CHP'li Eşref Erdem: Baykal, Ahmet Türk ile görüştü ama...

Genel & Güncel Konular

Re: CHP'li Eşref Erdem: Baykal, Ahmet Türk ile görüştü ama...

İletigönderen sair » Pzr Şub 28, 2010 6:51

Bezgin rumuzlu arkadas belliki CHP li..hayirli olsun..biz genctik 20 li yaslarda hep su anlatildi ..aman haa oyunuzu bolmeyin..baraj altinda kalacak, oyumuz heba olacak diye hep ister istemez CHP ye oy verdim..o zamanlar ogretmenler partisi vardi, o olmadi isci partisi vardi gonlumde ama oy bosa gitrmesin mantigi var ya..hep Nato cu , Abd ci yari somurge partiye destek verdim..bugunmu ?? evet bugun hepari deneyecegim..baykalla olmaz bu isler heleki kendi icinde fasist yapilanma olan ama sosyal adaletci parti gecinen :-) ..1- Baykal cekilmeli partinin basindan 2- Parti yeniden yapilanmali ve nato ve abd isbirlikciligi parti programindan kalkmali.. o zaman dusunurum
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen bezgin » Pzr Şub 28, 2010 7:09

Offtopic :
Ulusal yayın yapan televizyonların artık kendisini konuşmacı olarak davet etmediğini ileri süren Sarızeybek, Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyledi. Yeni partiler kurularak kaybedilecek zaman olmadığını ve erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Erdal Sarızeybek, “İşte görüyorsunuz, şu an AKP siyasetinin dışında iki büyük parti var. MHP ve CHP. Diyeceksiniz ki, öbür siyasi partiler yok mu? Ama tarih bize diyor ki, bunların yüzde 10 barajını aşma şansı yok. MHP ve CHP etrafında severiz, sevmeyiz önemli değil, bu siyaseti değiştirmemiz lazım. Tehlikeden kurtulmak için. Derhal, MHP ve CHP’yi, onlar istese de istemese de seçeceğiz, iktidar yapacağız. Yani şöyle söyleyeyim, sağda, solda hangisi seviyorsa orada birleşin” dedi.

Hiçbir siyasi parti ve dernek üyesi olmadığını belirten Sarızeybek, birleşme adına, kabul edilirse Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ülkü Ocakları’na üye olabileceğini söyledi.
http://www.beyazgazete.com/haber/2010/0 ... lesin.html
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen sair » Pzr Şub 28, 2010 8:16

bezgin yazdı:
Offtopic :
Ulusal yayın yapan televizyonların artık kendisini konuşmacı olarak davet etmediğini ileri süren Sarızeybek, Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyledi. Yeni partiler kurularak kaybedilecek zaman olmadığını ve erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Erdal Sarızeybek, “İşte görüyorsunuz, şu an AKP siyasetinin dışında iki büyük parti var. MHP ve CHP. Diyeceksiniz ki, öbür siyasi partiler yok mu? Ama tarih bize diyor ki, bunların yüzde 10 barajını aşma şansı yok. MHP ve CHP etrafında severiz, sevmeyiz önemli değil, bu siyaseti değiştirmemiz lazım. Tehlikeden kurtulmak için. Derhal, MHP ve CHP’yi, onlar istese de istemese de seçeceğiz, iktidar yapacağız. Yani şöyle söyleyeyim, sağda, solda hangisi seviyorsa orada birleşin” dedi.

Hiçbir siyasi parti ve dernek üyesi olmadığını belirten Sarızeybek, birleşme adına, kabul edilirse Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ülkü Ocakları’na üye olabileceğini söyledi.
http://www.beyazgazete.com/haber/2010/0 ... lesin.html

Bunu Dikkate alacak olursak BanuAvarain da bir kongrede konusmasinda su sekilde ifadesi var ; Ben hic bir partiye uye degilim zira parti programinda nato ve abd uyeligini bulunduran partilere uye olmam demistir..
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen maydonos » Pzr Şub 28, 2010 14:12

Peki Bezgin ben Pamukoglu'na oy verecegim derken oylari boluyorum degil mi?

