CHP'nin tavrı doğru mu, yanlış mı¿? | Çarşaflı Üye

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

CHP'nin tavrı doğru mu, yanlış mı¿? | Çarşaflı Üye

İletigönderen Ram » Cmt Kas 22, 2008 1:00

CHP'nin, "çarşaflı" kadınları üye yapması doğru bir yaklaşım mıdır, yanlış bir yaklaşım mıdır¿?

Resim
[img]http://img249.imageshack.us/img249/5774/295320cn2.jpg[/img]


Baykal'a çarşaf tepkisi

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Kas 22, 2008 1:12

bence olması gereken budur.nihayetinde chp ye oy veren yada kısmen de olsa Atatürkçü olan örtülü bayanlar illa ki vardır.zaten bunu da burda yargılamadan önce chp nin sadece keskin bir kesimin sözcüsümü yoksa bir toplumun genelinin mi partisi olduğunu gözlemleyip ondan sonra fikir yürütmek gerekir heralde.ben bu meselede bir sakınca görmedim ama bunu pat diye yapınca insanın (baykalın) güvenilirliği de fazlaca sorgulanır ve sadece seçim atağı olarak yorumlanır.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 1:14

Dogrudur, secmen tabanini genisletmesi gerekir. Kimseyi zorla uye yapmiyor sonucta, partinin ilkelerini bilerek geliyor bu insanlar ve Ataturk ilkeleri arasinda da insanlara giydikleri kiyafete gore muamele yapmak yoktur. Tepki gosteren ve CHP de AKP gibi yobazliga destek oluyor diyenler hayatta kendi mahallelerinin disina cikmamis olan insanlardir.

Halki ve Iktidari AKP'ye birakandan daha buyuk bir yobaz destekcisi olabilir mi?

Ram, bu konuyu actigin icin tesekkurler, daha once acip silmistim, olayin olgunlasmadigini dusunmustum, simdi ise one surulen itirazlar ve gelen destekler belli.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 1:19

ram cetin arkadasi buraya davet etmisttin ama ben onceden gelip biraz inciler dokeyim dedim bir bu eksikti zaten.basliyorum, akp nin icinde de basi aciklar var.akp zaten cok zenginler kulubesine donmustu.chp ye uye olmayan carsafli olan pek cok kadin chp ye oy verebilir.son cikan su kuma yasasi belki etken olmustur.40 yil oncesini animsatti bana..demek oluyor ki en az kirk yil oncesine gerilemisiz..
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 1:25

demek oluyor ki en az kirk yil oncesine gerilemisiz..


CHPnin bu insanlara kapisini acmasi, basi aciklara "basini kapat! carsaf giy!" baskisi olarak yorumlanamayacagina gore, AKPye oy veren carsaflilarin CHPye oy vermeye baslamasi gibi bir sonuc dogurabilecek bir girisim (oyle olmasa bile) nasil bizi 40 yil daha geriye goturecek anlamis degilim?

Yani o insanlar ayni sekilde AKPyi iktidara getire getire hepimizi 100lerce yil geriye goturseler daha mi iyi olacak? AKP bir daha iktidar olsa, bir kere daha iktidar olsa, CHP vb partiler sonsuza kadar muhalefet kalsa, dis politikada tavizler, ic politikada ergenekon tutuklamalari, vatanseverlere zindanlar reva mi olsa?

Kac yil daha AKP iktidari istiyorsunuz? once onu soyleyin, ondan sonra bu ise karsi cikin!


