CHP'nin tavrı doğru mu, yanlış mı¿? | Çarşaflı Üye

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Gilda » Sal Kas 25, 2008 15:46

Adalet Bakani carsafli bayanlarin chp ye üye olmasi konusuyla ilgili söyle bir yorumda bulundu bilmem dikkatinizi cekti mi"günaydin"...

Burada ben de sunu söylemek istiyorum "maymun gözünü acti".

Ne yani eger kisi carsafli ise ve yurtsever ise basimizin üstünde yeri vardir.

Sonucta o kisi de durumun farkindadir.

Diger yana baktiginda din ile müslümanlik ile alakasi olmayan bir adalet hukuk sistemi ve gidisat?

Olayin CHP aleyhine reklam olarak kullanilmasina gelince sadece ayip diyorum.

Olabilir Atatürkün yasakladigi bir giysiyi Atatürkün partisinde görmek birilerini rahatsiz etmis olabilir dogrudur da?

Fakat gecmisin hizipci düsüncelerini bugüne yansitmak da dogru degildir.Mantikin kabul ettigi özgürlükler dogrultusunda insanlarimiza hayatin gercegini anlatmak gerekir.
CHP bugün carsafli bir üye kazandi ise, yarin esarpli modern bir üye kazanabilir.

Akli basinda vatanini seven herkesin bu ÜLKE icin yanyana durmasi da günümüz Türkiyesine bakildiginda olmasi gereken yapilmasi gereken bir davranis bicimidir...
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen maydonos » Sal Kas 25, 2008 16:07

eger chp vekilleri buna mhp ve diger ufak tefekler de dahil istifa edip sinei millet yapmiyorsa hepsinin cani cehenneme..hepsi ayni topun kumasidir...hepsi sermayeye basegip ona hizmet ediyorlar..yaziklar olsun ...secimin ertesi gunu istifa etmedikleri gibi birde basimiza ikinci felaket olarak ab gulunu getirdiler...utanmazlar...simdide yine oy avi yine takiye...dalton kardesler gibi oldular...bence bu halkin basina gelmis en buyuk felaket bu meclis ve cb dir...herkese kolay gelsin...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen AlpereN » Sal Kas 25, 2008 16:59

Ben İşçi Partisini ve Türk Solunu Chp'den daha Devrimci ve daha Milli buluyorum.Allah aşkına biri söylesin Kara çarşafın nesi Millidir,Cübbenin,sarığın nesi millidir?O zaman bir soru daha sormak gerekiyo CHP Milli midir? malesef değildir. :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Sal Kas 25, 2008 19:16

Hayret, Çetin girmemiş daha tartışmaya.
Geldim Ram,geldim.

Ben bu konu ile ilgili başka bir tartışma başlığında da çok olumsuz düşünmediğimi söylemiştim.Yani bu zamana kadar çarşaflı ve türbanlılara karşı tavır alırken Anadolu'da ki örtünen ve örtünürken de bu şekilde çarşaf ve türbanla örtünenleri karşısına aldı CHP.Netice ortada.Bana göre İP'den sonra en dürüst,en gerçekçi parti olan CHP Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan son genel seçimlerde bile 20% küsür oy alabildi.
Bu şekilde en azından samimi Müslümanların şimdiye kadar karşısına aldığı bir kısmını yanına çekecektir.

Hem dikkat ettiniz mi?Kemalist kesimden çok dinci kesim bu durumu protesto ediyor kaç gündür.Sizce sebebi şimdiye kadar rahatlıkla kullandıkları dini inancı istismar silahını CHP'nin ellerinden bir miktar da olsa alması değil midir?

