÜRK

Harp Akademileri

Harp Akademileri 1848’de kurulmuş olup 1975’den beri İstanbul Yenilevent’teki yerleşkesinde öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Harp Akademileri direkt olarak Genelkurmay Başkanlığına bağlı olup bünyesinde yedi komutanlık mevcuttur. Bunlar: Milli Güvenlik Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi, Kara Harp Akademisi, Deniz Harp Akademisi, Hava Harp Akademisi, Müşterek Doktrin Geliştirme Deneme ve Eğitim Merkezi komutanlığı ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü’dür.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurmay subaylarını yetiştiren esas kaynak ise 2 yıl süre ile yüksek lisans seviyesinde eğitim ve öğretim ...
Read more : Harp Akademileri / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 922 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148702 ileti • Toplam 46080 başlık • Toplam 25009 üye

x