Soros’un Açık Toplum Vakfı: “YUNANİSTAN AÇIK TOPLUM OLMALI”

Soros’un Açık Toplum Vakfı: “YUNANİSTAN AÇIK TOPLUM OLMALI”

İletigönderen Erkan Güçiz » Prş Oca 29, 2015 3:45

Politika arenasındaki nüfuzunu kullanarak ve parasal destekle Yunanistan’da Syriza partisinin iktidara gelmesine yardım eden Soros, “Yunanistan’da hesap verme sandıkta bitmemeli” diyor.

Sahibi olduğu Açık Toplum Vakfı yoluyla Yunanistan’da bir yıl önce açtığı Vouliwatch (“vouli” Yunanca parlamento) adlı İnternet sitesinde yer alan yazı, Açık Toplum Kuruluşu Avrupa Girişimi bölümünden Stefanos Loukopoulos tarafından kaleme alınmış.
...
Yazı ‘demokrasi oyunundan’ sıkılan ve perde arkasını görmeye başlayan toplumların çok tehlikeli olabileceğine değiniyor ve toplumları denetlemek için farklı düzenekler kurulması gereğinin altını çiziyor. Bu arada iktidara getirdiği Syriza’yı kontrol altında tutmak ve işler beklediği gibi gitmediğinde, suçu Alexis Çipras’a oy veren vatandaşların üstüne yıkmak için gereğinin yapılacağının sinyallerini de veriyor…

Ana başlıklar şöyle:

- Yunan politikasının on yıllarca süren iki partili düzenek ilk kez değişti! Kemer-sıkma politikası karşıtı Syriza partisi iktidara geldi.

- Yunanlıların politik kuruluşlara güveninin kaybolması ile Syriza birinci, aşırı sağcı “Altın Şafak” (Golden Dawn)Partisi ise bu seçimlerde üçüncü parti oldu.

- Demokratik düzenden bıkan halkın yüzde 40’a yakınının sandığa gitmemesi anlaşılmaz değil. Yunanistan’ın kurtuluşu için bu kişilerin güvenin kazanılması, halk ile milletvekilleri arasındaki bağın yeniden kurulması lâzım…

- Vouliwatch (“vouli” Yunanca parlamento) bir yıl kadar önce özellikle bu amaçla kuruldu. Bu siteden Yunan milletvekillerinin meclis oylamalarında tutumlarını izlemenin üstüne, Yunan Anayasası ve politik sistem sade bir dille açıklanıyor. Vatandaşlar, milletvekillerine bu site üzerinden soru yönetebilecekler, önemli gördükleri konuları öne çıkarma imkânı bulacaklar.


- Sandıkta oy kullanmak bir güven ve hesap sorulabilme ortamı yaratmaya yeterli değil. Politikacılar vaatlerinin, icraatlarının hesabını verecek bir yerde tutmak isteniyorsa sıradan vatandaşlar da politik işlemin içinde olmalı.

Hikâyemizin ilginç yanı burada başlıyor. Biliyorsunuz, Facebook ve Google klavyede parmağınızın değdiği her tuşu tek tek kaydediyor; yazdığınız, paylaştığınız, yorum yaptığınız her şey kayda alınıyor.

- Vatandaşların, Vouliwatch İnternet sitesi yoluyla parlamentoya doğrudan öneriler göndermesi isteniyor. Bir Google haritasından, hangi bölgeden, ne tür öneriler geldiği görülecek ve … Soros’un ekipleri bunları bir rapor olarak derleyip milletvekillerine teslim edecek.

İşin özeti; ‘demokrasi’ adı altında sahiplerine sadık birileri başa getiriliyor, yoldan çıkma ihtimallerine karşı denetim mekanizmaları kuruluyor... Sosyal ağlarla tüm toplum izleniyor istatistikleniyor ve yönlendiriliyor… Seçim komedisiyle olay taçlanıyor... Toplumda en az oy alan sözüm ona sağ ve sözüm ona sol parti bir anda koltuğa oturtuluyor…

Türkiye benzer gelişimlere gebe…

Dikkatli olun!

________________________________________
Kaynak: http://www.opensocietyfoundations.org/voices/accountability-greece-should-not-stop-elections

Ek bilgi:
http://banuavar.com.tr/banu-avar-yunanistan-ve-amerikanin-sol-maskeli-cocuklari/
http://www.guncelmeydan.com/pano/soros-un-fonladigi-yunan-muhalefeti-t39020.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x