TRT'de 1 Milyon TL huzur hakkı Aldığı Ortaya çıktı

Genel & Güncel Konular

TRT'de 1 Milyon TL huzur hakkı Aldığı Ortaya çıktı

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Kas 18, 2025 1:07

Temmuz 2021'de Cumhurbaşkanı Kararı ile TRT'nin yapısında önemli değişiklikler yapılmıştı. Bu düzenleme ile TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü'nün görevleri ayrıldı; Yönetim Kurulu karar organı, Genel Müdürlük ise icra organı olarak belirlendi. Yönetim Kurulu üye sayısı da yediden dokuza çıkarıldı.
Resim
Hilal Kaplan, 14 Temmuz 2021'de TRT Yönetim Kurulu'na katıldı ancak TBMM KİT Komisyonu'nda TRT'nin hesaplarının görüşüldüğü toplantılara katılmadı. 13 Temmuz 2025'te yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevinden alındı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Kaplan'ın TRT'deki görev süresi boyunca aldığı huzur hakkı ödemeleri dikkat çekti. 2021 yılında aylık ortalama 8 bin 934 TL huzur hakkı ödemesi yapılırken, Kaplan bu dönemde toplam 44 bin 674 TL aldı. 2022'de bu rakam yıllık 166 bin 915 TL'ye yükseldi. 2023'te ise aylık ödeme 23 bin 487 TL'ye çıktı ve Kaplan'ın yıllık huzur hakkı 281 bin 848 TL olarak hesaplandı.

2024 yılında huzur hakkı ödemeleri astronomik bir artış göstererek aylık 41 bin TL'ye ulaştı. Kaplan'ın bu yılki toplam huzur hakkı 492 bin TL olarak kaydedildi. Görev süresi boyunca Kaplan'a toplamda yaklaşık 985 bin 437 TL huzur hakkı ödendi.

Hilal Kaplan ve avukatları habere erişim engeli getirilmesini sağladı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!

@MK-Müzik.Kutusu

Müzik Kutusu Müzik Kutusu
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2632

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x