CHP'li Eşref Erdem: Baykal, Ahmet Türk ile görüştü ama...

Genel & Güncel Konular

CHP'li Eşref Erdem: Baykal, Ahmet Türk ile görüştü ama...

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 19:08

Resim

"Mesnetsiz bir iddia"

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın 1999 yılındaki seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın aday göstermek için ''20 militan istediği'' iddiasının ''mesnetsiz'' olduğunu belirterek, ''20 militan lafını hayretle karşıladım'' dedi.

Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, yaptığı açıklamada, Ahmet Türk'ün isteği ve kendisinin ricası üzerine Deniz Baykal'ın, Türk ile kendi evinde bir araya geldiğini, daha sonra da seçimlere birlikte girme konusunda sohbetler yapıldığını söyledi.

''Deniz Baykal'ı 40 yıldır tanıdığını ve Baykal'ın çizgisinde bir değişiklik olmadığını'' belirten Erdem, ''kendisi bu konuda olağanüstü tutarlıdır'' dedi.

''Sayın Sakık'ın bu derece mesnetsiz bir iddia ortaya atmasından üzüntü duydum. Böyle bir şey söylemek abesle iştigaldir. Kabul edilebilir bir şey değildir'' diyen Erdem, zaman zaman siyasi partilerin ittifak yapabildiğini anımsattı. Bu çerçevede zaman zaman CHP tabanından da güç birliği isteklerinin geldiğini ifade eden Erdem, bu noktada kurumsal kimliğin ve kurumsal kimlik adına görüşme yapılıp yapılmadığının önemli olduğunu vurguladı.

Kendi evinde bir görüşme yapıldığının doğru olduğunu dile getiren Erdem, Ahmet Türk'ün isteği ve kendisinin ricası üzerine Deniz Baykal'ın Türk ile bir araya geldiğini bildirdi.

Türk, Baykal ve kendisinin bulunduğu görüşmede ''hiçbir şekilde pazarlığın söz konusu olmadığını'' anlatan Erdem, ''Hele hele '20 militan verin' şeklinde hiçbir değerlendirme olmamıştır. Sırrı Bey (20 adam verin) dese belki makul karşılanabilirdi. Ama '20 militan' lafı nasıl çıktı ağzından hayretle karşılıyorum'' dedi.

Eşref Erdem, görüşmelerin, ''Türkiye'nin bir bölgesi temsilci bulundurmaktan yoksun kalmasın'' anlayışıyla yapıldığını dile getirerek, ''Birlikte olmanın esası şuydu: Mutlaka demokrasiye inanan, teröre ve şiddete bulaşmamış insanlardan olması koşuluyla bunlar konuşuluyordu. Sayın Genel Başkanımızın duyarlılıkla, hassasiyetle üzerinde durduğu temel konu da budur'' diye konuştu.

Sırrı Sakık'ın dün söylediği adreste yapılan görüşmeden Baykal'ın ''haberinin ve dahlinin olmadığını'' vurgulayan Erdem, çağrı üzerine Sakık, Mehmet Ali Eren ve Abdülmelik Fırat ile şu anda hatırlamadığı başka kişilerle bu adreste görüştüğünü anlattı. Erdem, ''Söylediğim ilkeleri ortaya koyarak konuştum. Onun ötesinde bizim bir pazarlığımızın söz konusu olamayacağını, hiçbir öneriyi kabul etmeyeceğimizi söyledim. Bu görüşmeden sonra doğal olarak Genel Başkanıma bilgi verdim. Mesele bundan ibarettir'' dedi.

Ahmet Türk ile bunun dışında ''sorunları konuşmak'' çerçevesinde bazı görüşmeleri olduğunu belirten Erdem, şunları söyledi:

''Çok açık yüreklilikle söylüyorum, bunun ötesinde bir şey, hiçbir şekilde söz konusu değildir, hiçbir şekilde kurumsal kimlik adına böyle bir görüşme yapılmamıştır. Zaman zaman yapılan görüşmelerin ardından Sayın Genel Başkana bilgi verilmiştir. Bir tek şey doğrudur: O da ben, Sayın Türk ve Sayın Genel Başkan benim evimde bir araya geldik. O da benim ricam üzerine, Sayın Genel Başkan oraya gelmiştir. Orada da hiçbir şekilde bu çerçevede bir şey konuşulmamıştır. 20 militan lafı nasıl Sırrı Sakık'ın ağzından çıktı onu da anlamakta zorluk çekiyorum. Hiçbir siyasi partinin hele hele CHP'nin '20 militan' gönderin demesi herhalde garip bir şeydir. Bu doğrultuda bir şey olmamıştır.''

