Zaman: Prş Mar 28, 2024 19:03

News News of Tutum (Ekonomi)

Site map of Tutum (Ekonomi) » Dizin : Tutum (Ekonomi)


Altın ile Petrol Fiyatları Arasındaki İlişki Nedir? Nasıl Yorumlanır?

En yüksek işlem hacimli emtialar olan altın ve petrol arasındaki ilişkiye dair detayları, bu yazıda sizlerle paylaştık.

Resim

Altın, geçmişten bugüne kıymet verilen enstrümanların başında gelir. Petrol için de aynı şeyleri söylemek mümkündür. Bunun nedeni, petrolün alternatifinin olmamasıdır ve çoğu alanda kullanılmasıdır.

Yatırımcılar arasında petrol; siyah altın ve siyah inci olarak da anılmaktadır. Kısacası altın gibi değerli görülmektedir. Ortadoğu’da petrol, kıymetli maden karşılığında satılmaya başlanmıştır. Bu da altın ile petrol fiyatları arasındaki ilişki açısından önemli ...
Read more : Altın ile Petrol Fiyatları Arasındaki İlişki Nedir? Nasıl Yorumlanır? | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0


Borsa Nedir? Yeni Başlayanlara 25 Maddede Tüm Detayları Özetliyoruz!

Tüm yeni başlayanların, gerçekten para kazandırıyor mu diye merak ettiği borsa nedir öğrenmeye hazır mısınız? İşte 25 maddede piyasaya dair tüm detaylar:

Resim

İsteyen herkesin girebileceği, parası 100 lira da olsa 100.000 lira da olsa yatırabileceği, doğru bir yol izlediğinde kazanabileceği borsa hakkında detaylı bilgilere bu yazıda göz atacağız. Hisse senetleri başta olmak üzere yatırım araçlarını tanıtacağız. Kısaca borsaya başlamak ve para kazandırıyor mu öğrenmek isteyen herkes için bir rehber sunacağız.

Bu yazıda borsa nedir ...
Read more : Borsa Nedir? Yeni Başlayanlara 25 Maddede Tüm Detayları Özetliyoruz! | Görüntüleme : 1071 | Yanıtlar : 0


Pamuk Fiyatları Üzerine Etkili Olan Faktörler

Resim

Pamuk, farklı kullanım alanlarıyla birlikte değerli yatırım araçlarından birisidir. Finans piyasalarında bir emtia olarak işlem gören pamuk, dünya genelinde tarımdan sanayiye kadar geniş bir alanda kullanılan endüstriyel üründür. Fiyatlarında görülen dalgalanmalar, kısa vadede forex gibi piyasalarda ilgi görürken; uzun vadede ise türev piyasalarda kazançlı seçenekler sunmaktadır.

Pamuk fiyatları üzerine etkili olan faktörler incelendiği zaman; ilk olarak mevsimsel etkiler göze çarpmaktadır. Bir tarım ürünü olduğu için hasadını ve kalitesini etkileyecek mevsim koşulları, fiyatlara da yansıyacaktır. ...
Read more : Pamuk Fiyatları Üzerine Etkili Olan Faktörler | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x