Hattı Müdafaa Değil, Sathı Müdafaa! / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Hattı Müdafaa Değil, Sathı Müdafaa! / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Çrş Haz 12, 2013 12:37

Hattı Müdafaa Değil, Sathı Müdafaa!

Eğer küresel çetenin hizmetkarı isen işe alındığın gibi işten çıkarılabilirsin de ama önce uyarılar gelir.. Uyarı İngiliz istihbaratından geldi bile..Üstelik bu kaçıncı! Londra Oslo hattı Erdoğan’ı uyarıyor.. The Guardian Erdoğan’ı Putin’e benzetiyor. ‘Kendin ettin kendin buldun! Ya ‘yola’ gel, ya halin fena!’ diyor. CNN de Erdoğan Hitler’e benzetiliyor. Bunlar uyarılar! Belli ki Erdoğan batının isteklerini tam olarak karşılayamıyor, bazı anlaşmalara uymuyor. Uyarıların sonu iş akdinin feshi! Ya ‘hizmetkar’ efendilerini eksiksiz dinleyecek ya da ‘ Ben bildiğimi okurum!’ deyip kaderine razı gelecek.

***
Yazılarımı takip edenlerden bazıları, Gezi olaylarının başında farklı tavırda olduğum iddiasındalar. Bu yanlış bir değerlendirme. Olayları okuyuşumda bir farklılık yok. Merak eden yazılarıma tekrar bakabilir.

Türkiye an an değişiyor. Gençlere müdahale geniş halk kitlesinin tepkisini tetikliyor. ‘Kurgulanan oyun’da farklılaşma oluyor. Biz de yazılarımızda bunu değerlendiriyoruz.

Gezi Parkı'ndaki bazı gençler bana ulaşıyor. Onlarca mektup alıyorum. ‘Parka yuvalanmış bazıları, başka hesaplar ve bağlantılar içinde, biz vatan toprağı diyoruz, onlar nemalanma peşinde’ mealli mektuplar geliyor. Bu gençler kendilerini ifade edecek bir bildiri kaleme almışlar. Özeti: ‘Hattı müdafaa değil sathı müdafaa!’ Türkiye’nin dört bir yanı köstebek yuvası, Yusuf Yavuz hergün yazıyor.. Türkiye’de kesilen ağacın, açılan çukurun, satılan arazinin, nehirlerin, mermer dağlarının haddi hesabı yok! Atatürk Orman Çiftliği, Botanik Bahçesi, İsparta Burdur’da Erzincan, Artvin'de dağ taş peşkeş çekiliyor. Burada mağdur olan halk ayakta. O zaman görev SATHIN TÜMÜNÜ MÜDAFAA..

***
Bazı değerli aydınlar soruyor: ‘Gençlik hareketi Türkiye’nin derdine deva olabilir mi?’ diye. Gençlik eğer örgütlü bir yapısı yoksa ve HALKLA bütünleşmemişse, GERÇEK bir MUHALEFET oluşturamaz. Kıvılcım saçar ama o kadar. GERÇEK MUHALEFET, geniş halk kitlelerinin katılımı ve vatan sathında dertlerin tümü gözönüne alınarak yapılacak bir ÖRGÜTLÜ mücadeleyle ortaya çıkar..

Birileri benim örgütlü mücadeleye karşı olduğumu yayıyor. Bunu yayanlar kendi oluşumları içine girmeyen herkesi ‘ÖRGÜTSÜZLÜKLE’ suçluyor. Ben halkın örgütlü gücüne sonuna kadar inanan ve ATATÜRK ilkeleri çerçevesinde örgütlü mücadele olmadan başarılı olunamayacağını hayatım boyunca haykırmış biriyim. Ama ÖRGÜT kim, içinde kimler var, ilişkileri nedir, bunlara bakarım.

Kurtuluş Mücadelesi'nde bu millet farklı noktalarda, onlarca farklı örgütlenme yaptı. Daha sonra BİRLİK sağlandı ve safralar atıldı Kongrelerde MİLLİ GÜÇLER birleşti. Bu yöntem bugün de olasıdır ve çok daha fazla olasıdır!

Sadece ‘BEN!’ diyenlerle değil geniş halk kitleleriyle buluşmanın yöntemleri vardır. Dediğim dedik diyenlerle değil, samimi buluşmalardan çıkacak ORTAK AKIL ile varılacak nokta kalıcı olacaktır.

MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ’ni bu bakışla imzaladık. Milli İrade kimseye rakip ya da alternatif değildir. Şehit aileleri ve gazilerin yetkin unsurları ve Türkiye’yi baştan başa saran Yörük Türkmen derneklerinin deneyimli kadrolarıyla imzalanan bu bildiri bir çalıştay yapacak ve halkın önderliğinde sıkışan duruma çözüm üretmek için çalışacaktır. Özelliği PARTİLER ÜSTÜ olması ve her cenahtan öncülere açık olmasıdır.

1 hafta önce imzaya açtığımız BİLDİRİ’ye tahminimiz üzerinde bir ilgi vardır ve TÜRK MİLLETİNİN bir araya gelip fikirlerini masaya koyma zamanıdır. Gelişmeleri bildireceğiz.

Banu AVAR, 12 Haziran 2013
banuavar@superonline.com

Resim

http://www.milliiradebildirisi.org
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x