İki davamız bilirkişi inceleme aşamasına gelmiş olarak devam ediyor.
İkisi de 1. sınıf Türkçe kitaplarına açılmıştır.
Birincisi Okuma Yazmaya Hazırlık kitabı, ikincisi Türkçe Okuma Yazma Ders Kitabıdır.
İlkinde Mahkeme heyetinin bilirkişi olarak atadığı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 3 öğretim üyesine itirazımın olup olmadığı bana sorulmuştu, itirazım yoktur cevabı vermiştim. Bu hafta mahkemeden bana gelen yeni yazıda, MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun bu bilirkişilere itirazı olduğu, bu nedenle Hacettepe Ün. Sınıf Öğr. Böl.’den yeni üç öğretim üyesini resen atadıklarını ve bu heyete itirazım olup olmadığını sordular.
Ben de cevabî yazımda MEB’nın hangi gerekçeyle AÜ’den seçilen bilirkişilere itiraz ettiğini sordum. Çünkü, itiraz eden tarafın itiraz gerekçesini de açıklaması gerekir.
Bu sayede MEB’nın Ankara Üniversitesi’ne güvensizlik nedenini de öğrenmiş olacağız. (Nabi Avcı’nın Hacettepe Eğitim Fakültesi’nin yeni yönetimine güvenlerinin kaynağını daha sonra köşe yazısı yapacağım.)
Türkçe Okuma Yazma Ders Kitabı davamızda:
Bu davayı veli olarak Nuray Demirel açmıştır. Davayı ben takip ediyorum.
MEB’nın savunması alındı ve bilirkişi inceleme kararı verildi. 2014 Ocak ayında gelen zamlarla, mahkemeye yatırmamız gereken Bilirkişi Avans Ücreti 3 bin TL oldu. 24 Ocak’a kadar bu parayı toplayıp yatırmamız gerekiyor.
Bu davada bu aşamada siz dostlarımızdan katkı ricamız olacak.
Birçok arkadaşım “bir dahaki sefere haberimiz olsun, bizim de bir katkımız olur” demişti. Eğer siz veya çevrenizde bu davaya maddî katkı vermeye hazır dostlarınız varsa, benimle iletişime geçmelerini rica edeceğim. Miktar önemli değil, gönül birliğiyle ulusal direnç noktası oluşturmaya verilmiş katkıdır aslolan.
Ev: 0312 2563605
Veya e-posta adresimden haberleşebiliriz.
Selam ve sevgilerimle
Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 2 Ocak 2014
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com