1 Mayıs Kutlamaları Tartışması

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Sema » Sal May 01, 2007 15:22

Tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun!

Keşke bayram havası gibi geçse idi ama yine bölücülük propagandası yüzünden 1 Mayıs'a herzaman olduğu gibi gölge düştü...
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Berco » Çrş May 02, 2007 12:13

Ram

DİSK katıldı.Tabii sayısı 1 Mayıs'taki kadar olamazdı.Çünkü 1 Mayıs'a şehir dışında otobüsler kaldırıldı,tatil olmamasına rağmen,işçiler atıma tehlikesiyle yüzyüze olmasına rağmen...(Soğukluk olması normal hatta çok normal,DİSK gibi sendikal örgütler darbe sırasında ilk "darbeyi" yiyecek olanlardır.Zamanında çok yedi.)

Şu an AKP'nin meclisi zaptetmesinin sebebi,din kültürü dersinin mecburi olmasının sebebi ve dünya kadar şey askeri darbe yüzünden oldu.Şeriatın güçlenmesine 1980 darbesi sebep oldu.Güya bu darbeyi yapan adamlar laikti.Aynı şekilde o zamanda darbecilere alkış tutuldu(anayasanın oy oranlarına bakın.) ama insanlar sonuçlarını gördü.Şu an Kenan Evren'i seven adam göremiyorum.

Çelişki o kadar büyük ki...

Genelkurmay Anayasa'nın kendine verdiği yetkileri kullanacağını söylüyor,RTE çıkıp bende anayasanın %10 saçmalığından yararlanıp meclisi zaptettim diyebilir.

Bu anayasayla olmaz.İşin kötüsü kimse bu baskıcı anayasayı bırakmakta istemiyor.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 17:22

Ben katılmadı demedim Berco. :) İlk mitinge birileri katılmayın dedi, onlar da darbecilerle işimiz yok dediler. Tıpkı televizyon kanallarına verilen talimat gibi. Ama baktılarki iş ciddi, mecburi sansürü kaldırdılar. Dün üç-dört kanal hariç tek bir kare haber vermeyen televizyonlar, bugün Çağalayan'da helikopterden görüntü veriyorsa, bunun nedeni; DİSK vb. kuruluşların 14 Nisan'da darbeci diye katılmayıp 29 Nisan'da tükürdüğünü yalamasıyla aynı nedendir.

İşçilere saygı ve sevgim sonsuz. Ancak kışkırtıcılar ve bunlara zemin hazırlayanlar, koruyup-kollayanlar, içlerine alanlar da bu işçileri yönlendiren, onlara komut verenlerdir.

Kenan Evren'in yediği haltlar, başka bir mevzu tabi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x