Olaya soyle bakalim tersten; acaba chp neden kendine yakin bir durusta olan insanlari ve partileri disliyor bir iletisime gecmiyor. Gecen gunlerde Demirel bir soz etti ustelikte ulusal kanal yayinladi, sanirim Kurtul Altug'un programi idi "sagcidan hic vatan haini olur mu?" dedi. Iste en cok onaylanan devlet adaminin durumu bu. Baykal'da ayni bence biraz devletlestirecegim yanlisi bir gorus iceren insan oldugu anda partiye almiyor. Illahi ortanin sagi olacaksin. Bu anlayisa sahip bir partinin basta kendisi hata yapiyor. Benim gibi dusunenler zaten oy vermiyor ne mhp' ye nede chp' ye; sirf milliyetci yada Ataturkcu diye bu isbirlikcilere oy veremem. cahiliye donemi gecti artik. Oylar bolunmesin diye verdikte ne oldu; gorduk 22 temmuzda. Muhalefette belki arti bir sol parti olsa rekabet olur, biraz popolarini kaldirir daha guclu muhalefet yaparlar.

Ayrica chp yi yipratma politikalarida sanmiyorum ki tutsun.Bunu yapmalarinin nedeni Milliyetci oylarin tamami ile mhp'ye gitmesi amacli olabilir.

Mhp ile akepe anlasmis olabilir. Zaten tusiyadin bohcali ile akepe koalisyonunu destekleyecek diye dusunuyorum.

O nedenle Sarizeybek mhp'ye oy verin diyerek istemeden belki akepe'nin kuyusuna su tasimis oluyor.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İL-BARS » Pzr Şub 28, 2010 14:54

Chp'li ve Mhp'li partizanların her seçimki:"Oylar Bölünmesin!" feryadları ve teraneleri kusura bakmayın ama kabak tadı verdi. Yeter Be :evil: ! Her seçim aynı terane...Oylar bölünmesin diyeceğine Halkın içerisine, varoşlara girin de çalışın, oy toplayın, oylarınızı arttırın. Akp'ye oy verne insanlara bir alternatif sunun. Ama yok, rahatları bozulur beyzadelerin ! :evil: Nasılsa kemik oyları var, iktidara gelip ne yapacaklar, muhalif olarak Meclis'e girsinler kafi ! Akp'nin yıkıntılarıyla çökmüş ekonomi ile milyonlarca işsiz aç insanla kim uğraşacak ? :evil:

En az iktidar kadar beceriksiz olan muhalefete oy versem ne olur ? Vermesem ne olur?

Oy versem, bunlar gene vekil koltuğuna yapışırlar. Kıyak emeklilikten ve Meclisin diğer nimetlerinden faydalanıp sonraki seçime kadar piyasada gözükmezler. Akp gene iktidar olur. Bizde her daim başkalarının sahnelediği Hacivat ile Karagöz parodilerini tekrar tekrar izleriz.

Bu seçim, özellikle biz seçmenler açısından hem satılmış iktidara hem de beceriksiz muhalefete bir şamar patlamk için çok iyi bir fırsattır. Yıllardır aynı üçlüyü seyretmekten sıkılmadınız mı ? Ben şahsen çok sıkıldım ve oyumu Meclis koltuğunu kendi tapuları sanan bu 3 partiye oy vermeyeceğim.

Oyum iktidara gelse de gelmese de HEPAR'a ve Osman Pamukoğlu Paşa'mızadır.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 28, 2010 16:06

Hiçbiri değil. Bu bölünmüşlükle düşmana direnilmez. Ne zaman ki, herkesi Gazi'nin ilkeleri altında toplayan bir lider/oluşum çıkar, o zaman birleşilir, başarıya ulaşılır. Bunu tek başına ve esasen güvenilmeyen ne CHP, ne MHP, ne HEPAR, ne TP, ne bilmemne başarabilir. Herkes kendisi ile meşgûl. Üç yıl önceki Cumhuriyet Mitingleri'nde ne diyordu millet: "Artık birleşin, yarın çok geç olacak!" Bin parçaya bölünün, tek adam partileri kurun, koltuklarınıza yapışın, söylemlerinizle eylemleriniz celişsin, demiyordu millet. Ve millet de artık diretecek, iyinin kötüsü, seçmek zorundayım işte, demeyecek!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 28, 2010 16:21