Genel prensipler elbette ki değişmemeli.KEMALİST bir cumhuriyet tüm kurum ve kuruluşları ile tesis edildiğinde çarşaf ve türban kesinlikle yasak edilmelidir.Ama o gün gelene kadar bunu ister hoşumuza gitsin,ister gitmesin,ister adına takiyye deyin,isterse takiyye ile alakası yok deyin CHP'nin çarşaflı,türbanlı kadınlara yönelik bu yeni politikası devam etmelidir.Günün birinde bu millet AKP'ye 2 sefer verdiği şansı CHP'ye verirse ve CHP o zaman bu çarşaf ve türbana karşı halkın bilinçlenmesini sağlayacak EĞİTİM DEVRİMİ'ni yapmazsa o zaman CHP'lileri eleştirelim.Ama bu hareketini,bu hamlesini ben destekliyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kaye » Çrş Kas 26, 2008 1:10

Ne, nereye kadar!! İnsanların doğru da olsa yanlış ta olsa inançlarıyla oynamak, işine geldiği bugün başka yarın başka davranmak, onların inançlarını oy olarak algılamak kime yakışır!! Bunu kimler kullanır günümüzde, hangi siyasi partiler, hangi cemaatler!!
Türban özgür olsun ama çarşaf olmasın diyenlerden misiniz sizde?
Ya da şu tarihe kadar türban özgür, o tarihten sonra yasak olsun diyerek; o tarih geldiğinde insanları türban lehine daha da körüklemiş olmaz mısınız? Hangi hoşgörüye dayanarak yapabilirsiniz ki bunu, hangi ekonomiyle!! Kim gönülden razı olup, o tarihte tekrar çarşafını çıkarır ki! Atatürk gibi bir insan her dönem bulunur mu!
Özgürlükler nereye kadar, çizgiyi nasıl çizersiniz? Sadece siyasi parti içerisinde kalsın, askeriyeye girmesin, kamusal alana girmesin derken garantisini nasıl verirsiniz? Akapeye karşı rejimin subabı olan cehapede kaçırmaya başlarsa, bu delik ne kadar büyüyebilir?
Üstelik; %47 oyunu türban-çarşaf için vermemiştir, çarşaf zaten yüzde kaçtır memleketimde? Muhalefetin boş siyaseti değil midir akapeyi büyüten!!
İlk mesajımdaki son cümleyi gözden kaçırmış olmalısınız, tekrar ediyorum:
kaye yazdı:Yıllardır biz boşuna mı bağırıyoruz başörtüsü ayrı şeydir, turban ayrı, çarşaf ise apayrı diye!!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen İlteriş » Çrş Kas 26, 2008 10:54

Kaye, sen anlamak istemiyorsun veya ben anlatamiyorum. Tamam kabul ediyorum, ben anlatamamisim, tekrar deneyecegim.

Uzulerek soyluyorum ama, halkimiz budur. Bundan baska bir halkimiz yoktur. Eger bu insanlara da kucak acmazsan, PKKlilara kucak acmak zorundasin. 21 + 15 + 47 + 7 + (diger, 10) = 100 eder. En sondaki 7 PKK oylaridir. onlara talip degilsin yaniliyor muyum? 2. %15 Turk-Islam sentezi oylaridir, onlara da bu sekilde talip olamazsin. CHP + bu ucunun disindaki partilerin aldigi toplam oy %31. Peki hangi parti bu, tas catlasa %31i bulan dincilik ve boluculuge pirim vermeyen halk kesiminin oyunu alacak? Isci partisi mi? Olabilir, ben cok sevinirdim olsaydi, ama gercekci olamaz miyiz? Hayalci olmaya devam edersek, hepimizin teker teker hapishanelere atilacagi, dinci, fasist bir rejimin koklesecegi gercegi yuzumuze tarih tarafindan carpildigi zaman senin gibi dusunenlerin ozelestirileri fayda edecek mi? Benim icin baska Turkiye yok. Milli mucadele bize dinci degil ama, dindar insanlarimizla ittifak kurmamiz zorunlulugunu dayatiyor. Ya bunu yapacagiz, ya da hepimiz yokolacagiz. Dindarlikla bir sorunun varsa bunu da acikca soyle tartisalim.

Dindar olan buyuk bir halk kesimi vardir, bu mesele carsaflilarin sayisi degildir, ZATEN O GUN CHPYE KATILANLAR SADECE CARSAFLILAR DA DEGILDIR!" Bu medyanin ilgisini ceken, cekilen yuzlerce kare fotograftan biridir. O toplantida Anadolu tarzi basini ortenler de vardi, siyasi amac gutmeden, sadece daha genc gosterdigi icin turban tercih eden genc kizlar da vardi.

Ve o toplantida verilen mesaj Kuvayi Milliye saflarinda birlesmekti.

Yıllardır biz boşuna mı bağırıyoruz başörtüsü ayrı şeydir, turban ayrı, çarşaf ise apayrı diye!!!!

Bugun ortaya cikiyor ki, hayir bosuna bagirmamisiz! AKPyi 2 defa ust uste iktidara getirmeyi boylece basarmisiz. Bu yondeki basarilarimizin devamini dilemiyorum. Ataturkun en buyuk ilkesi Tam Bagimsizligi bir kenara atip, laiklik tutturduk yillarca. Iste elde var AKP, elde var, PKK, elde var, peskesler, elde var ergenekon, elde var HEZIMET!

Ataturkun en onemli ilkesi "BAGIMSIZLIK"tir. Su an icin "laiklik"in on plana cikarilmasi Milli Mucadeleye zarr vermektedir. Ati alan, o konuda uskudari gecmistir. Bundan sonra kazanilmak zorunda olan secimler, kurtarilmak zorunda olan bir vatan, ve geri kazanilmak zorunda olan bir bagimsizlik soz konusudur. Ergenekon destaninin asagilanip, yurdunu sevenlerin hapislerde curutuldugu bir Turkiye gormek istemiyorum, ve bu ugurda Her Turk ile dayanismaya hazirim, dindar olsun veya olmasin. Lutfen bu Milli Mucadeleye tas koymayin, tarih sizi bu sekilde hatirlamasin.

Saygilarimla

Not:

CHPyi elestiren arkadaslar, ben burada CHPnin avukati degilim, CHP ile ilgili belki de en agir eletirileri yine bu sitede ben yaptim;
bkz: http://www.guncelmeydan.com/forum/binle ... 17223.html ?highlight=
Ama size matematiksel bir hatirlatma yapmak istiyorum.

%47 (Sehitlerin kelle oldugunu bile, din somurusunu gorunce uyusturulup oylariyla onaylayabilenler)
%21 (CHP)
%15 (Turk-Islam sentezcisi olmalari dolayisiyla laik olamayacak olanlar)
%7 (Biji Apo diyenler)
Geriye kalan %10

Hangi halk destegi ile bu vatan kurtulacak? Bana lutfen bir yol gosterin, su politika ile gecen secimde su su partilere oy veren yuzde su kadar vatandas bu partide birlesirse butun ihanet sebekeleri dagitilir, devletin butun kurumlari tarikatlarden temizlenir, vs vs deyin. Gercekten cok merak ediyorum aklinizda boyle bir kombinasyon varsa lutfen paylasiniz.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen bezgin » Çrş Kas 26, 2008 12:12

Partiye degil carsafli almak, Baykal'in kendisi dahi carsaf taksa chp'nin oylarini arttiramaz. Cünkü chp'nin isciye, köylüye ve fakirlere yönelik hicbir calismasi yoktur.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen lafebesi » Çrş Kas 26, 2008 12:14

bence chp nin politika degistirmesi gerekiyodu ama bukadarda deil dedirtiyor bu yaptıgı. turbana karsı olan chp carsafa ewt dıyor bu nasıl pehriz bu nasıl tursu :D
Kullanıcı küçük betizi
lafebesi
Üye
Üye

İletiler: 32

İletigönderen Ram » Çrş Kas 26, 2008 12:23

Mesele ne çarşaf meselesidir, ne de yalnızca dinciliğe karşı bir tavırdır. Çarşaf işin görünen yüzü; arkasında yatan iki yüzlülüğü, adiliği görmemek, görmezden gelmek en kibar tabirle samimiyetsizliktir. Bir de eklediğim haberdeki röportaja kimse göz atmamış anlaşılan. Zâtın "kadın" tarifine bakın, sekiz bin (8.000) kişiyi CHP'ye şak diye sokması meselesine bakın. Ayrıca BAYKAL, isteseydi çarşaflıya medya önünde rozet takmazdı. Bu da gösteriyor ki, bu bir siyaset iki yüzlülüğü basitçe oy avcılığıdır. Millî Mücadele samimiyetsizlikle yapılamaz. CHP samimiyet sorununu ileride halletse bile, yeni temeli özünden o kadar çok kopuk ki, mücadelenin "m"si olmaz. Haa, ampûlden kurtulmak için seçenek diyorsanız, bu da bir görüştür. Ancak kimse bana İkinci Millî Mücadele'nin CHP gibi bir partiyle başarılacağı hatta başlatılacağı masalını anlatmasın.

gokturkmehmet, bir de senin yazdığın "dindar insanlar" mevzusuna değinmek isterim. Fikrimce, Millî Mücadele, dindar insanlarla ittifak yapılarak değil, bizzat dindar insanlarla yapılır. Dindarlık, dincilik gibi bir kalıba sığımaz. Dolayısıyla, içinde inancı olan herkes bana göre dindardır. Bizim milleti bilirsin; otuz gün orucunu tutar, bayramda dem çeker. Yahut mezhebi farklıdır ya da başka nedenlerle yükümlülükleri yerine getirmez ama, gönlünde Tanrı inancı vardır, bu da dindardır. Özetle, ittifak yapacak birileri varsa eğer, bunlar, dini hiçbir şekilde benimsememiş fakat vatan-millet sevgisi tam olan yurtseverlerdir. Tabii bu benim görüşümdür, apayrı bir konu.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kuva-yi milliye » Çrş Kas 26, 2008 12:40

içinde bulunduğumuz şartlara göre değerlendirildiğinde doğru bir hareket,fakat bu gibi meseleler günü kurtarmak adına günlük politikalarla çözülme yoluna gidilmemeliydi,bu meseleler bugünün meseleleri değildi.
Kullanıcı küçük betizi
kuva-yi milliye
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen Gilda » Çrş Kas 26, 2008 13:24

RAM yazmis...

Ancak kimse bana İkinci Millî Mücadele'nin CHP gibi bir partiyle başarılacağı hatta başlatılacağı masalını anlatmasın.

Eski bir atasözü söyle der ; yere düstügünde sana kimin elini uzatacagini bilemezsin.Neden olmasin?

Bugüne kadar Allahin partisinin pesinden kosan insanlarin duygularindan yola cikanlara neler oldugunu görebiliyoruz...

Bugün Carsafli Zehra teyze CHP ye oy verecekse ve yapiyorsa ne mutlu ona.

Bilinen odur ki, Türk Halkini rakamlar, istatistikler ilgilendirmiyor.Halkimizin genel yasam ve refah konularinin eksikliginden yola cikarak yapacagi hatalar da temelde bir yere kadar...

Daha evvel de ifade etmistim"maymun gözünü acti".

Din istismari yapanlar simdi bunu düsünsünler!

CHP din tacirligi mi yapti, hayir.Vay efendim CHP Atatürk'ün partisiymis su kadar sayili oyu varmis, ne azalirmis ne yükselirmis...Kara carsaflilara rozet takmak da neymis.Halkin paralari ile yine o halka kücük altin ve esarp hediye edilirken Chp sana bu da neymis diyormuydu,hayir.

Biz adiliz dogruyuz, yok falaniz yok filaniz fakiri fukarayi gözetiyoruz yok söyledir yok böyledir.

Deniz Baykal'in Carsafli bir bayana taktigi o rozet bir hezimettir.Kim icin AKP icin.

Burada savundugum seyin carsaf olmadigini yapilan hareket davranis bicimi oldugunu da kesinlikle vurgulamak isterim.

Bu ülkenin ekonomisinin temel tasi olan kadinlardir.Onlar Basbakandan daha iyi bilirler ev idaresini,yasam giderlerini.

Siyaset yapanlar isyan eden kadindan korkmalidir.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen İlteriş » Çrş Kas 26, 2008 14:35

Ram, gonderdigin haberi ve roportaji okumustum,

Bu kisilerin ne kadar cagdas olduklari degil, bundan sonra ne kadar cagdaslasabileceklerini onemsiyorum,
Bu kisilerin tepelerindeki bir zatin emri ile topluca CHPye gecmis olmalarini degil, bu gecisin Turk kamuoyundaki yankisini ve kitleler uzerindeki etkisini onemsiyorum.
Elbette ilkelerimizi koruyorum, her Ataturk ilkesini yuregimin derinliklerine kadar yasiyorum, ama Ataturkculuk eger ayni zamanda bilimsellige onem vermekse matematigi de gozardi edemem, ve tekrar hapislere dusmemizi, yeni Aydin cinayetlerini, kitlesel olarak ortacaga giden egitim bakanligi tarikatlarin eline dusmus bir Turkiyeye razi olacak kadar "ahlakci" olamiyorum. Burada politika oyununu kurallarina gore oynamak bir zorunluluk halini almistir ve aksi goz gore gore maglubiyet olacaktir. Kendini atese atmamakta bir ahlaksizlik goremiyorum. Bu goruslerimi 23 Temmuz gecesi edinmistim, hala da koruyorum. Cunku korolasi matematik bunu emrediyor.

CHP konusunda, CHPnin hicbir Kemalistin istedigi mukemmeliyette olmadigini hepimizin bildigini ve su an icin iktidar olmaya en yakin olan, ehveni ser partinin CHP oldugunu da oncelikle itiraf etmemiz gerektigini dusunuyorum. Yani artik kliselesti bu soz ama, mecburen CHP diyoruz ve diyecegiz gibi maalesef. Ancak benim bu noktada vurgulamak istedigim, gercek Kemalist genclerin siyasete girerek bu partilerin yonetimini mumkun oldugu kadar etkileyecek baski gruplari olusturabilecek kadar orgutlenmeleri gerekiligidir. Yani CHPyi begenmiyorsak, begenmiyorum deyip kenara cekilip izleme luksumuz yok, icine girip, hatta damarlarina girip duzeltmemiz gerekiyor, is basa dusuyor yani.

Diger olusumlar son derece iyi niyetli, ancak basari sansi dusuk, ha Turkiyede olsam hepsi icin calisirdim bu ayri. (orn, Osman Pamukoglu ve Erdal Sarizeybek birseyler yapmaya calisiyor, onumuzdeki genel secimlere kadar iyi bir ruzgar yakalarlarsa, yani iktidar olma sanslari dogarsa o zaman da HakPar derim, benim derdim tek catida birlesilmesi ve guclu bir etki yaratabilecek milli bir iktidarin dogmasi.

Dindarlik konusuna gelince, bu konuda demek istedigim siyasi yanlis yonlendirmeler olmasa, dinini yasamaktan baska derdi olmayan insanlarimizdi, dindar kelimesini, Allaha samimiyetle inanan iyi insanlar olarak genellestiriyorsan bu tanima da katiliyorum, ancak milli mucadeleye katilimin sarti dindar olmak degil vatanini sevmek olarak tanimlanmali. Sonucta herkes kendini boyle tanimlamayabilir ve bizim herkesin inancina veya inancsizligina saygimiz vardir.

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Çrş Kas 26, 2008 15:08

gokturkmehmet yazdı:21 + 15 + 47 + 7 + (diger, 10) = 100 eder. En sondaki 7 PKK oylaridir.
%47 (Sehitlerin kelle oldugunu bile, din somurusunu gorunce uyusturulup oylariyla onaylayabilenler)
%21 (CHP)
%15 (Turk-Islam sentezcisi olmalari dolayisiyla laik olamayacak olanlar)
%7 (Biji Apo diyenler)
Geriye kalan %10

GöktürkMehmet, sayılara bu kadar güvenme, bu sadece geçen seçimin oranıdır veya önümüzdeki. Ne hükümetler, ne oranlar gördü bu millet. Attila İlhan'a göre ise hain kapasitemiz %10'dur..
Çoğu zaman ben de eleştirsem de eğer bu kadarlıksa bu millet, o zaman çoktan silinmemiz gerekirdi tarih sahnesinden..

gokturkmehmet yazdı:Dindarlikla bir sorunun varsa bunu da acikca soyle tartisalim.

Meseleyi bu noktaya getirmene çok üzüldüm. Fikirleri, siyaseti tartışıyoruz değil mi, benim dinle ve dindarlarla nasıl bir sorunum olabilir ki.. Kaldı ki, din konusundaki tartışmalardan beni bilenler bilir; hatta yine burada dincilikle de suçlandığım oldu, şimdi de dinle sorunum olduğu iddia ediliyor..

gokturkmehmet yazdı:Ataturkun en onemli ilkesi "BAGIMSIZLIK"tir. Su an icin "laiklik"in on plana cikarilmasi Milli Mucadeleye zarr vermektedir. .

Laiklik, yani 6 ilkeden birinin ön plana çıkarılması ya da savunulması Milli Mücadeleye zarar mı vermektedir!!.. Bu ne talihsiz bir cümle, hele hele ilkeleri sıraya koyup "Temel İlkeler" arasında bulunmayan ama "Bütünleyici İlkeler" arasında geçen "Milli Bağımsızlık" en önemli ilkedir demek yanlıştır. İlkelerin birbirine üstünlüğü-aşağılığı yoktur .. Şartlar ve emperyalist oyunlar getirdi bizi laiklik ilkesini savunmaya. Zaten, laiklik ilkesi ve ülkenin bağımsızlığı birbirinden ayrılmaz bütündür. Atatürk'ün tabiriyle laiklik, dinin emperyalist ülkeler vasıtasıyla kullanılarak bir ülkeyi sömürmeyi engellemektir. Kaldı ki memleketin bugün içerisinde bulunduğu bu durum tamamen laiklik ilkesinin hükmünün sadece kağıt üzerinde kalmasındandır.
Bir gün gelir, şartlar ve oyunlar bağımsızlığımızı da tehdit eder hale gelir. O zaman da bağımsızlığı savunmayalım mı!!! Milli Mücadele mandacılık vasıtasıyla mı olur diyelim mesela!!!
Bak, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmayı elbette tartışabiliriz, ama ilkelerden taviz vererek olmaz bu. İnsanlara yalan söyleyerekte olmaz. Maksat günü kurtarmak değildir, geleceği kurtarmaktır çünkü...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen İlteriş » Çrş Kas 26, 2008 15:40

Kaye icinde bulundugumuz durumu yanlis analiz ettigini dusunuyorum.

Turkiyede bir seriat tehlikesi olmadigi AKP iktidari ile birlikte ortaya cikmistir. Kesinlikle herkesle bu konuda sonuna kadar tartisabilirim. Bir de diyorsun ki
"Bir gün gelir, şartlar ve oyunlar bağımsızlığımızı da tehdit eder hale gelir. O zaman da bağımsızlığı savunmayalım mı!!!"

Hangi gunler4den bahsediyorsun Kaye?

Bu ne kadar talihsiz bir sozdur? Bagimsizlik hic bugunlerdeki kadar tehdit altinda miydi?

Artik laikligin adini bile duymak istemeyen bir kitle yaratilmistir, bunlara laiklikten bahsetmek mucadeleye zarar veriyor, ustune basa basa soyluyorum. SADECE LAIKLIK SAVUNUCULUGU SIYASETI AKPLERI IKTIDARA GETIRIYOR VE LAIKLIGE EN BUYUK ZARARI VERIYOR!

Ataturkun ilkeleri 6 ok ile ifade edilenlerden ibaret degildir. "Ya istiklal ya olum" diyen bir insan sence istiklale mi daha cok onem veriyor laiklige mi? "Ozgurluk ve Bagimsizlik benim karakterimdir" diyen bir insan sence bagimsizligi laiklikten sonra, tamamlayici olsun diye dusunmus olabilir mi?

Bagimsizligin ne demek oldugunu biliyor musun sen Kaye?

Peki bagimsiz olmamanin ne demek oldugunu biliyor musun?

Ataturk degil midir omrunu bagimsizlik ugrunda cephelerde curuten?

ATATURK BUTUN SIYASI ILKELERINI "TAM BAGIMSIZLIK" IDEALINI GERCEKLESTIRMEK VE KOKLESTIRMEK ICIN TASARLAMISTIR!

TAM BAGIMSIZLIK BIR SIYASI ILKE DEGIL BIR YASAM BICIMIDIR!

"Türkün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir."

Gazi Mustafa Kemal Ataturk

Laik bir Amerikan mandasi senin icin ehven-i ser midir kaye? veya Laik bir yunan hukumeti ister misin basinda?

veya soyle soyliyeyim, Turk gibi yapan ama herseyini ABDye satmis, ulkesini ABnin ABDnin kolesi yapmis ama "laikligin en buyuk savunucusu biziz" diyen bir tayyip, "Tam bagimsizlik" diyenleri hapise atip, seriat gelirse oncelikle kendi kellelerinin gidecegini bilen hirsizlarin zorunlu laikligi, yarattiklari ecnebi hegamonyasina ragmen sana ehven-i ser geliyor mu kaye?

O zaman burada yolumuz ayriliyor, ben ne olursa olsun bagimsizlik diyorum, bagimsizlik giderse hersey biter. Seni laik ama ABD mandasi Turkiye tercihinle basbasa birakiyorum. Benim tercihim ise ya bagimsizlik ya olumdur. Dindar insanlarla dayanisarak bagimsizliga uzanmak ise olumden beter olmadigi gibi, cok da gurur verici bir mucadele olacaktir.

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 26, 2008 16:10

Vaktimi böyle sacma bir tartismaya ayirmama karari almistim ama yazilanlara sessiz kalmak güc!

gokturkmehmet, heyecaninizdan yazilanlari tam anlamiyla idrak edemediginizi, ithamlarinizla ileri gittiginizi düsünüyorum. Bu platformda bugüne kadar kimi gördünüz mandayi savunan?!

Ayrica AKP'yi devirene kadar "carsaflilara" kucak acalim, sonra onlari degistiriz mantigi takiyyenin ta kendisi degil midir?
gokturkmehmet yazdı:Ben CHPnin veya herhangi bir milli partinin "yalanla, dolanla da olsa, takiyye ile de olsa" iktidara gelmesini istiyorum. Daha sonra da devrimci bir tavirla butun karanliklari bogmasini istiyorum!

Bu nasil bir mantiktir? Bunun neresi Atatürk ilkeleri ile bagdasir? Bu nasil bir samimiyettir? Elestirdiginiz AKP'den ne farkiniz var?

Üstelik Tayyip Erdogan'i bu memleketin basina bela eden kisinin bizzat Baykal oldugunu ne cabuk unuttunuz? Bugün ne degisti de Baykal'dan care bekler oldunuz? Kemal Kilicdaroglu, Atilla Kart gibi CHP'liler dogru muhalefet yolunda ilerlerken, AKP'nin yolsuzluklarini bir bir ortaya serereken Baykal'in böylesine gereksiz, böylesine sacma, AKP'nin ekmegine yag sürmekten baska hicbir ise yaramayan "acilimina" nasil onay verirsiniz?

Kara carsaf müslüman kiyafeti degildir! "Dindar"'dan kasit bas örtülüler ise, onlar CHP'de ezelden beri olmustur, olmaya devam edecektir!

Yalanla, dolanla, takiyye ile olacak bir mücadele asla "milli" olamaz!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x