1 Hafta'da 6.300 Üniversite Öğrencisi Başvurdu, Şimdilik 2 Bini Belediye Yurtlarına Yerleştirildi

Genel & Güncel Konular

1 Hafta'da 6.300 Üniversite Öğrencisi Başvurdu, Şimdilik 2 Bini Belediye Yurtlarına Yerleştirildi

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzt Eyl 27, 2021 16:22

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla vermeye başladığı geçici konaklama hizmeti için bir hafta içerisinde 6 bin 300 öğrenci başvurdu. Şimdilik 2 bine yakın öğrenci belediyenin yurtlarına yerleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilere, "Aileleriniz sizi bize emanet ediyor. Ankara’daki anneniz babanız da Ankara Büyükşehir Belediyesi olacak bundan sonra" diye hitap etti.. Barınma sorunu çözülen bir öğrenci ise "Geldim, çok güzel ağırlandım, her şey için çok teşekkür ederim. Allah herkese Mansur Yavaş adamlığı nasip etsin" dedi.
Resim
Mansur Yavaş'ın, üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici konaklama imkanı sağlayacaklarını açıklaması üzerine binlerce öğrenci belediyeye başvurdu.

Belediye’den alınan bilgilere göre; bir hafta içerisinde 6 bin 300 öğrenci geçici konaklama için başvururken şimdilik 2 bine yakın öğrenci belediye tarafından konaklama alanlarına yerleştirildi. Sadece bugün saat 14:00’e kadar yapılan başvuru sayısının 329 olduğu bildirildi. Belediyeye başvuran tüm öğrencilerin barınma sorunun çözüleceği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan kayıt işlemleri sırasında öğrencilere ve ailelerine hitabeden Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"ANKARA'DAKİ ANNENİZ BABANIZ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK"
"Hepiniz ülkenin çeşitli yerlerinden geldiniz, hoş geldiniz. Bundan sonra gençlerimizle irtibatta olmaya devam edeceğiz. Çünkü belediye başkanı şehrin annesi, babası, her şeyidir. Aileleriniz sizi bize emanet ediyor. Ankara’daki anneniz babanız da Ankara Büyükşehir Belediyesi olacak bundan sonra. Sadece bu barınma sorunu değil, ondan sonraki eğitim hayatınızda da en ufak bir sıkıntınız olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Belediyemize ait Hacettepe Üniversitesi’ne verdiğimiz yerleri geçici olarak geri aldık. Biraz uzak ama uzak da olsa otobüsler sizi ücretsiz olarak getirip götürecek okullarınıza. Yemek gibi ihtiyaçlarınız da orada karşılanacak. Durum normale dönünceye kadar biz sizin her türlü hizmetinizi yapacağız."

Ülkenin çeşitli yerlerinden gelen öğrenciler ve aileleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında yer bulamadıklarını, özel yurt ve ev ücretlerinin ise çok yüksek olduklarını belirttiler. Öğrenciler ve aileleri, yaşadıkları sorunları ve barınma problemlerinin geçici olarak çözülmesi sonrasında yaşadıkları mutluluğu ANKA Haber Ajansı ile paylaştılar.

Balıkesir’den gelen bir öğrencinin annesi, “Öncelikle özel yurt aradık, bulamadık ve ücretler çok pahalı. Birkaç yere başvuru yaptık sonuç alamadık, ev aradık yine bulamadık, buraya geldik. Büyükşehir Belediyesi’ne internetten online başvuru yaptık, hemen aynı gün bize geri döndüler. Biz de trenden indiğimiz gibi hemen buraya geldik, yerleştirileceğini söylediler” dedi.

"BELEDİYENİN YURDU OLMASA ŞU AN KALACAK YERİMİZ YOKTU"
Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazanıp İstanbul’dan Ankara'ya gelen Samet Gözalan, “Ben çok zorluklar yaşadım, İstanbul’dan daha yeni gelebildim, hiçbir yurt bana çıkmadı. Neyse ki belediyenin yurdu bize çok yardımcı oldu. Çok teşekkür ederim, biz çok memnun olduk. Burada bize çok iyi davranıyorlar, hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çok mutluyum, belediyenin yurdu olmasa şu an kalacak yerimiz yoktu” diye konuştu.

