Türk askeri sınırımızdan çekiliyor - İŞTE O GENELGE

Genel & Güncel Konular

Re: Türk askeri sınırımızdan çekiliyor

İletigönderen avrasya » Pzr May 30, 2010 15:53

Akepenin icraatları ve itiraf gibi söylemlerine bakıldığında , TSK lerini esir alır gibi Hasdal'a kapattıkları için, bu gidişle sınırda bekleyecek Askerimiz kalamayacağından, TSK lerinin yerine "Sivil Toplum Kuruluşu " saydıkları cemaat ve tarikat müritlerinden AB ye entegre, ABD ye biat profesyonel bir ordu kurarlar elbet.

Mümtezar Türköne , Apo yu paşa yapalım demişti. Haburdan akladıklarını da bu entegre sınır gücüne katarlar ..
Artık bu kadarı da olmaz demeyin , Akepe ile olmaz olmaz. Tam tersi akepe ile bu da bal gibi olur !
Yine Mümtezar efendi, TSK lerini Yeniçeri ocağı gibi topa tutup yok etmeyi, lağvetmeyi , yerine Nizamı Cedit'i kurmayı da yazmıştı.

Kahin değil ya Mümtezar. Akepeye bu denli yakınken ,vardır bildiği
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye
 
İletiler: 279
Kayıt: Prş Oca 15, 2009 23:08

Re: Türk askeri sınırımızdan çekiliyor - İŞTE O GENELGE

İletigönderen Başkomutan » Pzt Haz 04, 2012 23:50

Türkiye büyük bir gücünü, jandarmayı kaybetmek üzere

Türkiye milli güvenliği açısından çok büyük ve önemli bir gücünü, jandarmayı kaybediyor. Jandarma Genel Komutanlığı hızla, anlamsız hale getiriliyor. Jandarmaya karşı sürdürülen uzun ve vicdansız savaştan sonra yıpratılan Jandarma Genel Komutanlığı adım adım tasfiye edilmeye sürükleniyor. Jandarma Genel Komutanlığında 5384 subay, 22.227 astsubay, 24.228 uzman jandarma çavuş ve 5577 uzman erbaş, 133.675 er ve erbaş görev yapıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye coğrafyasının %92’sinin güvenliğinden sorumlu. Tabii nüfusun küçük bir yüzdesi yaşıyor bu bölgede. Çünkü nüfusun büyük bir bölümü polisin yetki alanı içindeki kent merkezlerinde yaşıyor. Örneğin Ankara’da jandarma bölgesinde 275 bin vatandaş yaşarken, polis bölgesinde 4 milyon 250 bin kişi yaşıyor.

Türkiye’nin % 92’sine yayılan 2000 jandarma karakolu, 900 ilçe jandarma karakolu ve 83 jandarma alay komutanlığı ile bütün yurt sathına yayılan bir ’Jandarma Teşkilatı’ terörle mücadele konusunda da özellikle 1987’den sonra olağanüstü bir deneyim kazanmış durumda. Jandarmanın terörle mücadelede kazanmış olduğu deneyim başka hiçbir güvenlik kuruluşumuzda yok. Bu benim tespitim değil. E. Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in kapalı bir konuşmadaki (ses kaydı yayınlanan) tespiti.

Türkiye’nin çok ağır bir tehdit sürecinden geçtiği bir dönemde Jandarma Genel Komutanlığının er ve erbaş kadrosu lağvedilmeye hazırlanılıyor. Yani 133 bin erbaş ve er Jandarma Genel Komutanlığı kadrosu dışına çıkarılacak. Böylece Jandarma Genel Komutanlığı % 75 oranında küçülecek. Diğer bir ifadeyle her yüz jandarmadan 75’i gidecek. Aradaki açığı uzman erbaş alımı ile gidereceğiz türünden açıklamalara kimsenin inanması mümkün değil. Zaten uzman erbaşlığa yeterli başvuru yok. Bu güç ile Türkiye’nin % 92’sinde güvenliği sağlamak mümkün mü? Bu hali ile jandarma lastikleri çıkarılmış bir arabaya benzeyecek.Jandarmayı düşman ilan eden çevreler, jandarmanın üzerindeki elbiselerin askeri üniformaya benzemesine bile katlanamıyorlar.

