Zaman: Prş Nis 25, 2024 11:35

News News of Uzay

Site map of Uzay » Dizin : Uzay

Uzay hakkıdan bilgiler gelişmleri burdan takip edebilirsiniz

Dünyayı bekleyen büyük tehlike

Resim
Nanoteknoloji uzmanı Detlef Kuschel, 2029 yılında dünyanın 30 bin kilometre yakınından geçmesi beklenen asteroit Apophis'in oluşturacağı asıl tehlikenin güneşin etrafından dönüp yörüngesini değiştirerek 2036'da yeniden dünya için tehdit unsuru taşıması olduğunu söyledi.

Detlef Kuschel, Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezince Kütahya Öğretmenevinde düzenlenen "Nanoteknoloji ve Popüler Astronomi Bilgi Günü" etkinliğinde, ayın her yıl dünyadan yaklaşık 4 santimetre uzaklaştığını, bu olurken de dünyanın kendi ekseni etrafındaki dönüşünün yavaşladığını bildirdi.

Bunun devam etmesi halinde gelecekte dünyanın kendi ...
Read more : Dünyayı bekleyen büyük tehlike | Görüntüleme : 1999 | Yanıtlar : 1


Bu yıldız kaymıyor, ölüyor

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_445441.jpg

SACRAMENTO -
Bir yıldız ölürken neler olur? Dr. Don Goldman, Wolf-Rayet yıldızının ölüme giden yolculuğunu teleskobuyla görüntüledi.

Güneşin 20 katı kütleye sahip olan Wolf-Rayet yıldızı kozmik bir baloncuğun merkezinde uzayda salınıyor.

Etrafındaki bu kozmik baloncuk yıldızın ölüm yolculuğuna işaret ediyor. Zira, bu yıldız ölürken, gaz her tarafa yayılıyor ve bu gazlar sarmallar oluşturarak bir baloncuk yaratıyor.

Sonunda ise bir süpernova olarak patlayacak.

Enerjisi biten Büyük Yıldızların şiddetle patlaması durumuna süpernova deniliyor. Bir süpernovanın ...
Read more : Bu yıldız kaymıyor, ölüyor | Görüntüleme : 1784 | Yanıtlar : 1


Gizemli bir gök cismi keşfedildi

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_441961.jpg
Gök bilimciler, evrenin ilk zamanlarından kalma ve belki de bir galaksinin atası olabilecek gizemli dev bir gök cismi keşfettiler.


WASHINGTON - Bir uluslararası astronom ekibi tarafından yapılan ve Astrophysical Journal'ın 10 Mayıs tarihli sayısında yayımlanacak araştırmaya göre, Japon efsanesindeki bir kraliçenin adı olan "Himiko" ismi verilen bu olası devasa gaz topunun, evren 800 milyon yaşındayken var olduğu hesaplandı. Evrenin 13,7 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Astronomlar, birçok teleskopla yapılan bu gözlemde, muhtemel dev ...
Read more : Gizemli bir gök cismi keşfedildi | Görüntüleme : 1997 | Yanıtlar : 1


Hubble Görüntüleri

Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği nefis görüntüler...
(Bu videoyu Nero programıyla yaptım.)


Tür: Avi
Süre: 00:05:28
Boyutlar: 704 x 576
Boyut: 77,7 MB


>> İ N D İ R < ...
Read more : Hubble Görüntüleri | Görüntüleme : 3520 | Yanıtlar : 3


Evrendeki Karanlık Enerjinin Sırrı Çözüldü

Karanlık enerji evrenin genişlemesini frenliyormuş

Amerikalı astronomlar, evrendeki karanlık enerjinin varlığını doğrulayacak yeni bir yöntemle ilk kez bu maddenin etkilerini gözlemlediklerini açıkladılar.

Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu'ndan (NASA) yapılan açıklamada, Chandra X-ışını uzay teleskobunu kullanan astronomların, karanlık enerjinin, evrendeki en büyük objeler olan galaksi kümelerinin büyümesini nasıl bastırdığını, çekim gücüne rağmen evrenin genişleme sürecini gözlemledikleri belirtildi.

Bu alanda önceki çalışmaları da değerlendiren bilim adamları, karanlık enerji ile ilgili şimdiye kadarki ve evrenin kaderinin ne olacağına ...
Read more : Evrendeki Karanlık Enerjinin Sırrı Çözüldü | Görüntüleme : 2493 | Yanıtlar : 1


İki gezegen çarpıştı

İki gezegen çarpıştı

300 milyon ışık yılı uzaklıktaki iki gezegen çarpıştı. Olayı, Dünya ile Venüs'ün çarpışmasına benzeten Amerikalı bilim adamları, "Belki de bu gezegenlerde hayat vardı ve birkaç dakika içinde herşey yok oldu" diyor.