Herkes istediği partiye oy verir.Kimsenin kimsenin verdiği oya YAZIM OYUNLARI ile, ŞARK KURNAZLIĞI ile LAF SOKMA HAKKI YOKTUR!Falanca arkadaş anlaşılan CHP'li,20li yaşlarda ben de öyleydim-biz de öyleydik-o da öyledir,vs... şeklindeki yaklaşım hoş değil.Ben gençken bize de böyle dediler gibi söylemler eskimez.Gerçekler ortadadır.Matematiğin kuralı da basittir.Anlayan anlayacağını anlasın.
MHP'yi bilmem ama şu ortamda dahi CHP'nin çalışmadığını söyleyebilen arkadaşları da anlayamıyorum.ERGENEKON mahkemelerinin tamamını izliyor CHPli milletvekillerinden oluşan bir heyet.Başından beri.Bu sayede şerefsiz medyanın haber atlaması,saklaması engelleniyor.Baykal dahil birçok CHPli defalarca emekli ve muvazzaf subaylardan Doğu Perinçek ve arkadaşlarına kadar içerideki herkese sahip çıktılar.Peşpeşe önce Büyükanıt,sonra Başbuğ'un yapamadığını yaptılar.Kayıtsız şartsız emekli ve muvazzaf subaylara sahip çıktılar.Yargıdaki F Tipi örgütlenmenin kararlılıkla üzerine gittiler.Erzincan savcısının başına gelenlere en baştan itibaren karşı çıktılar.Türkiye'nin ilgisini sağladılar.Her türlü cemaatleşme ile ilgili onlarca raporu meclise sundular.Tabi ki bu raporların çoğundan haberi yok insanların ama bunları en azından ULUSAL KANAL ve HALK TV'den sürekli duyurdular,duyurmaya devam ediyorlar.TEKEL İŞÇİLERİ'nin en baştan itibaren yanında yer aldılar.Şu an TEKEL İŞÇİLERİ'nin barındığı çadırlar,yiyecek-içecek ihtiyaçları CHPli Çankaya Belediyesi tarafından sağlanıyor.Habur'daki rezaletin,Kürt açılımı denen kepazeliğin,Gökçek-Dengir Mir Mehmet Fırat-Ali Dibo-AKBİL-DENİZ FENERİ ve daha nice yolsuzluğun tek ve en güçlü takipçisi ya da ortaya çıkaranı CHP ve CHPli vekiller oldu.
Bütün bunlardan sonra CHP gitsin gecekondularla ilgilensin şeklinde kestirip atmak sadece kolaycılıktır arkadaşlar.O gecekondudaki adamın kalitesi ne yazık ki sadece dincilik ve 1 çuval un,2 çuval odun,3 çuval kömür ile ölçülür duruma getirilmiştir.Eğer denilebiliyorsa CHP'de bunu yapsın,o zaman bambaşka bir tartışma konusu çıkacaktır bize.Ama mesele öyle gecekondudan oy almak lazım tespitini yapıp,teşhisi de gitsin gecekondudan oy alsınlar canım diyerek yapmakla olmuyor.Alın size TEKEL işçileri.Yapılan araştırmada bugün haklı bir direniş gösteren TEKEL işçilerinin 65%'inin AKP'ye oy verdiklerini gösteriyor.Memlekette işçinin,memurun,çiftçinin EMEK BİLİNCİ yok!Bu bilinci oluşturmak için elbette siyasi partiler görevlerini yapmalı ama neticede bu bir kültür sorunu.Eğitim sorunu.Kişinin kendisinin bundan 5 sene önce TEKEL yabancılara satılırken sorması lazım yine kendisine.''Yahu bu adamlar bu fabrikaları,depoları satıyorlar.Yarın bizi de işten çıkarmasınlar?Öyle ya,çalışacak fabrika olmazsa,mal koyacak depo kalmazsa,işçiye ne ihtiyaç var?''diyerek sormaları lazımdı.Yeri göğü inletmeleri,bu satışlara karşı çıkmaları lazımdı.Ama yapmadılar.Neden?Ordu'da yüzbin kişilik miting düzenleyen fındık üreticileri,Rize'de yüzbin kişilik miting düzenleyen çay üreticileri neden tükürdüklerini yaladılarsa ondan.CEHALETTEN!BANA NECİLİKTEN!KÜLTÜRSÜZLÜKTEN!

