10. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması

10. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması

İletigönderen CessA » Cmt Ara 15, 2007 22:19

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfının (TÜRSAK) düzenlediği ''10. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması'' başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde, ''Sınırları Aşmak'' ana temasıyla gerçekleştirilen festivalin açılış gecesi ve ödül töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

Törende, ulusal dalda, sinema sanatçısı Hümeyra Akbay'a onur ödülü verildi. Akbay ödülünü, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın elinden aldı.
Uluslararası dalda onur ödülüne ise 90 yaşındaki Türkolog Prof. Dr. İrene Melikoff layık görüldü. Paris'te yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamayan Melikoff adına ödülünü, kızı Şirin Melikoff Sayar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'ten aldı.

Gecede, festivale destek veren ve aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin de bulunduğu kurum ve kuruluşlara birer şilt sunuldu.

10. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması; ''İnsan Hakları'', ''Sinemada Yeni Keşifler'', ''Ustalardan Kısalar: Roman Polanski, Istvan Szabo'', ''Beyaz Perdede Kıbrıs Gündemi'', ''Bir Kuşağın Belleği: Peter Gothar'a Saygı'', ''Hümeyra'ya Saygı'', ''Dünya Festivallerinden'', ''Sınırları Aşmak'' ve ''Ödüllü Filmler'' olmak üzere 9 ana bölümden oluşuyor.

Festivalin, 20 Aralık tarihine kadar Beyoğlu, Alkazar Sinemaları ve Fransız Kültür Merkezinin salonlarında izleyicilerle buluşacak 49 filmlik bir gösterimi bulunuyor.
Kardeş Türküler müzik grubunun konser verdiği gecede, yönetmen Sidney Lumet'in son filmi ''Şeytan Duymadan Önce'' gösterildi.


Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye
 
İletiler: 1164
Kayıt: Prş Nis 26, 2007 14:50
Konum: Rohan

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ara 16, 2007 17:31

CESSA, tesekkürler canim :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x