1. yüz (Toplam 1 yüz)

Çakır Teğmen Şehit Düştü...

İletiGönderilme zamanı: Sal Mar 06, 2007 22:43
gönderen Panzehir
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağı Manisa yakınındaki tarım arazisine düştü. Pilot Teğmen Barış Çakır şehit oldu. Aslen Giresunlu olan 2006 dönemi mezunu şehit pilotun ailesi İstanbul'da yaşıyor.

Askeri uçak düştü Çakır teğmen şehit

T-37 tipi askeri eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Manisa'ya 20 kilometre uzaklıktaki tarım alanına düştü. Çiçeği burnunda Pilot Teğmen Barış Çakır şehit oldu.

Pilot olmak, Teğmen Barış Çakır'ın en büyük hayaliydi. 2006 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olan Çakır, İzmir Çiğli Askeri Havaalanı'nda görev yapıyor, geleceğin iyi pilotlarından olmak için çabalıyordu. Genç teğmen her zaman olduğu gibi dün sabah da heyecanla eğitim uçuşu için ucağını ana jet üssünden havalandırdı. T-37 tipi eğitim uçağıyla bir süre uçan Teğmen Çakır, saat 13.30 sıralarında Manisa'da iki bin kişinin yaşadığı Sancaklıiğdecik beldesinin 1 km. yakınında, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Manisa'ya 20 kilometre uzaklıktaki Sancaklıiğdecik beldesinde Mustafa Sarıcaylak'a ait şeftali bahçesine düşen uçağın pilotu Teğmen Barış Çakır (22) koltuğunun fırlatma düğmesine basamadan şehit oldu. Bölgeye hareket eden kurtarma ekipleri Çakır'ın cesedine ulaştı. Görgü tanıklarının havada döne döne düştüğünü belirtikleri uçakta şehit olan Teğmen Çakır'ın cesedi, olay yerine gelen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle İzmir'e getirildi. Ardından gelen ikinci helikopter ekibi, kaza yerinde incelemeler yaparak uçağın kara kutusunu aldı.

"DÜŞÜŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL"

Eğitim uçağının enkazının bulunduğu bölgeye Emniyet Müdürü ile birliktegiden Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, uçağın düşüş sebebinin belli olmadığını ancak çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Görgü tanıkları ise verdikleri ifadelerinde uçağın havada döne döne gözden kaybolduğunu ve patlama sesi geldiğini belirttiler. Olayı gördüklerini söyleyen Serkan Döner ve İbrahim Özşeker adlı gençler de "Beldenin yakınındaki yerleşim yerine düşeceğinden korktuk. Ancak tarlaların üzerine düştü ve şiddetli patlama oldu. Ardından da dumanlar çıktı" dedi. Bu arada Sancaklıiğdecik beldesi sakinleri, Spil Dağı'nda manyetik alan bulunduğunu, Manisa'nın adının da buradan geldiğini öne sürerek, "Dağa yakın olan uçak düşüyor. 1970'li yıllarda da yine bir askeri uçak aynı şekilde tarlalara çakılmıştı. Manyetik çekim uçağın göstergelerini kilitlemiş olabilir. Çünkü zirveye çıktığında uçuşu normaldi" dediler. CENAZE TÖRENİ BUGÜN Pilot Teğmen Barış Çakır'ın cenazesinin bugün İstanbul'da toprağa verileceği bildirildi. 1. Ordu Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çakır'ın naaşının, bugün Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Edirnekapı Hava Şehitliği'nde defnedileceği belirtildi.


:arrow: Kaynak



!: Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır versin. :!

İletiGönderilme zamanı: Sal Mar 06, 2007 22:46
gönderen Hasta
Allah rahmet eylesin,acılı ailesine sabırlar versin

İletiGönderilme zamanı: Sal Mar 06, 2007 22:51
gönderen |Kuralsız|
Şehidimize Allah'tan Rahmet , Acılı Ailesine sonsuz sabır ve Başsağlığı diliyoruz...

Sebebi Belirlenemeyenler listesine eklesinler... onlar için hiç önemi yok... :evil:



haber için tşk.


İletiGönderilme zamanı: Sal Mar 06, 2007 23:03
gönderen Çetin Taş
Nur içinde yatsın teğmenim.Allah rahmet eylesin.

İletiGönderilme zamanı: Sal Mar 06, 2007 23:10
gönderen Ram
Panzehir, başımız sağolsun.

İletiGönderilme zamanı: Çrş Mar 07, 2007 12:12
gönderen Türk-Kan
Sehidimize Allah'tan rahmet, ailesine sabir diliyorum :|

Basimiz sagolsun.

İletiGönderilme zamanı: Çrş Mar 07, 2007 18:42
gönderen shadow39
Allah rahmet eylesin

İletiGönderilme zamanı: Çrş Mar 07, 2007 19:00
gönderen DAVUD
Allah'tan rahmet,ailesine de sabır ve başsağlığı dilerim

İletiGönderilme zamanı: Çrş Mar 07, 2007 19:22
gönderen szn!!!
acı bi olay..allah rahmet elesin..haber için tesekkür..