Türkan yazdıklarıma verdiğin cevaplar ya da cevap değillerse yazdıklarıma karşılık devam ettirdiğin tartışma beni tatmin etmedi.Arka arkaya yazdığın yazılardan ikincisinde de PKKlı Sakık'ın yazdıklarını doğru kabul ettiğin anlamını çıkardım.Yanlış anladıysam ne olur hatamı düzelt.Ama Eşref Erdem'de Ahmet Türk ile görüşmeyi doğruladı şeklinde kullandığın ifadeye dayanarak yanlış anlamadığımı düşünüyorum.Buna göre Deniz Baykal'ın bir seçim öncesi Ahmet Türk ile bir araya gelip görüşmesinden ne gibi bir zarar görüyorsun?Biz orada olmadığımız için tabi ki bilemeyiz ama pek çok şey konuşulmuş olabilir.Ben senin gibi Baykal'a karşı bir önyargıya sahip değilim.Baykal'a güveniyorum.Yalan söylemeyeceğine de inanıyorum.Dürüst bir siyasetçi olduğuna da inanıyorum.Öyleyse Ahmet Türk ile yapmış olduğu görüşmede de olsa olsa durum değerlendirmesi yapılmıştır.Seçim işbirliği imkanı dahil olmak üzere konuşulmuştur.Ama açık açık da geçmiş hataların tekrar edilmemesi gerektiği,ulusal birlik ve bütünlüğün bu seçim işbirliği için temel olması gerektiği vurgulanmıştır.Ahmet Türk'de kabul etmemiştir.Bu işbirliği de gerçekleşmemiştir.Bu benim yazdığım senaryolardan biri.Bana göre de olabilecek bir senaryo.Ama ben hiçbir şekilde CHP'nin meclise sırf oy uğruna kasten ve isteyerek PKKlı sokacağına inanmam.İNANMIYORUM.
Heee,sen bazıları gibi Baykal'ın Ahmet Türk ile konuşmasına dahi karşı isen bu konuda da sana katılmıyorum.Nereden nereye geldik be Türkan?20 sene önce olmaz dediğimiz şeyler oluyor.Siyaset yapan kişilerin karşı tarafta siyasette kalmayı kabul ettiği sürece görüşmelerinde hiçbir sakınca olduğuna inanmıyorum.Ayrıca hepimizin unuttuğu bir şey var.Bu DEP-HEP-HADEP-DTP partilerinin birkaç çıkıntı milletvekili dışında çoğu milletvekili çok akıllı bir politika yürüttüler.Ne gibi amaçları olduğundan çoğumuz uzun süre şüphe ettik.Daha 4-5 sene önceye kadar her ortamda bu nedenle bu Kürtçü milletvekillerine ''PKK eylemlerini kınayın,terörizmi lanetleyin.''diyerek çağprılarda bulunurdu önemli siyasetçiler,fikir adamları.Neden?Çünkü onların da kafalarında şüpheler vardı ama yine de insan doğası işte,demek ki zayıf ihtimal de olsa bu milletvekillerinin siyaset ve demokrasi içinde tutulmasının Türkiye'nin yararına olacağına inanıyorlardı.Gelinen noktada ise eteklerdeki taşlar döküldü.Herkes kimin ne olduğunu biliyor.

