Türkiye Elimizden Kayıyor / Necdet SEVİNÇ

Türkiye Elimizden Kayıyor / Necdet SEVİNÇ

İletigönderen Balasagun » Çrş Eyl 25, 2013 14:56

Türkiye Elimizden Kayıyor


Çolak Kemal... Topal İbrahim... Kör Ali... Yanık Recep... Kulaksız Salih... Parmaksız Sabri...

Bu şahıslar benim çocukluğumu yaşadığım Kozluca Mahallesi’nin kahramanlarıydılar. Hepsi de onurlu insanlardı. Yiğit insanlardı. Sevecen ve vakurdular.

Devletin çöktüğü, istiklâl umudunun da bulunmadığı günlerde kendilerinin ve kendilerinden sonrakilerin şeref ve haysiyetini kurtarmak için silâha sarılmışlardı.

Bir daha dönmemek kararıyla saldırdıkları için fransız ordularına da diz çöktürmüşlerdi, Fransa’nın bir cinayet makinesi olarak kullandığı ermeni gönüllü alaylarına da.

O yıllarda sadece Gaziantep değil, bütün Türkiye harp yorgunuydu.

Bütün Türkiye Çolak Kemal’di, Topal İbrahim’di, Yanık Recep’ti. Bütün Türkiye haraptı, harâbeydi.

Bizim Gaziantep’te bir kahramanlık madalyası gibi şarapnel yarası taşımayan bir tek câmi, bir tek han, bir tek hamam yoktur! Minareler bile ya şehit olmuştur, ya gazi.

Gaziantep demek, aslında bütün Türkiye demektir.

İşte körlerin, topalların bu harâp ve harâbe Türkiyesi, ecnebi sermayenin ele geçirdiği bütün fabrika ve işletmeleri millîleştirmekle işe başlamıştı.

Şimdi, o zaman millîleştirdiklerimizle birlikte Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını da ecnebilere peşkeş çekiyoruz!

Ve sadece fabrikaları değil, vatanı da satıyoruz!

1 Mayıs 2003’te Avrupa Birliği’ne üye olan devletlerin, yabancılara toprak satışının serbest bırakılmasıyla ilgili talepleri reddettiklerini daha önce yazmıştık.

Bazı devletlerin AB üyesi oldukları hâlde yabancılara toprak satışına sınırlamalar koyduklarını da yazmıştık.

Meselâ Danimarka, almanların eline geçeceğinden endişe ettiği için ülkenin güneyinde, Yunanistan da Türkler’in ve makedonların eline geçebileceğinden korktuğu için sınır bölgelerinde toprak satışını yasaklamıştır.

Fakat biz, Suriye Hatay üzerindeki iddialarından vazgeçtiğine dâir herhangi bir mesaj vermediği hâlde araplara toprak satmaya devam ediyoruz!

Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Amik Ovası’nın %65’ine tekabül eden 120 bin dönüm toprak, çifte vatandaşlık hakkı tanınan arapların eline geçti.

Yenilerini tespit edemediğim için lütfen bağışlayın, 27 Mayıs 2004 tarihi itibariyle sadece Alanya’da yabancılar 4.900 ev aldılar! Fransızlar Üçhisar’da 700 haneli bir mahalleye sahip oldular. 14.459 yunan vatandaşı, Türk ülkesinde 12.557 gayrimenkul aldı! Antalya’da 6.849, Bursa’da 4.355, Gaziantep’te 972, İstanbul’da 9.522, İzmir’de 3.930, Mersin’de 1.065, Muğla’da 3.379 parça gayrimenkul Türk soyunun elinden çıktı! Günde 9 ingiliz Türkiye’de mülk ediniyor.

Antalya’ya yerleşen 14 bin alman için 2. resmi kilise 28 Kasım Pazar günü açılacak!

Açılışa vilâyetten veya hükümetten ya da Antalya Milletvekillerinden herhangi biri katılacak mı bilmiyorum.

Bilinen o dur ki, Türkiye elimizden gidiyor.

Tapu Kadastro Genel Müdürü “GAP bölgesinde İsrail uyruklular adına kayıtlı gayrimenkul yoktur” diyordu. Yarın GAP’ın nasıl yahudilerin eline geçmekte olduğunu anlatacağız.

Necdet SEVİNÇ, Yeniçağ, 26 Kasım 2004
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Necdet SEVİNÇ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x