Sözün, Sakık'ın ağzından kızgınlık ve sağduyusuna kaybetmiş halde çıktığını düşündüğünü belirten Erdem, üçlü görüşmede Sakık'ın bulunmadığını, sohbet biçiminde yarım saat bile sürmediğini, isimlerin konuşulmadığını anlatan Erdem, diğer görüşmelerde ise taleplerin büyük ölçüde karşı taraftan geldiğini bildirdi.

Dünden bu yana ne Baykal ne de Sakık ile görüştüğünü belirten Erdem, ''Biliyorsunuz son dönemde partinin bazı politikalarına temelden karşıyım. Ama buna rağmen ciddi bir siyaset adamı olarak Deniz Bey'i hak ettiği yere oturtmak benim görevimdir. Çünkü, böyle bir arayışın içinde olmamıştır. Böyle bir maceranın içine girmemiştir. Bu hakkı da teslim etmek gerekir. Dün ne dediyse bugün de aynı şeyi söylüyor'' dedi.

CUMHURİYET, 26 Şubat 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: CHP'li Eşref Erdem: Baykal, Ahmet Türk ile görüştü ama...

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 19:18

SAKIK’IN AKP’YE ATTIĞI CAN SİMİDİ ABD’DEN GELDİ

Yeniçağ yazarı Sabahattin Önkibar, Sırrı Sakık’ın gensoru günü açılımda boğulan AKP’ye can simidi atmasıyla ilgili olarak ilginç bir analiz yaptı. Yazara göre; AKP Kürt açılımında BDP ve PKK’dan destek alamadığından şikayetçiydi. Bunun üzerine ABD Barzani’yi devreye soktu. Barzani de BDP’den AKP’ye omuz vermelerini talep etti. Sırrı Sakık’ın o günkü çıkışının ardında yatan buydu.

Öte yandan Ahmet Türk’ün bugünkü gazetelerde çıkan açıklaması da Önkibar’ın bu analizini doğrular nitelikteydi. Sırrı Sakık’ın gensoru günü anlattığı olayla ilgili olarak Türk “toplantı doğru ama 20 militan istendiği doğru değil” diyerek arkadaşını zor durumda bırakıyordu.

İşte Sabahattin Önkibar’ın bugünkü yazısının “Amerikancı-Barzanici Kürtçülerden AKP’ye can simidi!” başlıklı bölümü:

“Ne diyor BDP’li Sırrı Sakık? CHP 1999’da kendilerine seçim ittifakı önermiş miş!

Ne zaman ve nerede söylüyor bunu?

TBMM’de ve CHP’nin AKP hakkında PKK’ya hakim ayarladığı iddialarını içeren gensorusunun görüşülmesi esnasında!

Peki bu iddia kime aitti?

Eski HEP milletvekili Hatip Dicle’ye!

Nerede dillendirildi?

Mahkeme huzurunda!

Nasıl oldu?

Tutuklu olan Hatip Dicle, “Kandil’den gelen gerillalar İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ahmet Türk’e ifade ettiği gibi hakim ayarlamaları ile serbest bırakılırken ben ve arkadaşlarım niçin buradayız?..” diyerek!..

Görüldüğü gibi Hatip Dicle birilerini korumak ve birilerine çamur atmak için değil, kendini kurtarmak için bu ifşaatı yaptı.

Gelelim Hatip Dicle’nin açıklamalarının akislerine...

AKP tabir yerinde ise vurgun yemişe döndü!

İlginçtir Kürtçülerin bir kanadı da bundan hoşnut olmadı!

Mesela Ahmet Türk sustu ve Hatip Dicle doğru söylüyor demedi.

Sırrı Sakık da ilk günden itibaren Hatip Dicle’ye kızdı?

İyi ama Hatip Dicle PKK’nın halen şehir yapılanmasının önderlerinden biri!Hal bu iken Ahmet Türk-Sırrı Sakık ekibi arkadaşlarını neden teyid etmedi ve gensoru ile vurgun yiyen AKP’ye arka çıktı?

Bunun cevabı şudur:

ABD öyle istedi de ondan!