Son olarak,sorularıma soruyla cevap vermek yolunu seçmişsin Türkan.Ben sordum.Baykal gitsin,güzel.Kim gelsin?Söyle bir kişi.Ben de bileyim senin bu konudaki kafandaki ismi.CHP'nin içinde başkası var mı,yok mu,varsa kim?Bildiğin birisi varsa öğrenmek isterim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 28, 2010 16:45

Çetin Taş yazdı:Türkan yazdıklarıma verdiğin cevaplar ya da cevap değillerse yazdıklarıma karşılık devam ettirdiğin tartışma beni tatmin etmedi.

Edemez zaten, aramızdaki temel fark burada:
Çetin Taş yazdı:Baykal'a güveniyorum. Yalan söylemeyeceğine de inanıyorum. Dürüst bir siyasetçi olduğuna da inanıyorum.

Ben, şu an mecliste oturan 550 milletvekilinin hiçbirine güvenmiyorum, inanmıyorum.

Çetin Taş yazdı:Deniz Baykal'ın bir seim öncesi Ahmet Türk ile bir araya gelip görüşmesinden ne gibi bir zarar görüyorsun?

Bu adamların PKK'nın siyasileri olduğu o zamanlar bilinmiyor muydu? Sana yazıyorum ama okumuyorsun, Ahmet Türk ile görüşmüş mü, görüşmüş. Ne görüşmüş ben bilemem. Şu "20 militan" mevzusuna takılmıyorum, doğruluğunu filan da savunmuyorum!

Çetin Taş yazdı:Son olarak,sorularıma soruyla cevap vermek yolunu seçmişsin Türkan.Ben sordum.Baykal gitsin,güzel.Kim gelsin?Söyle bir kişi.Ben de bileyim senin bu konudaki kafandaki ismi.CHP'nin içinde başkası var mı,yok mu,varsa kim?Bildiğin birisi varsa öğrenmek isterim.

Yazdım Çetin, yukarıda benim inandığım çözümü yazdım.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 28, 2010 16:59

Yazdıklarını okumadığımı nereden çıkardın Türkan? Bu kadar senedir burada yazarız karşılıklı. Sevgi kelebekleri dahil, bir tek kişinin mesajına cevap yazarken okumadan yazmadım.

Yukarıda yazdım diyorsun,benim sorumun cevabını yazmadın Türkan. Yazmış olsan ben sana neden bir daha sorayım.

Neticede 550 milletvekilinin 550sini de birbirleri ile bir tuttuğunu söylüyorsun.Demek ki meclisteki siyasi partiler harici bir çözüm ümidin var.Başka bir siyasi partinin iktidara geleceğine inanıyorsun anlaşılan.Ya da kim bilir başka bir düşüncen var demek ki,darbe ya da olur ya halk ihtilali bekliyorsun o zaman.

Yazdıklarına saygı duyuyorum ama bu konuda kesinlikle farklı düşünüyorum.Yaklaşımını da gerçekçi bulmuyorum Türkan.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 28, 2010 17:04

Çetin Taş yazdı:Yaklaşımını da gerçekçi bulmuyorum Türkan.

Türk-Kan yazdı:Hiçbiri değil. Bu bölünmüşlükle düşmana direnilmez. Ne zaman ki, herkesi Gazi'nin ilkeleri altında toplayan bir lider/oluşum çıkar, o zaman birleşilir, başarıya ulaşılır. Bunu tek başına ve esasen güvenilmeyen ne CHP, ne MHP, ne HEPAR, ne TP, ne bilmemne başarabilir. Herkes kendisi ile meşgûl. Üç yıl önceki Cumhuriyet Mitingleri'nde ne diyordu millet: "Artık birleşin, yarın çok geç olacak!" Bin parçaya bölünün, tek adam partileri kurun, koltuklarınıza yapışın, söylemlerinizle eylemleriniz celişsin, demiyordu millet. Ve millet de artık diretecek, iyinin kötüsü, seçmek zorundayım işte, demeyecek!