Baykalin elestirilere cevabi;

-“Bizi biliyorsunuz, ilkelerimiz ortada, Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bizim ilkelerimizde herhangi bir kırılma hiçbir şekilde sözkonusu değildir”

-“ Ben Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum diyen insan, başı açıkta olsa Cumhuriyet Halk Partisinde yeri yoktur”

-“Ben Atatürk’ü seviyorum, Benim Anayasanın temel ilkelerini değiştirmeye niyetim yok. Laikliği ortadan kaldıralım demiyorum. Ailemin, köyümün, çevremin, mahallemin yaşam tarzı bu, ben böyle giyiniyorum bir mahsur var mı dediği zaman, ona hiçbir siyasi düşünceye girmeden ahlaki ve insani tavır olarak ne münasebet kardeşim başımla beraber, elbette senin burada yerin var demek benim ahlaki görevimdir”

-“Bütün kadınlar çarşafa girsin, Türkiye’de çarşafa girsin, Cumhurbaşkanının da, Başbakanın eşi de çarşaflı olsun, mecliste çarşaflılarla dolsun, çarşaf dışında hiçbir şey olmasın. Doğrusu budur demiyor bu kadınlar. Bu kadınlar sadece, ben size saygı gösteriyorum diyor. Beni böyle kabul eder misiniz diyor. Ya bacım, elbette, memnuniyetle diyoruz. Bunu demek kadar insanı bir şey olabilir mi?”

-“Önümüze gelmişse bu. Türkiye’nin 2008 noktasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne, AKP’den hayal kırıklığına uğrayarak, geçen defa AKP’ye oy vermiş binlerce insan gelip şimdi biz CHP’ye gireceğiz demişlerse, bizim bunu saygıyla karşılamamız lazım. Sevinmemiz lazım”

-“Kimseyi kılığı kıyafetiyle mahkum etmeyelim. Bir sorgulayalım. Bak bu bana geldi, ben ona gitmedim. O, bana geldi dedi ki, ben şikayetçiyim AKP’den, oradan kopuyorum, buraya gelmek istiyorum. Kabul eder misin? Elbette kabul ederiz”

-“Bizde değişen bir şey yok. Ama bizim bu anlayışımız toplumun talepleri doğrultusunda. Toplumun talebi ne? AKP’den kopuyor. 8000 kişi AKP’den kopuyor kardeşim bir yerde. Bunun bir önemi yok mu? Bir anlamı yok mu?”

-“Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Ben hiçbir zaman bunu bir açılım diye söylemedim. Bunu siyasal bir olay olarak düşünmenin ötesinde, bir ahlaki ve ilkesel bir tavır olarak gördüm. Size birisi gelip partinizin düşüncelerini, ilkelerini benimsiyorum diyorsa ve kılık kıyafetinden kaynaklanan bir engel düşünür müyüz diye soruyor ise, benim ona ‘sen git kıyafetini değiştir öyle gel’ demem, ne sosyal demokrasiye sığır, ne CHP’nin insana saygı anlayışına sığar. ne gerçek demokratlığa sığar, ne de laikliğin icabıdır”

-“Partimizde zaten pek çok başörtülü insan var. Üyelerimiz arasında var, üyelerimizin ailelerinde var. Bu bizim gerçeğimiz, Türkiye’nin gerçeği. Binlerce, onbinlerce insan var. Bize oy veren, sempati duyan yığınla başörtülü insan var”

-“ Vatandaşın kılığından, kıyafetinden dolayı, ya da daha önce AKP’de olmasından dolayı Cumhuriyet Halk Partisine girmek istemesine karşı çıkma hakkına ben sahip değilim”21-11-2008
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 1:53

gokturkmehmet, karsi oldugumu nereden cikardin anlamadim.bence herkesin oy hakki kendisini ilgilendirir.diger partilere gitmesinden daha iyidir tabiki..

bunun disinda meclisteki diger partilerin istifa edip o meclisi devam ettirmelerine karsiyim ben. paraciklardan kim vazgececek degil mi?sistem icindeki hicbir partiye inanmiyorum oyumu bu melunlara ben vermem.bu meclis satti guzelim vatanimizi.chp yi kurtarici olarak gormuyorum..istifa edip milletine donsun o zaman taktir ederim.ne ise gercekten sadece maydonos olmak istemistim zaten.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen emesiz1979 » Cmt Kas 22, 2008 2:11

bu çarşaflı meselesi gerçekten cehepenin artık bardağı
taşırdığı nokta oldu, hem kıyasıya eleştirceksin hemde aynı tavırları
sen yapacaksın, bu "hile mübahtır " anlayışıyla aynı.
hem ya nasıl oy avcılığı ki bu?
çarşaflılar halkın kaçta kaçını oluşturuyor
balık baştan kokmuş ...
iğrendim ben bu görüntüleri görünce...