ABD’nin UCLA ve Tennessee Üniversitesi ile California Teknoloji Enstitüsü uzmanları, dünyadan 300 milyon ışık yılı uzakta, Koç Takımyıldızı’nda bulunan BD +20 307 adlı ikili yıldızın yörüngesinde dönen yoğun bir toz bulutu keşfetti. Bilimsel literatür dergisi Astrophysical Journal’da yayınlanan makaleye göre, ...
Read more : İki gezegen çarpıştı | Görüntüleme : 2232 | Yanıtlar : 1


Uzay teleskobundan rekor

Swift teleskobu, 12,8 milyar ışık yılı uzaktaki gama ışını patlamasını tespit etti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yörüngedeki Swift teleskobu, 12,8 milyar ışık yılı uzaktaki gama ışını patlamasını tespit etti. NASA'nın Goddard Uzay Uçuşları Merkezi'nde yapılan gözlem sonucu, bilim adamları, yoğun ve parlak ancak kısa süreli, aynı zamanda çok yüksek enerjili radyasyon yayan patlamanın, Evren'in en şiddetli olaylarından birisi olduğunu belirterek, bunun büyük olasılıkla dev bir yıldızın patlamasından kaynaklandığını kaydetti.


13 Eylülde ...
Read more : Uzay teleskobundan rekor | Görüntüleme : 1698 | Yanıtlar : 1


Yeni bir dünya bulundu!..

Yeni bir dünya bulundu

Güneş sistemi dışında, güneşe benzeyen yıldız etrafında dönen bir gezegen bulundu.

Bilim adamları, güneşe çok benzeyen bir yıldızın etrafında döndüğü tahmin edilen, Güneş Sistemi dışındaki bir gezegenin görüntülerini çekti.

Toronto Üniversitesi bilim adamları, Jüpiter büyüklüğündeki gezegenin resimlerini Hawaii'deki Gemini North teleskobunu kullanarak çektiklerini bildirdi. Gezegenin ısısınınsa Jüpiter'den fazla olduğu açıklandı.

Gezegenle etrafında döndüğü yıldızın Dünya'dan 500 ışık yılı uzaktaki Samanyolu galaksisinde bulunduğu belirtildi. Gezegenin, yıldıza uzaklığınınsa Neptün'ün Güneş'e uzaklığından 11 ...
Read more : Yeni bir dünya bulundu!.. | Görüntüleme : 1806 | Yanıtlar : 4


'UFO gerçeği, 60 yıldır gizleniyor'

Apollo 14'ün astronotu olan Edgar Mitchell: 'UFO gerçeği, 60 yıldır gizleniyor'


Ay'a inen Apollo 14 uzay aracının astronotu Edgar Mitchell, uzaylıların insanlarla çeşitli defalarca temas kurduğunu, ancak hükümetlerin bu gerçeği 60 yıl boyunca gizlediğini iddia etti.

Dr. Mitchell, NASA'da çalıştığı dönemde Dünya'ya birçok UFO ziyareti yapıldığından da haberdar olduğunu, ancak bunların da üstünün örtüldüğünü bildirdi. Mitchell, 1947'de New Mexico'nun Roswell bölgesine UFO düşmesi olayının da gerçek olduğunu söyledi.

Mitchell, "Bu olayların üstü hükümetlerimiz tarafından son ...
Read more : 'UFO gerçeği, 60 yıldır gizleniyor' | Görüntüleme : 21432 | Yanıtlar : 7


Anka Kuşu Mars’a kondu

Anka Kuşu Mars’a kondu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’a gönderdiği uzay aracı Phoenix yani Anka Kuşu, Türkiye saatiyle 02.55’te Kızıl Gezegen’in yüzeyine başarıyla indi. İnmesinden kısa bir süre sonra, uzay aracından ilk görüntüler de Dünya’ya ulaştı.

32 yıl sonra ilk iniş
1976’daki Viking 2 uzay aracından bu yana Mars’a ilk motorlu inişi yapan Anka Kuşu, Kızıl Gezegen’in kuzey kutbundaki Yeşil Vadi adı verilen geniş düzlüğe indi. Nefeslerin tutulduğu son 14 dakikada, Anka ...
Read more : Anka Kuşu Mars’a kondu | Görüntüleme : 2176 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147928 ileti • Toplam 45554 başlık • Toplam 24816 üye

x