Benim "doğrum" zaten Çetin, seninki farklı elbette. Allah ülkemize doğruyu nasip etsin. Haklı çıkmanı çok isterim.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 28, 2010 17:07

Çetin Taş yazdı:Benim "doğrum" zaten Çetin, seninki farklı elbette. Allah ülkemize doğruyu nasip etsin. Haklı çıkmanı çok isterim.

Eyvallah Türkan.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Şub 28, 2010 17:49

Çetin Taş yazdı:MHP'yi bilmem ama şu ortamda dahi CHP'nin çalışmadığını söyleyebilen arkadaşları da anlayamıyorum.ERGENEKON mahkemelerinin tamamını izliyor CHPli milletvekillerinden oluşan bir heyet.Başından beri.Bu sayede şerefsiz medyanın haber atlaması,saklaması engelleniyor.Baykal dahil birçok CHPli defalarca emekli ve muvazzaf subaylardan Doğu Perinçek ve arkadaşlarına kadar içerideki herkese sahip çıktılar. Peşpeşe önce Büyükanıt,sonra Başbuğ'un yapamadığını yaptılar.Kayıtsız şartsız emekli ve muvazzaf subaylara sahip çıktılar.Yargıdaki F Tipi örgütlenmenin kararlılıkla üzerine gittiler.Erzincan savcısının başına gelenlere en baştan itibaren karşı çıktılar.Türkiye'nin ilgisini sağladılar.Her türlü cemaatleşme ile ilgili onlarca raporu meclise sundular.Tabi ki bu raporların çoğundan haberi yok insanların ama bunları en azından ULUSAL KANAL ve HALK TV'den sürekli duyurdular,duyurmaya devam ediyorlar.TEKEL İŞÇİLERİ'nin en baştan itibaren yanında yer aldılar.Şu an TEKEL İŞÇİLERİ'nin barındığı çadırlar,yiyecek-içecek ihtiyaçları CHPli Çankaya Belediyesi tarafından sağlanıyor.Habur'daki rezaletin,Kürt açılımı denen kepazeliğin,Gökçek-Dengir Mir Mehmet Fırat-Ali Dibo-AKBİL-DENİZ FENERİ ve daha nice yolsuzluğun tek ve en

Sevgili Çetin'in saydığı etkinlikleri yok saymak, CHP'nin muhalefetini etkisizlikle suçlamak, haksızlık olur gerçekten de.

Evet, ABD'nin ve işbirlikçilerinin bugünkü etkin konumlarına gelmesinde çok önemli bir dönüm noktası olan 3 Kasım 2002 Seçimleri öncesinde, Kemal Derviş gibi bir adama, CHP Genel Başkan Yardımcılığı sunulduğu unutulmamalıdır...

Evet,Tayyip Erdoğan'a Meclis ve Başbakanlık yolunun Baykal ve CHP tarafından açıldığı unutulmamalıdır...

Evet, bundan bir kaç yıl öncesine kadar, Baykal ve CHP yönetiminin, CHP'nin simgesi olan ALTI OK'un ifade ettiği antiemperyalist Kemalist ilkeleri rafa kaldırıp, emperyalist Batı tarafından üretilmiş bir ideoloji olan Sosyal Demokrasi'ye dört elle sarıldığı da unutulmamalıdır..

Evet, CHP'nin, ülkemizin hiçbir koşulda AB üyesi olamayacağı bilindiği ve AB üyesi olmanın ülkemize getireceği hiçbir yarar olmadığı halde; ülkemizin Avrasya Seçeneği'ne kaymaması için Avrupa Birliği kapısına ABD tarafından bağlandığını görmezden gelerek, hala AB'ye girme yalanlarına alet olmaya devam ettiği de gözlerden uzak tutulmamalıdır...