hadi diyelim ki akepe den oy aldın
baykal meclisteyken muhalefet yapıyor mu iki iktidardayken
güya iş yapacak. kıvırmayacağı ne malum
ben bu hareketlerden duruma göre kvıracağını açıkça görmüş oldum
iktidarda kalmak içinde yalakalık yapacaktır demek bu
koltuğa yapışacak birine daha ihtiyacımız yok bence
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye
 
İletiler: 70
Kayıt: Prş Oca 03, 2008 17:03
Konum: İzmir

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 2:54

Evet bence de "AKPden oy almaya calismasi AKP iktidarina son verilmeis kabul edilemez" emesiz, seni acikca AKPyi desteklemeye davet ediyorum.

Ilkeler, ilkeler, ilkeler...

Benim su anda duymak istedigim tek ilke AKP iktidarindan kurtulmaktir,

Bir donem daha AKP iktidari istemiyoruz! Uzaydan halk mi getirelim? AKP bu %47 ile iktidar oldu! Varsa bir oneriniz ise yarayacak soyleyin, yoksa acikca sunu soyleyin "Hayir ben gecen secimde kim hangi partiye oy verdiyse yine ayni partiye oy vermesini istiyorum" deyin de anlayalim.

Bu goruntunun carsafi ozendirecegini soyleyenler gercekci yaklasmiyorlar. Size tek bir gercek soyleyeyim, bir kere daha AKP iktidar olursa biz boyle siteleri de bulamayacagiz, hepimiz kendimize Orta Asya bileti alacagiz!

Tas koymayin be kardesim, bikmadiniz mi her secimden sonra "CHP halktan kopuk" yorumu yapmaktan.

Mesele carsaf meselesi degildir, her vatandasa sivil hayatta giydigi kiyafetten oturu esitsiz yaklasilmadigi mesajidir ve bu mesaj o-nem-li-dir!

Ben CHPnin veya herhangi bir milli partinin "yalanla, dolanla da olsa, takiyye ile de olsa" iktidara gelmesini istiyorum. Daha sonra da devrimci bir tavirla butun karanliklari bogmasini istiyorum! Ulkemi AKPgillerin yonetmesini istemiyorum! Burada tartisilmasi gereken budur. Biz yine biziz, ama onlara nasil aydinligi ulastiracagiz? Uzaktan asagilayarak mi? Yoksa yanimiza, saflarimiza alarak mi? Ataturkun hedefi kadinlarin sekillerini degistirmek degildi, once egitmekti! Zira bu egitimin sonucunda dogruyu kendilerinin bulacagindan emindi! Ben de eminim ki egitimden, aydinliktan nasibini almis, dislanmamis, dinini de gercek haliyle ogrenen hicbir kadin carsaf giymeyecektir. Bunu da (kor topal da olsa) Ataturkun yolundaki insanlar bu insanlara gosterebilir.

Carsaf konusunda benim dusuncem de Ataturkun dusuncesiyle aynidir ("Birakalim bu isi kadinlarimiz kendileri halletsinler, biz onlarin cesaretini kirmayalim yeter, hicbir kadin medeniyeti, tabii olani ve zerafeti reddedemez" Gazi Mustafa Kemal) ancak burada mesele yaklasim meselesidir. "Nasil" sorusunun cevabi tektir. "KENDI TARAFIMIZA CEKMEK"
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen emesiz1979 » Cmt Kas 22, 2008 3:03

gokturkmehmet yazdı:Evet bence de "AKP'den oy almaya calismasi AKP iktidarina son verilmeis kabul edilemez" emesiz, seni acikca AKP'yi desteklemeye davet ediyorum.

Ilkeler, ilkeler, ilkeler...