Jandarmanın sivilleşmesi adına jandarmanın elbisesini de lacivert yapacaklarmış. Size önerim kafasına bir de kırmızı uzun tüy dikin de dağda çatışırken yeri daha belli olsun. Yok, dağda şimdiki üniformaları ile çatışacaklar diyorsanız, neden şehirde üniforması ile oynuyorsunuz diye sorarlar adama.Tabii bu gelişmeler jandarma üzerinde çok olumsuz etki bırakmış durumda. Önce açılım sürecinde Güneydoğu Anadolu’da askerin planlı operasyonları kaldırılınca karakolları kapatılan jandarma teşkilatı, bugün de istihbarat toplamak için dahi yeterince sahada değil.

Cumhurbaşkanı ise Harp Akademileri’nde yaptığı konuşmada Suriye ve İran’da savaş çıkabileceğini açıkladı, ordunun savaşa hazır olmasını istedi. Milli Savunma Bakanı benzer açıklamayı televizyon kanalları önünde yaptı. Demek ki bu köşede bir çok kez ifade ettiğimiz gibi Orta Doğu, bölgesel bir savaş ve iç savaşa doğru hızla sürükleniyor. Bu iç savaşın dalgaları muhakkak bizim sınırımızı aşacaktır.

Orduya böyle bir bölgesel iç savaşta çok önemli görevler düşecek. Ordu görevini sınırda ve sınır ötesinde yapar. Ancak sınırın içinde böyle bir dönemde Jandarma Genel Komutanlığı’nın deneyimli birliklerine büyük görev düşecektir.Bu görevi polis yapar denilemez. Tabii ki polisin de kaçınılmaz olarak, jandarmadan çok daha iyi olduğu alanlar vardır. Ancak polisin de jandarmanın yaptığını yapamayacağı bir çok şey vardır. Jandarmaya olan düşmanlık, bazılarının intikam duyguları, Türkiye’nin güvenliğinden daha önemli olamaz.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılması gereken iki temel şey, il alay komutanlarının valiler ile ilişkilerini 1980 öncesine döndürmek ve Jandarma Genel Komutanlığı’na, Kara Kuvvetleri’nden bir orgeneral atanması yerine Jandarma Genel Komutanlığı içinden bir korgeneralin genel komutanlığa atanmasıdır.
Ve son olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşanan süreç devam eder ise sıra Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı’nın kapatılmasına da gelecektir. Bu satırları okuyunca içinizden hatta belki yüksek sesle “hadi canım sende” dediniz değil mi? Öyle olsun. Bekleyelim görelim. Sonunda benden özür dilersiniz.

Ümit ÖZDAĞ, 14 Nisan 2012
YENİÇAĞ uozdag61@gmail.com




Jandarma gidiyor 'kır polisi' geliyor

İçişleri Bakanlığı haberleri spekülasyon olarak nitelendiriyor, ancak hem güvenlik hizmetlerinin yeniden yapılandırılması hem de jandarmanın yeni görev tanımına kadar birçok başlıkta çalışma yürütüldüğü iddia ediliyor.Türkiye'nin Avrupa Birliğine verdiği garantilerden olan "İç güvenlik ve kolluk hizmetlerinde sivil yönetimin etkisini arttırmak" için başlatılan çalışmalarda jandarma teşkilatının kır polisine dönüştürülmesi planlanıyor.

Askeri görevler yönünden Genelkurmay Başkanlığı'na, asayiş görevleri yönünden İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan jandarma, ilk etapta tamamen bakanlığa bağlanacak.Bunun için hem İçişleri Bakanlığı'nda hem jandarma Genel Komutanlığında uzun süredir çalışma yürütülüyor.

Son üç yıl içinde sorumluluk alanındaki 90 ilçeyi polis teşkilatına devreden jandarmanın sadece kolluk görevini yerine getireceği ve askeri görevlerinden arındırılacağı belirtiliyor.

Jandarmanın kır polisi olarak yapılandırılması ve iç güvenlikte polise yardımcı teşkilat haline getirilmesi durmunda jandarmaya er-erbaş alımı da yapılmayacak. Kırsal alandaki kolluk hizmeti profesyonel görevlilerce verilecek.

Aynı şekilde güvenlik hizmetinin tamamen sivil otoriteye bağlı olarak üç ana ayakta örgütlenmesi de gündemdeki çalışmalar arasında.

"İç güvenlik", "Dış güvenlik" ve "Sınır polisi" şeklinde yapılanacak güvenlik teşkilatları, İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda olacak.

İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada jandarmanın lağvedileceği yönündeki haberleri yalanlamıştı. Buna karşın aynı açıklamada, "Değişen şartlara bağlı olarak, ihtiyaç duyulabilecek her türlü mesleki ve idari yenileme ya da iyileştirme çalışmalarının yapılması mümkündür" denilmişti.

TRT, 4 Haziran 2012

Jandarmaya Fransız üniforması!
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x