Ama içinde barındırdığı olumsuzluk ve risklere karşın, Baykal yönetimindeki CHP; ABD'nin ülkemizdeki uzantılarıyla birlikte gerçekleştirmeye çalıştığı projelere direnenlerin cephesindedir bugün...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen bezgin » Pzt Mar 01, 2010 1:43

Baykal yolunu çok önce ayırdı

BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın, Meclis’te, “Baykal aday yapmak için bizden 20 militan istedi” sözleri tartışma yarattı. Sakık’ın sözleri hem CHP lideri Deniz Baykal hem Eşref Erdem tarafından yalanlandı. Ayrıca Sakık da düzeltme yapmak ihtiyacı hissetti.
Bu tartışma içinde CHP lideri Deniz Baykal’ın çizgisine bakmak gerekir. Ahmet Türk’le ilişkisinin bu bağlam içinde ele alınması sağlıklı olur.

SHP-HEP işbirliği
PKK’nın siyasallaşma süreci içinde ortaya çıkan Halkın Emek Partisi’nin (HEP) SHP ile yaptığı işbirliği bu tartışma için başlangıç noktası olarak kabul edilebilir. Rahmetli Erdal İnönü, PKK’nın yarattığı ayrılıkçı harekete karşı, HEP’i Meclis’e taşıyarak demokratik sisteme katmayı amaçlamıştı. Bu yolla ayrılıkçı akımı frenleyebileceğini; etnik aidiyet, anadil gibi konularda atılacak adımlarla, insan haklarına dayalı demokratik uzlaşma zemini yaratabileceğini düşünüyordu.
Bu düşüncelerle 1991 seçimlerinde HEP’le işbirliği yaptı ve bu hareketi SHP içinde Meclis’e taşıdı. Ancak bu kontenjandan Meclis’e gelenler daha ilk günden “ayrılıkçı” tavır aldılar. Leyla Zana’nın TBMM’de törende kürsüden Kürtçe yemin etmeye girişmesinden Paris’teki Kürt konferansına katılmaya kadar, hızla İnönü’den ayrı bir politika izlediler ve partiden ihraç edildiler.
Bu süreçte Deniz Baykal’ın bu işbirliğine karşı olduğu ve milletvekillerinin ihracında da etkili olduğu söylenebilir. Bunun nedeni, Baykal’ın, bu harekete başından beri “ayrılıkçı” teşhisi koymuş olmasıdır. Nitekim 1991 seçimi öncesinde Baykal, İnönü’ye karşı SHP’de liderlik yarışına girmiş ve kurultayı kaybetmişti. Bu politika söz konusu kurultay sonrasında İnönü yönetimi tarafından geliştirilmişti.
Baykal’ın bu hareketin devamı olarak kurulan DEP, HADEP, DEHAP, DTP ve son olarak BDP’ye karşı duruşu hiç değişmemiştir. Baykal, bu çizgiyi temsil eden bütün partilere ayrılıkçı ve PKK’ya dirsek teması bulunan partiler olarak bakmış ve her zaman mesafeli durmuştur.

Oy kaybını göze aldı
SHP’nin 1991’de HEP’le yaptığı seçim işbirliği sonraki yıllarda SHP’nin de CHP’nin karşısına çıkmıştır. Seçmen bu işbirliğini cezalandırmıştır. 1991 seçimlerinden başlayarak CHP tepki görmüş ve oy kaybetmiştir.
Baykal, CHP liderliğine geldikten sonra ayrılıkçı akımlara ödün vermemiştir. Güneydoğu’dan oy kaybedeceğini bilmesine karşın, bu duruşunu değiştirmemiştir. Bugün bile “Güneydoğu’da yoksunuz” eleştirisine karşın, son seçimde de ayrılıkçı taleplere ve akımlara karşı duruşunu değiştirmemiştir.
CHP lideri, PKK’yla aynı tabana sahip olduklarını açıklayan DTP’nin, BDP’nin de daha önce kapatılan aynı çizgideki partilerin yürüttükleri politikayı, Türkiye’yi bölünmeye götürecek politikalar olarak nitelemiştir.
Baykal, bu akımlar ve partilerle yollarını çok önceden ayırmıştır.