Benim su anda duymak istedigim tek ilke AKP iktidarindan kurtulmaktir,

Bir donem daha AKP iktidari istemiyoruz! Uzaydan halk mi getirelim? AKP bu %47 ile iktidar oldu! Varsa bir oneriniz ise yarayacak soyleyin, yoksa acikca sunu soyleyin "Hayir ben gecen secimde kim hangi partiye oy verdiyse yine ayni partiye oy vermesini istiyorum" deyin de anlayalim.

Bu goruntunun carsafi ozendirecegini soyleyenler gercekci yaklasmiyorlar. Size tek bir gercek soyleyeyim, bir kere daha AKP iktidar olursa biz boyle siteleri de bulamayacagiz, hepimiz kendimize Orta Asya bileti alacagiz!

Tas koymayin be kardesim, bikmadiniz mi her secimden sonra "CHP halktan kopuk" yorumu yapmaktan.

Mesele carsaf meselesi degildir, her vatandasa sivil hayatta giydigi kiyafetten oturu esitsiz yaklasilmadigi mesajidir ve bu mesaj o-nem-li-dir!


gokturkmehmet , ben cehepe ya da ampulü falan desteklemiyorum
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye
 
İletiler: 70
Kayıt: Prş Oca 03, 2008 17:03
Konum: İzmir

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Kas 24, 2008 21:55

Demek oluyorku Baykal Türbani cokdan benimsemis.Simdi sirada kara carsaf var.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye
 
İletiler: 716
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 1:58

İletigönderen Ram » Sal Kas 25, 2008 0:48

Hayret, Çetin girmemiş daha tartışmaya. :kahve:

Neyse, ben şunu paylaşayım dedim:

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sabah.com.tr/2008/11/18/haber,3AC3341A2DD24FD693EF1593CA9F6E58.html


Özellikle Emin ÇÖLAŞAN ve benzerleri, "çarşaf da olur / takiye de helâldir" diyebilir. Arkadaşlar, bu tür boş söylemlere itibar etmeyiniz. Samimi olunuz, vicdanınızın sesini dinleyiniz. "Her şey mübahtır" deyip bunu "ampûlden kurtuluşa" bağlamak yanlıştır. Her şeyin mübah olduğu bir anlayış, kurtuluşa yakınlaştırmaz, çok daha uzaklaştırır. Evet, ampûl bir ihanet partisidir. Fakat ampûl partisi, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti'nin karşı karşıya olduğu tehlike yanında hiçbir şeydir. Biz, acıları altı yıl evvel yaşamaya başlamadık. Altı yılda yaşanan acılar, çekilen acıların yoğunlaştırılmıştır halinden başka bir şey değildir. Her şeyden evvel; ampûl partisinin müsebbibi ve Sun Myung Moon adlı şeyhi hûşû içinde dinlemiş, miadı çoktan dolmuş birinin bu gibi çıkışlarını kaale almak, hükümet başının ekonomi ifadelerini ciddiye almak gibidir. Yetmiş yıl geçti, hâlâ mı çarşaf¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen kaye » Sal Kas 25, 2008 2:13

Benim değil Mevlana'nın sözüdür: "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol"!! :)
Şimdi, Mevlana'nın bu sözü varsa şu sözü de vardır demeyin: Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

Bu iki sözden ilki gayet açıktır, hem kıyafetiyle hem karakteriyle hem de davranışlarıyla bütün olması istenirken insanın, ikinci söz de mesele kıyafet veya karakter değildir, inançtır; hangi inanca (siyasi görüşe değil) mensup olursa olsun, bir davet vardır ve de yüce Mevlana bu ikinci sözünde kıyafeti baz almamış, giyim-kuşama göre bir inanç belirlememiştir..

