Kaye, sen anlamak istemiyorsun veya ben anlatamiyorum. Tamam kabul ediyorum, ben anlatamamisim, tekrar deneyecegim.
Uzulerek soyluyorum ama, halkimiz budur. Bundan baska bir halkimiz yoktur. Eger bu insanlara da kucak acmazsan, PKKlilara kucak acmak zorundasin. 21 + 15 + 47 + 7 + (diger, 10) = 100 eder. En sondaki 7 PKK oylaridir. onlara talip degilsin yaniliyor muyum? 2. %15 Turk-Islam sentezi oylaridir, onlara da bu sekilde talip olamazsin. CHP + bu ucunun disindaki partilerin aldigi toplam oy %31. Peki hangi parti bu, tas catlasa %31i bulan dincilik ve boluculuge pirim vermeyen halk kesiminin oyunu alacak? Isci partisi mi? Olabilir, ben cok sevinirdim olsaydi, ama gercekci olamaz miyiz? Hayalci olmaya devam edersek, hepimizin teker teker hapishanelere atilacagi, dinci, fasist bir rejimin koklesecegi gercegi yuzumuze tarih tarafindan carpildigi zaman senin gibi dusunenlerin ozelestirileri fayda edecek mi? Benim icin baska Turkiye yok. Milli mucadele bize dinci degil ama, dindar insanlarimizla ittifak kurmamiz zorunlulugunu dayatiyor. Ya bunu yapacagiz, ya da hepimiz yokolacagiz. Dindarlikla bir sorunun varsa bunu da acikca soyle tartisalim.
Dindar olan buyuk bir halk kesimi vardir, bu mesele carsaflilarin sayisi degildir, ZATEN O GUN CHPYE KATILANLAR SADECE CARSAFLILAR DA DEGILDIR!" Bu medyanin ilgisini ceken, cekilen yuzlerce kare fotograftan biridir. O toplantida Anadolu tarzi basini ortenler de vardi, siyasi amac gutmeden, sadece daha genc gosterdigi icin turban tercih eden genc kizlar da vardi.
Ve o toplantida verilen mesaj Kuvayi Milliye saflarinda birlesmekti.
Yıllardır biz boşuna mı bağırıyoruz başörtüsü ayrı şeydir, turban ayrı, çarşaf ise apayrı diye!!!!
Bugun ortaya cikiyor ki, hayir bosuna bagirmamisiz! AKPyi 2 defa ust uste iktidara getirmeyi boylece basarmisiz. Bu yondeki basarilarimizin devamini dilemiyorum. Ataturkun en buyuk ilkesi Tam Bagimsizligi bir kenara atip, laiklik tutturduk yillarca. Iste elde var AKP, elde var, PKK, elde var, peskesler, elde var ergenekon, elde var HEZIMET!
Ataturkun en onemli ilkesi "BAGIMSIZLIK"tir. Su an icin "laiklik"in on plana cikarilmasi Milli Mucadeleye zarr vermektedir. Ati alan, o konuda uskudari gecmistir. Bundan sonra kazanilmak zorunda olan secimler, kurtarilmak zorunda olan bir vatan, ve geri kazanilmak zorunda olan bir bagimsizlik soz konusudur. Ergenekon destaninin asagilanip, yurdunu sevenlerin hapislerde curutuldugu bir Turkiye gormek istemiyorum, ve bu ugurda Her Turk ile dayanismaya hazirim, dindar olsun veya olmasin. Lutfen bu Milli Mucadeleye tas koymayin, tarih sizi bu sekilde hatirlamasin.
Saygilarimla
Not:
CHPyi elestiren arkadaslar, ben burada CHPnin avukati degilim, CHP ile ilgili belki de en agir eletirileri yine bu sitede ben yaptim;
bkz:
http://www.guncelmeydan.com/forum/binle ... 17223.html ?highlight=
Ama size matematiksel bir hatirlatma yapmak istiyorum.
%47 (Sehitlerin kelle oldugunu bile, din somurusunu gorunce uyusturulup oylariyla onaylayabilenler)
%21 (CHP)
%15 (Turk-Islam sentezcisi olmalari dolayisiyla laik olamayacak olanlar)
%7 (Biji Apo diyenler)
Geriye kalan %10
Hangi halk destegi ile bu vatan kurtulacak? Bana lutfen bir yol gosterin, su politika ile gecen secimde su su partilere oy veren yuzde su kadar vatandas bu partide birlesirse butun ihanet sebekeleri dagitilir, devletin butun kurumlari tarikatlarden temizlenir, vs vs deyin. Gercekten cok merak ediyorum aklinizda boyle bir kombinasyon varsa lutfen paylasiniz.