Konuyu açalım:

Kürt açılımı olayı malum Washington’un projesi. Habur’daki görüntülerle de proje inkıtaya uğradı. AKP, ABD’ye açılım bağlamında PKK ve BDP gibi Kürtçü unsurlardan başlangıçtaki gibi destek alamadığından yakındı. Washinton bunun üzerine Barzani’yi devreye soktu ve Türkiye’deki Kürtçülerin üzerinde var olan etkisini kullanmasını istedi. Emri alan Barzani, etkisinde olan Ahmet Türk ve ekibi ile temasa geçerek AKP’ye omuz vermelerini talep etti... İşte Sırrı Sakık’ın gensoru günü açılımda boğulan AKP’ye can simidi atması yani CHP’yi karalaması bunun içindir!

Diyeceksiniz ki bunun anlamı Kürtçüler ya da PKK içinde bölünme midir?

Tam olarak öyle değil!.. Hatip Dicle gibi unsurlar bu süreçte Abdullah Öcalan da hemen serbest bırakılsın istiyor. Buna mukabil Barzanici grup ise ABD’yi ve AKP’yi üzmemek gerektiği ve Öcalan’ın da ileriki süreçlerde serbest kalacağını söylüyorlar. Basit anlatımla iki kesim arasında metot kavgası var. Buna ilaveten Öcalan’a yakın cenahta Barzani ve ABD’ye güvensizlik de var!

Sonuç mu?

Washington AKP’nin arkasında kapı gibi durmaya devam ediyor! Tabii işini gördürene kadar!”

odatv.com, 27 Şubat 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 20:11

'Görüşme doğru militan değil'

Sakık'ın sözlerinin ardından Bozlak “20 militan lafını duymadım” diye konuştu.

İddianın sahibi Sakık, “Belki de partinin militanlarını kastetmişlerdir” derken, dönemin genel başkanı Bozlak, “20 militan lafını duymadım” diye konuştu

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın, 1999 seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, aday göstermek için kendilerinden “20 militan istediği” yönündeki iddiasını, sadece görüşmede bulunan eski Diyarbakır Milletvekili Sedat Yurttaş doğruladı.

Dönemin HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk ile İstanbul İl Başkanı Kemal Parlak ise “20 militan” sözünü duymadıklarını söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensorunun gündeme alınıp alınmaması önceki gün Genel Kurul’da görüşülürken, Sakık’ın iddiaları siyasette tartışma yarattı.

Söz konusu görüşmenin yapıldığı Willy Brandt Sokak No: 7/1’deki adreste o dönem Sakık’ın kardeşinin bürosu olduğu öğrenilirken, tartışmanın tarafları şunları söyledi:

Murat Bozlak: Seçim dönemi HADEP genel başkanıydım ve cezaevindeydim. Baraj sorunumuz olduğu için seçim ittifakı arayışına girdik. Bunlardan biri de CHP’ydi. O dönem Ahmet Türk’e ‘görüşün’ dedim. Sonra CHP ile görüştüklerini, kendilerine ‘HADEP’le el altından ittifaka gidebileceklerini, kamuoyunda HADEP kimliği ile öne çıkanlar dışında isim verirlerse aday gösterebileceklerini’ söylemişler. Teklifi reddettik. 20 militan lafını duymadım. ‘HADEP kimliği ile öne çıkmayan isimler olsun’ denmiş.

Kemal Parlak: Benim bulunduğum görüşmede militan diyaloğu yaşanmadı. ‘Kamuoyunun kabul edebileceği isimlerle çalışma yapabiliriz’ dendi.

Ahmet Türk: CHP görüşmede, bize bağlı kesimlerden farklı insanları getirirsek ittifak konusundaki çalışmaları başlatabileceklerini söyledi. Burada istenen ‘kim olursa olsun ama kamuoyunda tanınan insanlar olmasın’ düşüncesiydi.

Sedat Yurttaş (Eski HADEP’li): O dönem üç temas biliyorum. Sonuncusu Willy Brandt sokakta bir büroda gerçekleşti. İttifakın ayrıntıları konuşulacaktı. Konu adaylara gelince, Erdem, Baykal’ın mesajını aktardı. ‘Ahmet Türk belki olabilir, ama Sırrı Sakık, Sedat Yurttaş gibi isimler olamaz. Onun yerine öncelikle kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan, fakat militan da olabilir, 20 kişi söyleyin, aday gösterelim’ dedi. Sırrı beyin söyledikleri doğrudur, tanık oldum.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Sırrı Bey belirtiyorsa her şeyden önce spekülasyon değildir. Sayın Baykal’ın bu konuyu ısrarla yalanlıyor olmasını anlamıyoruz. Sakık aslında diyaloğun normal olduğunu, partilerin birbiriyle diyalog kurması gerektiğini ve bunun zorunluluğunu ifade etmeye çalıştı. Verilen mesaj buydu.