Başı açıklar akapeye oy verdiğine göre elbet başı kapalılar da cehapeye oy verecektir. Yalnız yukarıda kimilerinin iddia ettiği gibi kültürüne karşı çıkamayıp çarşaf giymek zorunda olan bir insan, kültürüne karşı çıkıp cehapeye üye olmuş oluyor. Burada bir tezat görmüyor musunuz!
Üstelik mini etekli-askılı bluzlu bir kadın, sakallı akape erkeklerinin arasında ne kadar samimi duruyor ve itibar! görüyorsa aynısı çarşaf-cehape için de geçerlidir.

Üç kişinin gönlü hoş olacak diye temel ilkelerden taviz vermek, beş kişiden oy alayım derken milyonların öfkesine maruz kalmaktır.

Baykal, yukarıda okuduğum kadarıyla sadece edebiyat parçalamakla kalmamış, kendisine oy veren milyonları da parçalamıştır.

İster düz mantık deyin, ister alaka görmeyin ama pekaka sempatizanının mehapeye üye olması, Bahçeli'nin ahmet Türk'ün elini sıkması gibi birşeydir bu da..

Demokrasi diye diye, ortada ne demokrasi kaldı ne ilke..

Ortaya karışık söyleyip herkesin kaşığını doldurduğu kadar yiyebildiği bir sofrada oturmak istemem ben..

Kadın kadın gibi olsun, erkek erkek gibi; sporcu sporunu bilsin, öğrenci öğrenciliğini; doktor gitsin mesleğini yapsın, öğretmen limon satmasın; akapeli akapeli gibi olsun, cehapeli de cehapeli.. Atatürkçü Atatürk'ü sevsin, sevmeyen bu ülkeden defolsun gitsin...

Riya insanlar arasına sokulacak en büyük şer odaklarından biridir, riyakar ise bize uzak dursun, gitsin İran'da sultan olsun...

Bakınız Mediha Şen nasıl sesleniyor: http://www.guncelmeydan.com/forum/medih ... 17290.html

Yıllardır biz boşuna mı bağırıyoruz başörtüsü ayrı şeydir, turban ayrı, çarşaf ise apayrı diye!!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen İlteriş » Sal Kas 25, 2008 3:47

Tamam arkadaslar, anlasilan kararinizi verdiniz.

Onumuzdeki secimlerde zaten Dogu Turkistanda baski altinda yasayan, ve hatta kadinlari kurtaja zorlanan Uygur Turklerini Anadoluya getirtelim ve onlarin oylarini AKP disindaki partilere vermelerini saglayalim. AKPnin mevcut durumda sizin yaklasiminizla, Turkiyedeki halkin mevcut profili ortadayken, iktidardan inmesi mumkun degildir. Eger Cin Hukumeti onlari getirtmemize izin vermezse uzay arastirmalarI ve uzaydan secmen getirme calismalarina agirlik verelim onumuzdeki yillarda.

Kaye arkadasim, Baykalin son cikisiyla CHPye oy veren milyonlari parcaladigini dusunmuyorum, bence o milyonlar, milyonluklarinin muhalefette kalmaktan baska bir ise yaramadigini gordukleri secim ertesi sabahlarinda parcalanmalilar. Isin sonunda milliyetci, Ataturkcu ve Ataturk Devrimcisi bir iktidar gelecekse Turkiyenin boyle carsaf, turban vs sorunlarinin kalacagini dusunmuyorum, cunku bu iktidar zaten tarikatlarin korkulu ruyasi olacaktir.

Su anda mevcut tabanimizi (Ataturku sahiplenen tum partileri kastediyorum) %25ten yukari cikaramayacak hicbir ilke, hicbir politika Kemalizme hizmet etmemektedir.

Muhalefetiz, sikayetciyiz, mutluyuz diyebilirsiniz, ama ben mutlu degilim.

Ataturk ve Ataturkcu dusmani bir iktidari 1 donem daha gormeye kesinlikle tahammulum yok.

Evet!

Carsaflilar cok buyuk bir nufusu temsil etmemektedir,

Ama burada her kesimden Turk halkina verilen mesaj sudur,

"Biz sizi turbanli da olsaniz, basortulu de olsaniz, hatta carsafli da olsaniz seviyoruz" "Bizim partimiz de sizin icin bir alternatiftir"

Ve sunu da unutmayiniz.