Öğrencinin annesi ise “Fazla bir bütçemiz yok. KYK’da yedek sırasındaydık. Burası olmasaydı gerçekten bizim kalacak yerimiz yoktu. Özel yurtlara başvuru yaptık, fiyatlar çok yüksekti. Çaresiz kaldık ama Ankara’nın belediyesine çok teşekkür ederiz. Çok iyi bir imkan, çok memnun kaldık. Özel yurtların tamamı dolmuş, bir hafta öncesinde gelmemize rağmen yurtlar hep doluydu. Fiyatları sorduğumuzda 15, 20, 30 bin gibi fiyatlar söylüyorlardı ki üç kişilik odalar. Benim aylık 2-3 bin lira vermem gerekiyor ki çocuk okusun, zaten benim geçimim ne kadar” dedi.

"BİZİ EN AZINDAN BUGÜN İÇİN SOKAKTA BIRAKMADI"
Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünü kazanan ve Manisa’dan gelen bir öğrencinin babası ise şu açıklamayı yaptı:

“Mansur Başkan’a ve ekibine bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz şehir dışından geldiğimiz için yer bulamadık. Gelmeden önce çok araştırdık, fiyatlar da çok uçuktu ama biz KYK’ya güvendik. KYK çıkmadığı için bu durumlara düştük. Emekli adamım ben, 2 bin 500 lira maaş alıyorum, 2 bin 500 liraya yakın da ek gelirim var. Ama benim hesaplarıma göre burada bir kızı okutmanın maliyeti 5 bin lirayı bulacak. Bu da beni çok zor durumda bırakacak. Benim oğlum vardı, Alanya’da iki yıllık okul okudu. O zaman bu kadar sıkıntı yaşamadık. Orada da yurt sıkıntısı vardı ama oğluma apart otel tuttum, öyle okuttum. Burada makul bir şey bulsam, burada da okutacağım. Bu belediyeye bir külfet ama sağ olsun, Allah razı olsun Başkan’dan ve ekibinden. Bizi en azından bugün için sokakta bırakmadı."

"BAŞKA BİR ŞEHRE GİTSEK BU KADAR OLUR MUYDU BİLMİYORUM"
Ankara Üniversitesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü için Sivas’tan Ankara’ya gelen Duygu Kale, KYK yurduna başvurduğunu, ilk önce 6 binde yedekte olduğunu, daha sonra ise yedekte 2 bin 500'e kadar düştüğünü belirtti ve "Mansur Bey’in yaptıkları çok iyi. Hizmet açısından memnun kaldım. Ankara’ya geldiğimde ne yapacağım diye düşünüyordum ama geldik başvurduk, yurt çıkana kadar alım yapılacakmış. Başka bir şehre gitsek bu kadar olur muydu bilmiyorum” dedi.

Öğrencinin annesi ise “Sağ olsun, Allah razı olsun, Mansur Bey’den çok memnun kaldık. Yani geçici de olsa çocuğumuza sahip çıktı, bir yurt verdi” açıklamasını yaptı.

"MANSUR YAVAŞ'A İNANDIK, GÜVENDİK. BUGÜN DE KARŞILIĞINI GÖRÜYORUZ"
Samsun’dan gelen bir öğrencinin babası, yurt ücretlerinin yüksek olduğunu, kendisinin emekli maaşıyla geçindiğinin belirtti ve şunları söyledi:

“Yurt çıkmadığından beri bu sorunları çekiyoruz. Okulu dondurmaya karar verdik bir ara, otellerden yer ayırtmaya çalıştık. Mansur Yavaş başkanımız, Allah razı olsun, yalan konuşmuyor. ‘Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz’ dedi, inandık geldik. Hakikaten de bunu birebir yaşıyoruz. Mansur Bey’e çok teşekkür ediyorum. Özel yurtlara da başvurmak zorunda kaldık. 22-23 bin lira, onu da 8-10 aya bölüyorlar. Onu ödeyecek durumda değiliz, emekliyim. Başka, vakıf yurtları gibi yurtlara da başvurmak zorunda kaldık. Onlar da aylık 1.700 lira ödeme istediler. ‘Bizim de kurallarımız var, onlara da uymak zorundasınız’ dediler. Sağ olsun, Mansur Yavaş’a inandık, güvendik bugün de karşılığını görüyoruz."

"ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN BİZ GENÇLERLE OLAN İLİŞKİ ÇOK SIKI TUTULMALI"
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçici barınma merkezlerine başvuranlar arasında sadece üniversiteyi yeni kazananlar yoktu. Ankara Üniversitesi'nde Fars Dili ve Edebiyatı bölümü 4. sınıfta okuyan bir öğrenci de başvuranlar arasındaydı ve konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu dönemde pandemi de etkili oldu ve okulumda bir uzama söz konusu oldu ve barınma sorunu çıktı. Bu yüzden bir başvuru yaptım. Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Mansur Yavaş’a da biz öğrencilerle ilgilendiği için teşekkür ediyorum. Ülkenin geleceği için biz gençlerle olan ilişki çok sıkı tutulmalı diye düşünüyorum, tekrar teşekkür ediyorum.”

"ALLAH HERKESE MANSUR YAVAŞ ADAMLIĞI NASİP ETSİN"
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü için Bartın’dan gelen bir öğrenci ise şöyle konuştu:

“KYK’nın çıkacağını düşünüyordum açıkçası ama çıkmadı. Yedeklerde de 2 bin 200. sıradayım. Şimdi bine kadar geriledim ama okulum için bir barınma yeri ihtiyacım vardı. Araştırmaya başladım, özel yurtlar çok pahalıydı, eve çıkmaya çalışsam tek başıma kalkamazdım. Açıkçası kara kara düşünüyordum ve Twitter’da Mansur Yavaş’ın paylaşımını gördüm. Başvurdum, başvurum onaylandı ve buraya gelmem söylendi. Geldim, çok güzel ağırlandım, her şey için çok teşekkür ederim. Allah herkese Mansur Yavaş adamlığı nasip etsin."

Haberin Videosu : https://www.dailymotion.com/video/x84gu0a
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: 1 Hafta'da 6.300 Üniversite Öğrencisi Başvurdu, Şimdilik 2 Bini Belediye Yurtlarına Yerleştirildi

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Çrş Eyl 29, 2021 7:55

Binlerce evsiz barksız öğrenciye yaşama,barınma ve okuma olanağı sağlamış olan DAHİ başkan sevgili Mansur YAVAŞ'a ve çok değerli çalışma arkadaşlarına en yürekten tebrikler ve teşekkürler, içten sevgiler ve derin saygılar, en iyi dilekler ve yeni başarılar, büyük umutlar ve özel bir ithaf :

İKİ DURUM VE UÇURUM

8 milyon 241 bin kız ve erkek üniversite öğrencisi var,
Okurken başını sokacak bir yurt,ev,yatak hasreti duyar.
Hiç birini bulamayınca okuduğuna hatta doğduğuna pişman olur.
Bu nedenle,Barınamıyoruz Eylemi’ne üye olarak sokaklarda uyur.

Onları sokaklarda yaşamaya mahkün etmiş BOP’cular ve Kol’cular,
Osmanlı'larda bile hiç görülmedik bir Lale Devri’nin tadını tadarlar.
Uçan,yüzen ve duran saraylarda ve köşklerde zevk ve sefa sürerler,
Sülaleleri için haram kar,haksız rant ve kara para üretip bölüşürler.

Bu, bir birine en antagonistik zıtlık içeren korkunç iki durumdur
Ve bütün yurdun ve tüm ulusun sürüklenip itileceği uçurumdur,
Bekaya,barışa,bağımsızlığa,özgürlüğe,işe,aşa,geleceğe tehdittir
Her kadın ve erkek yurttaşı kahreden ve isyan ettiren tehlikedir.

Gönül Pınar Atacı, 25 - 27.Eylül.2021
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x