SAKIK NE DEMİŞTİ?

“1999 yılında genel seçimlere gidiyoruz, CHP barajın altında. Sayın Genel Başkanınız bize elçi gönderdi; ’Sizinle ittifak yapmaya hazırız’ diye. Oturduk konuştuk. ’Sayın Türk’ü, Sayın Sakık’ı, Sayın Yurttaş’ı kaldıramam, ama bana 20 tane militan gönderin onları aday edeyim’ dedi. Canlı tanığımız var. Yeri ve zamanı geldiğinde söylersiniz.”

SAKIK, SÖZLERİNİ BİRAZ DEĞİŞTİRDİ!

Sakık ise gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede “militan” kelimesinin kullanıldığını belirtmekle birlikte “Ama belki de partinin militanlarını kastetmişlerdir” dedi. Bu arada BDP yönetiminden Sakık’a “Polemiğe girme” uyarısı yapıldığı öğrenildi.

Bu da CHP cephesi

CHP’li Eşref Erdem(Baykal’a karşı parti içi muhalefette): Türk ve Baykal’ın katılımıyla üçlü bir görüşme yapıldı. Baykal’ın benim ricam üzerine toplantıya geldi ve görüşme benim evimde gerçekleşti.

Hiçbir şekilde sayı, isim konuşulmadı, pazarlık yapılmadı. ‘20 adam’ deseydi daha makul olabilirdi. Hiçbir şekilde teröre bulaşmamış olan, demokrasi içinde bir işbirliğinden söz edildi. Bu derece mesnetsiz bir iddia ortaya atmasından üzüntü duydum.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu: Meclis Genel Kurulu’nda, bakanların sırasında Sayın Başbakan, AKP’li bir milletvekilinin kulağına, ağzını kapayarak bir şeyler fısıldadı. Sonra o açıklama yapıldı. Ben o dönemi bilmiyorum ama bu AKP - BDP mizansenidir.

Arınç da katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Sakık’ın iddialarına Baykal’dan yanıt beklediğini belirterek “Bu çok ayıplanacak, çok çirkin bir şey olmayabilir. Barajın altında kalmayı garanti gören bir partinin ittifak arayışları içinde olmasını siyasetin doğası gereği tabii karşılamak gerekebilir” dedi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğrudur, yanlıştır bilmem. Ama CHP, bunun doğru olmadığını iddia ediyorsa, bunu cevaplandıracak kişi Sayın Baykal’dır.”

Gerçek Gündem, 27 Şubat 2010

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen bezgin » Cmt Şub 27, 2010 21:01

Simdi akliselim.

AKPKK mecliste. Dokunulmazlik yerinde. Erdogan bir operasyon yapiyor. Vatana ihanet kapsaminda degerlendirilecek bir konu saptiriliyor. Türkiye 8 yildir bu adamlarin istediklerini tartisiyor.

Gensoru tartisildi ve kayitlara gecti. Tayyiban bos bos gülüyor. Kendisi de farkinda, Yüce Divan geliyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 27, 2010 21:34

Türkiye'de beyinler ne kadar karıştırılmış ki baştan sona yalan olduğu belli olan, tertip olduğu belli olan bu durum haber olabiliyor.
Gerçi anlamak lazım,haber olmasının sebebi haber yapanlar.Yani iktidarın emrindeki yalaka-yavşak-şerefsiz-onursuz basın.
Onlara emir verenler de belli.''Aman bu tertibi daha da işleyin,derinleştirin,birkaç yalancı şahit daha bulun.İyice sıkıştık köşeye,soluk almamız lazım.''diyenler işte emir verenler.
İzleyelim.
Ama yemeyelim.
Aslında ben başka bir konuyu vurgulamak istiyorum.Kurtuluş Savaşı'ndan beri ilk kez saflar bu kadar açık ve net arkadaşlar.
Yani kim necidir?kimden yanadır,kimin emrine girmiştir,kime karşıdır? Bu Kurtuluş Savaşı'nda çok netti.ATATÜRK ve arkadaşları gereğini yaptı.
O gün bugün bütün hainler,yobazlar,Avrupacı-Amerikancılar,Kürtçüler,sahte solcular yer altına çekildiler.Zaman zaman tek tük çıktılar ortaya ama hiç bir zaman böylesine topyekün,bir arada ATATÜRK'e ve ATATÜRKÇÜLER'e karşı saldırmadılar.
İş şimdi 2. bir ATATÜRK' ün değil ama en azından ATATÜRK'ün ilke ve devrimlerini benimsemiş,halkın desteğini arkasına alabilecek,gözünü budaktan sakınmayan bir TÜRK'ün ortaya çıkmasını beklemek de.Ortaya çıktıysa da farkedilmesini beklemek de.
Ondan sonra zaten tarihin uzun zamandır görmediği bir hesaplaşma kaçınılmaz olacaktır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 21:43

Ah Baykal, ah... 1991'de Leyla Zana ve Hatip Dicle ile ayni partiden milletvekili olduğun gerçeği unutulacak mı sandın..? Şimdi istediğin kadar "Ahmet Türk ile görüştüm ama militan sözü geçmedi" de.
Rahmetli Çakır geldi aklıma; "Sen bu kayığa bindin ya, derleeeer.."

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 27, 2010 21:49

Türkan,1991'de Hatip Dicle ve Leyla Zana milletvekili seçildiğinde bu duruma izin veren(ya da vermek zorunda kalan)Erdal İnönü'ydü.Bu işe neden olan herkes Fikri Sağlar,Ercan Karakaş,Aydın Güven Gürkan,Hikmet Çetin,İsmail Cem ve daha 4-5 kişi Baykal tarafından başa CHP'nin başına geçer geçmez partiden uzaklaştırıldı.
O gün bugündür Baykal
-geçimsiz,
-muhalefetten başka bir şey bilmez,
-halk adamı değil,
-gitsin CHP'nin başından...
Hem CHP'nin karşısındaki iktidarların ve her dönem medyanın ve tabi bu uzaklaştırılan,kimisi kovulan eski CHPlilerin yaptığı propaganda etkili olmuştur.Bizler bile 2010'un 27 Şubatı'nda memleketin bütün kaleleri zaptedilmek üzereyken Baykal'ı bir şeylerden sorumlu tutup suçlayabiliyoruz.Bu da gösteriyor ki karşı devrimciler oldukça başarılı olmuşlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 22:09

Çetin, memleketin bütün kaleleri zaptedilyse bundan sorumlu olan herkesi konuşurum. Baykal'ın sorumluluğu bu haberden ibaret değildir.
Erdal İnönü'nün kararına itiraz edip partiden istifa edebilirdi. Etmedi. Bir sene kadar bekleyerek yeniden kurulan CHP'nin başına geçti. Kimle, neler konuştu bilemem. Tayyip'le baş başa yemekte de neler konuşulduğunu bilmediğim gibi...

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 27, 2010 22:22

Sence ne konuşulmuş olabilir başbaşa yemekte Türkan?Bunlar siyasetçi,her zaman bizler bile demiyor muyuz demokrasi,demokrasi,demokrasi diye?Eğer konuşarak sorunları çözme imkanı varsa tabi ki görüşebilirTayyip ile,Baykal.Ama geldiğimiz noktada her ikisinin de birbirleri ile görüşmenin zaman kaybı olduğunu söylediklerini biliyorum.Baykal'ın istifa etmesi gerektiğini bizler şimdi düşünebiliriz ama Türkiye'nin o günlerinde,bundan 18-19 sene önce,bu şerefsizlerin meclisin dışında kalmasındansa içeri girmesinin daha yararlı olabileceğini pek çok kişi söylüyordu.Öylesine bir karardı ki o an fayda ve zarar hesabı yanlış hesaplanabilirdi,öyle de oldu zaten.Bugün Kürtçü itler böylesine ortalarda rahatlıkla Kürtçülük yaparken tabi ki o günlere baktığımızda ben dahil pek çoğumuz o günkü SHP'nin en büyük hatası olduğunu söyleyebiliyoruz rahatlıkla.
Neticede bir Doğu Perinçek'i tanırım, bir de Baykal'ı.Başka adam gibi adam diyebileceğin siyasetçi var ise ben de öğrenmek isterim.Ama Tayyip ve yandaşlarının şu Baykal'a her yapılan eleştiriden,her yapılan suçlamadan nasıl memnun ve mutlu olduğunu bilmek,anlamak için her halde kahin olmaya gerek yok.
Mevzu belli.Düşman belli.Yapılması gereken de belli.
Güçleri,mantık çerçevesinde,başarıya gidecek şekilde birleştirmek.
Daha önce bu sayfalarda çok tartıştık.Yine de tartışalım.Ama bugün Baykal kötü,defolsun gitsin...Yahu yerine kim gelecek?Sarıgül'mü?Kılıçdaroğlu'mu?Osman Pamukoğlu'mu?Hulki Cevizoğlu'mu?Kim gelecek?
Sorunun tespitini yapmak güzel.Ama sorunun teşhisini yapmak apayrı bir şey.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 22:41

Çetin Taş yazdı:Sence ne konuşulmuş olabilir başbaşa yemekte Türkan?Bunlar siyasetçi,her zaman bizler bile demiyor muyuz demokrasi,demokrasi,demokrasi diye?Eğer konuşarak sorunları çözme imkanı varsa tabi ki görüşebilirTayyip ile,Baykal.

Ne diyeyim Çetin :)

Çetin Taş yazdı:Neticede bir Doğu Perinçek'i tanırım, bir de Baykal'ı.Başka adam gibi adam diyebileceğin siyasetçi var ise ben de öğrenmek isterim.

Dogru adam ayni zamanda halkin gözünde de dogru olmali. Dogu Perincek'in oy potansiyeli ortadadir. Gecmisi hicbir zaman yakasini birakmayacaktir. Baykal'in da hicbir yolsuzluk dosyasinin bulunmamasi halk tarafindan "lider" olarak görülmesi icin yeterli sebep olmasa gerek ki 1992'den beri CHP'nin durumu ortadadir.

Çetin Taş yazdı:Düşman belli.Yapılması gereken de belli.

Belli mi gercekten?

Çetin Taş yazdı:Güçleri,mantık çerçevesinde,başarıya gidecek şekilde birleştirmek.

Kimin basarisina?

Çetin Taş yazdı:Yahu yerine kim gelecek?Sarıgül'mü?Kılıçdaroğlu'mu?Osman Pamukoğlu'mu?Hulki Cevizoğlu'mu?Kim gelecek?

Cumhuriyeti kuran parti oldugunu iddia eden bugünkü CHP'de Baykal'in disinda adam yok mu diyorsun?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen bezgin » Pzr Şub 28, 2010 2:19

Sarizeybek de söyledi, Bilbilik de söyledi. A veya B, eger secim olursa, catir catir oy atacagimiz partiler belli.

Yarim yamalak birseyler bilen insanlarin da kafasi karismasin (Haramiler'e oy atanlari kastediyorum). A veya B, AB-D'den iyidir. Haramiler defolup gidene kadar da bunlari sirtlamak zorundayiz.

Daha mi kötü olacak? Hic sanmiyorum. Bundan daha kötü olamaz.

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 28, 2010 3:20

Atatürkçüleri alma, PKK’lıları al Baykal!..

Bu arada bir çift laf da CHP Genel Başkanı Baykal’a...

PKK’lılar ve onlara yakın olanlar ve onların “kardeşimiz” dediği politikacılar önemli açıklamalar yapıyorlar. Kimi zaman AKP’yi zor duruma düşürüyorlar, kimi zaman da CHP’yi.

Hükümetin Habur’da PKK’lıların ayağına “hâkim ayarlayıp” gönderdiği iddialarından sonra, şimdi de Baykal’ın 1999 seçimleri öncesinde “20 PKK’lı teröristi milletvekili listesine almak istediği” iddiası ortaya atıldı.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık’ın bu iddiasını tanıklar destekledi, hatta CHP’li Eşref Erdem bile onayladı. (“Baykal evimde Ahmet Türk’le görüştü, ama 20 militan sözü abesle iştigal.”)

Ben ne diyordum? Bu Baykal, milletvekili listesine eş dost aldı da gerçek Atatürkçüleri niçin almadı? Alsaydı, bugün Silivri’de haksız yere ve suçunu bile bilmeden yatan aydınlar ve gazetecilerin başına bu gelir miydi? PKK’nın kardeşleri bağımsız seçime girerek 20 milletvekili çıkarıp, onları koruma altına alırken; Erdoğan hakkında onlarca ağır soruşturma olanları milletvekili yaparken, Baykal bu insanlara niçin sahip çıkmadı?

Şimdi de diyorum ki, Atatürkçüleri alma* PKK’lı 20 teröristi al Baykal!

Hem de, senin söylediğin gibi, “adı sanı bilinmeyenleri” al ki, kimse fark etmesin!

Ondan sonra da, hâlâ bazı iyi niyetli ama saf insanlarımız, “Aman oylar bölünmesin, oylarımızı beşyüz milyon kere son kez Baykal’a verelim” desin!

Hulki CEVİZOĞLU, 28 Şubat 2010
*: tuu-bizlere-hulki-cevizoglu-t24659.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Pzr Şub 28, 2010 4:09

Baykal 'da, Bohcali 'da suc isledi aslinda herseyin bas sorumlusu bunlar. Biri rte yi digeride abgul'unu basimiza bela ettiler. Affedilecek ve desteklenecek hicbir taraflari yok. ben Pamukoglu'na oyumu verecegim. hepsinden iyidir herhalde.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türkiyeli » Pzr Şub 28, 2010 5:29

Bölün oyları ,aman hiç düşünmeyin, yağ sürün ekmeğine iktidarın .Geçen secim %47 ile iktidar oldular bu seçimde %27 ile olurlar .

Şu anki iktadarın ne yaptığını biliyor ve görüyorum ve CHP nin neyi yapmayacağını biliyorum.

Bir oy hakkım var ülkemin ve çocuğumun geleceği için bunu kullanacağım, çünkü "birde bunu deneyelim " diyecek lüksüm yok bu ülkede bu lükse sahip değil.
Kullanıcı küçük betizi
Türkiyeli
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen bezgin » Pzr Şub 28, 2010 6:34

“CHP’yi yıpratma tezgahı”

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, BDP’li Sırrı Sakık’ın iddialarıyla ilgili olarak ”Bunlar, CHP’yi yıpratmak için yandaş medyanın, AKP-BDP işbirliğiyle parlamentoda tezgahladıkları bir oyundur” dedi.CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde partisinin İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Yaptığı konuşmada, yoksul aileler için panzehir olan aile sigortasını Türkiye’ye getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ”Biz, yoksullara kömür, ekmek, makarna dağıtmayacağız. Biz ailede her kadının hesabına para yatıracağız. Kadın, bu parayla ister kömür alsın, ister ekmek alsın” dedi.

CHP olarak getirecekleri aile sigortasıyla ”yoksulluğun teşhirini ortadan kaldıracaklarını” kaydeden Kılıçdaroğlu, yoksulluğu ortadan kaldırmanın partilerinin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ”BDP’li Sırrı Sakık 1999 yılında CHP’nin kendilerinden 20 militan istediği iddiasında bulundu” sözleri üzerine şu yanıtı verdi:

”Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Gündeme bomba gibi düşen bir şey yok. Bunlar, CHP’yi yıpratmak için yandaş medyanın, AKP-BDP işbirliğiyle parlamentoda tezgahladıkları bir oyundur. Orada da divanda görevli bir milletvekili, Başbakan’ın kulağına eğilip uzun uzun bir şeyler söyledi. Sırrı Sakık, konuşmak için söz istedi. Başkan söz vermedi. Sonra Parlamentoda oturuma ara verildi. Daha sonra parlamentoda oturum tekrar açıldığında Sırrı Sakık’a söz verildi. Niçin? Oysa içtüzüğe göre söz verilmemesi gerekiyordu. Orada o tezgah kuruldu. Sanıyorlar ki bizim bu tezgahtan haberimiz yok. Bu konuyla ilgili olarak da BDP’nin o zamanki yetkililerinin yaptığı açıklama var. O zamanın yetkilileri diyor ki, ‘her partiden teklif geldi, CHP’den de teklif gelmedi’ diyorlar. Bizim CHP olarak ulusal bağımsızlık ve terörle mücadele konusunda tutumumuz bellidir. CHP’nin genlerinde Kuvayımilliye dokuları vardır. Ayrıştırmayı sevmeyiz. ‘Birisi kürsüye çıkıp bunları söyledi’ diye bunları kabul edemeyiz. Onu yalanlayan birinci ağız Ahmet Türk’tür. Eşref Erdem de aynı konuda açıklama yaptı. Şimdi bize, ‘bütün bunlara inanmayın, Sırrı Sakık’a inanın’ diyorlar.”

ilk-kursun.com, 27.02.2010

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x