CHP burada bu kadinlari kamusal alana sokma sozu filan vermemektedir, sadece sivil hayatta onlara saygi duydugunu gostermistir, ki bu da f-tipinden tutun butun irticaci mihraklarin, halkimizin bu kesimleri arasinda yillardir yapmakta oldugu "DIN DUSMANI" propagandasini yikmaktadir.

CHP veya baska bir Ataturkcu parti, bu insanlarin bilgi edinme kanallarini ele gecirirse, onyillardir suren bu dezenformasyon sureci sona erecek, ve bu insanlari CHP veya Ataturkculer, bir anlamda "AYDINLATABILECEKTIR".

O insanlari aydinlatabilmenin ilk kosulu, onlara oncelikle kucak acmaktir.

Ozellikle de, milli konularda hassasiyetleri bulunan Islami kesimler Ataturk ile baristirilmalidir, bu donem bunun icin bulunmaz bir firsattir. AKP kadar gayri-milli bir iktidar bugune kadar gorulmemistir. Bu insanlarin bile sade din somurusu ile hala akp-fethullah tarafinda yer almalari cok guctur. Fethullah ile Milli Gorus tabanlari aralarindaki buyuk gorus ayriliklarina ragmen "sozde" din dusmani cepheye karsi zoraki bir birliktelige itilegelmislerdir. Bu zoraki birliktelik, artik ulkenin isgal edilmesine denk zor gunlerde surmeyecek gibidir, ve bu insanlar bir anlamda "Yeni bir milli mucadeleye" katilmak istiyorlarsa onlara kapilari kapatmak hicbir sekilde "yurtseverlik", "Ataturkculuk", veya "laiklik" ile izah edilemeyecek buyuk bir yanilgi olur.

Aksi durumun devam etmesi, yine blok halinde dindar kesimin oylarinin, haketmedikleri halde, AKPye gitmesine, VE;

ULKEMIZIN SATILMAYA,
AYDINLARIMIZIN HAPSE ATILMAYA,
KURT-ISLAM DIKTATORYASININ GUCLENMESINE

devam edilmesine hizmet edecektir.

HANGI SONUCA HIZMET ETMEK ISTIYORSUNUZ?

KARAR SIZIN.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen bezgin » Sal Kas 25, 2008 10:54

Hicbir ekonomik plani, gelecege yönelik bir calismasi olmayan, Atatürk'ün ilkelerine 70 yil ihanet etmis chp'nin bu davranisi oylarini arttirmayacaktir. Ben Cumhuriyet'e bagli bir insan olarak chp'ye atilmis oylari akp'ye atilmis oylarla bir tutuyorum. Eminim, mahalle muhtari Baykal da Amerikan tarzi, birbirinin kopyasi iki partili siyasi sistemin hayalini kuruyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

İletigönderen luzismud » Sal Kas 25, 2008 13:14

Kimse kusura bakmasin...

Ben CHP'nin kendisini dogru bulmuyorum ki davranisini dogru bulayim.

CHP orijinal cizgisinden cikali onyillar oldu. Orijinal olmasa bile, iktidara tasimasa bile, kaypak olsa bile bir cizgisi var gibiydi. Ama artik o da yok. Ya simdiye kadar türbanli carsafli insanalara --samimi yada degil-- ucube muamelesi yapmayacaktin yada simdiden sonra mesafeni koruyacaksin...

Bu yakinlasma kim ne derse desin "Denize düsen yilana sarilir" yakinlasmasidir. Tekrar söylüyorum samimi bile olsalar... Bu belki politik olarak iki sene sonra komik bir hatira olarak anlatilir ama sagduyulu secmenin bunu unutacagini sanmiyorum.

Aynen SHP'nin iyi niyetle bile olsa --oyle miydi degil miydi bilmiyorum-- PKK'nin partisiyle isbirligi yaptiginin unutulmadigi gibi...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 170
Kayıt: Cum Mar 21, 2008 1:25

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x