SHP’nin düştüğü tuzak
Baykal’ın, bu akımlarla yollarını kesin olarak çok önceden ayırdığının göstergelerinden biri de, son dönemde hükümetin yürüttüğü açılım politikasına karşı aldığı tavırdır.
Baykal, açılım politikasını değerlendirirken, AKP’nin, 1991’de SHP’nin düştüğü tuzağa düşmekle eleştirmiştir.
Bu yaklaşım içinde olan Baykal’ın, “Bana 20 militan gönderin, aday yapayım” demesi, hiç inandırıcı bir iddia değildir.

Fikret Bila, Milliyet, 28.02.2010

Offtopic :
CHP'ye kürt irkcilari, dinci sahtekarlar, Turanci irkcilar karsi. Liberaller, sagcilar, sosyalistler karsi, sorosyalistler karsi, bunlari biliyorduk zaten. Ama Mustafa Kemalci'lerin de karsi oldugunu burada ögrendim.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Ram » Pzt Mar 01, 2010 9:42

CHP'ye kürt irkcilari, dinci sahtekarlar, Turanci irkcilar karsi. Liberaller, sagcilar, sosyalistler karsi, sorosyalistler karsi, bunlari biliyorduk zaten. Ama Mustafa Kemalci'lerin de karsi oldugunu burada ögrendim.

II. Millî Mücâdele varsa veya olacaksa/olmak zorundaysa -bundan başka çıkış yoksa-, bu savaşım fırkalar üstüdür, fırkalara indirgenemez.

Eğer II. Millî Mücâdele'yi uslarından geçirmeyen varsa, bu yolun geçersiz ve sanrı olduğunu ya da bu yoldan başka çıkar yollar olduğunu düşünen veyâhut "II. Millî Mücâdele olsun/olmalı/elbette olacak ancak bu var olan bir siyâsi kümeyle olur" benzeri fikirleri olanlar varsa burada bu görüşlerini belirtebilirler.

Biz de görüşlerimizi belirtiriz. Olurlar, olmazlar sıralanır. O zaman anlaşılır; oltadaki balık, ölümü görüp sıtmaya mı râzı olacak, yoksa "böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir" diyecek istenç ve direnci mi gösterecek, göreceğiz.

"Nısfet ve merhamet dilenmek gibi bir prensip yoktur. Türk milleti, Türkiye'nin müstakbel çocukları, bunu, bir an hatırdan çıkarmamalıdırlar."

Başkaları ne yapar, ne söyler, bu onların bileceği iştir. Birey, kendini Mustafa Kemâlci olarak tanımlıyorsa eğer, daha azı için değil, hakkı olan bağımsızlığı için savaşmalıdır. Bir an bile durmadan, yorulsa dahi dinlenmeden, bıkmadan/usanmadan, sabırla...

Tam bağımsızlık, bataklığın tamamen kurutulmasından geçiyorsa, o bataklık tamamen kurutulmalı ve üzerinde yeşillik bitmelidir. Mesele yol-yordamda anlaşmazlıksa eğer, bu sorunu çözmenin yolunu da tartışırız.

Önemli olan, sonuna kadar gidebilecek olanların var olup olmadığı; varsa bunların kim olduklarıdır. Bununla birlikte şu da bilinmelidir ki, yalnızca âşık olanlar sonuna kadar gidebilir ve yalnızca âşıkların mukavemeti tam başarı sağlar ve kesin yengiye ulaştırır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Deli Haydar » Pzt Mar 01, 2010 15:10

Ram yazdı:Önemli olan, sonuna kadar gidebilecek olanların var olup olmadığı; varsa bunların kim olduklarıdır. Bununla birlikte şu da bilinmelidir ki, yalnızca âşık olanlar sonuna kadar gidebilir ve yalnızca âşıkların mukavemeti tam başarı sağlar ve kesin yengiye ulaştırır.

Aşk atına süvar olan aşıklar,
Ölünceye kadar yorulmaz imiş.
Hakkı can gözüyle gören sadıklar,
Bu fani dünyaya sarılmaz imiş.

Sıdkı Baba
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714