11 Milyon Dolarlık ESAS Yatırım

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

İletigönderen ACD » Prş May 17, 2007 9:13

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwNTE1%5Cres%5C1161_07051516375821.jpg[/img]

Aras Cargo'nun, taşımacılıkta son sürat teknolojiyi sağlayacak Entegre Servis Ağı Sistemi ESAS'a, Microsoft, IBM ve Oracle'la işbirliği çerçevesinde 11 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

Aras Cargo, taşımacılıkta son sürat teknolojiyi sağlayacak bütünleşik bir yönetim getiren Entegre Servis Ağı Sistemi ‘ESAS’ı, 1 Mayıs 2007 itibariyle tam kapasite hayata geçirdi. