'Diyalog' Çalgıcıları... / Gamze KÖSE

'Diyalog' Çalgıcıları... / Gamze KÖSE

İletigönderen gamze köse » Pzt Tem 23, 2012 23:35

Resim

Amerikalı toplum şekillendirici Joseph NYE yazmıştı: Akıllı güç (Smart power) ile insanların beyinleri etki altına alınabilir.. Bilinçaltı yönlendirilebilir’

Bu operasyonda kullandıkları silah ise “Medya”dır.

Akıllı güç ile küresel çeteler geniş halk yığınlarını, tv yayınları, gazete haberleri, sanat ve kültür furyaları , moda salgınları, sahte muhalefet tantanasıyla kontrol altına alır.

Seçtikleri ekran yüzleri, sahne devleri, film yıldızları, sanatçı zevat ‘ barış, sevgi, dostluk’tan söz ederken, küresel çeteler savaşı başlattıkları ülkelerin topraklarına diş geçirirler.

Dünyada barış! diye Coke konserlerinde ‘dağıtan’ gençler, ülkelerinin ele geçirildiğinin farkına bile varmazlar! ‘yeah’ derler.. Dünya vatandaşıyız!’

Küresel çeteler de ‘yeah’ derler, ‘Biz tek dünyanın kralıyız!’

Yetim Diyar grubu işte bunları hatırlatıyor bize. … Grup üyelerinin internette onlarca söyleşisi klibi vs var… Biri hayli açıklayıcı.. Yossi Sassi facebook devrimleri’nin merkezi microsoft’ta çalışmış olanı… Söyleşisi dikkatle dinlenmeli..




Orphaned Land gitaristi, Sassi, ‘yetenek avcılığı yapan küresel bir kuruluşun söyleşisinde son derece siyasi ve taraflı bir konuşma yapıyor: Müzisyenden çok Turuncu darbeci Otpor’un ya da CANVAS’ın adamlarına benziyor…Lübnanlı Hizbullah destekçisi Müslüman Nejla’nın nasıl grubun dansözü olduğu hikayesiyle başlıyor, ‘yahudileri öldürmek için programlanmış’ Nejla’nın nasıl içindeki Yahudi düşmanlığından kurtulduğunu ve grubun dansçısı olduğunu ve ülkesine artık gidemediğini anlatıyor, sonra hizbullah’ın canavarlıklarını gözler önüne sererek devam ediyor. Katar’dan, İran’a Mısır’a tüm Müslüman coğrafyada gençleri nasıl büyülediklerini, Microsoft’ta yöneticiyken nasıl ferrarisini bırakıp eline mandolini aldığını etkileyici bir dille anlatıyor..

‘Müzik evrensel dildir’, diyor, Dünyayı birleştirir… Düşmanlar birlikte şarkı söyleyip dansederlerse herşey değişir!’ vs.. Sonra Lübnanlı Müslüman Nejla dansederken, İbranice sözlerle, bir Mısır şarkısını seslendiriyor… Ne ‘evrensel’!

Şarkılardan birinin tanıtım sözleri ‘Tek Tanrıya Müzik’ projesine çok uygun.. Nora el Nora şarkısının albüm tanıtımı şöyle:

‘‘Nur’ Arapça’ Işık’ demek, ‘Alila’, ‘gece’ demek, ‘El’, İbranice ‘Tanrı’ demek, "Norra" , ‘korkunç’ ve ‘Alila’ ‘masal’ demek… Yani albüm adı: "God of Light – Evil of the Night" ‘Tanrının Işığı ve gecenin Şeytanı’ olarak tercüme edilebilir…

Grubun Mabool albümünde de ‘kutsal ışık’ kavramı ortaya çıkıyor.. … Bir heavy metal grubunun seçtiği kavramların tek dünyacı küresel efendilerin kavramlarıyla bu kadar benzerlik taşıması bizi şaşırtmıyor.. Böyle onlarca grup var… Gençler etraflarında fır dönüyor..

Özellikle bugünkü Yeniçağ gazetesindeki haberle birleşince hayli anlam kazanıyor söyledikleri…’ ‘Şeytani tezgahın yeni bir adımı Münih’te Protestan Sankt Mathaeus Kilisesi’nde düzenlenen “Tek Tanrıya Müzik” konseriyle atıldı…. Üç semavi dinin ilahi grupları, Almanya’da “Tek Tanrıya Müzik” konserinde buluşturuldu.’ (http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=70552)

Bu haberdeki ‘proje’nin gençler arasındaki uygulamasına iyi bir örnek OL..

‘İbrahimi dinler’ palavrası müziğinde yeralıyor.. Bir albüm tanıtımında şöyle deniyor:

‘Tanrının 3 oğlu var ( 3 melek): Yahudilik, Islam ve Hristiyanlık’

‘Her birinin bir gücü ve sembolleri var: İlki Yahudilik: David yıldızıyla temsil ediliyor ve gücü BÜYÜ. İkincisi İslam: Sembolü yarım ay ve gücü DAYANIKLILIĞI. Üçüncüsü Hristiyanlık .. Sembolü haç ve gücü AKLI. Tanrı bu üçünün birleşmesini istemiyor onların gücünden korkuyor, birleşmeye kalkan oğul (melek) hemen cennetten atılıyor ve yeryüzünde yeniden 3’e bölünüyor. Bu melekler insanlığı günahlarından arınmaya çağırıyorlar.. Ve Orphaned Land, (yetim diyar, yetim ülke) (grubun solisti Farhi bu diyarın İsrail olduğunu söylüyor), bu üçlünün yeryüzünde insanlığı ikna çabalarını müziğine yansıtıyor.. 3 melek asla başarıya ulaşamıyorlar.. ve dünyayı kaos bekliyor! Mesaj bu !.

Psikolojik savaş işte böyle yapılır. Akıllı güç budur. ‘Madem çıkış yok o zaman kafamızı duvarlara vuralım!’ ‘Unutmak için konser alanlarında sallanalım!’…

Yetim Diyar grubu yakında Türk vatandaşlığına da geçecek… Epey fan’ı var Türkiye’de, epey ekmek yiyen de var grup nedeniyle… Akıllı gücün iyi bir örneği olarak İsrail- Türkiye ittifakında çimento görevi görecekleri kesin..

Müziğini seversin sevmezsin, nasıl bir ‘proje’ olduklarını bilmelisin! Albümlerinde Ararat’dan sahara’ya, Nur’dan Şeytan’a İsa’dan Musa’ya dolanıp duruyorlar. Tek dünyacı küresel çetenin sahnedeki yüzlerinden sadece biri onlar!



Gamze KÖSE, 23 Temmuz 2012
Kullanıcı küçük betizi
gamze köse
Üye
Üye
 
İletiler: 47
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:30

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x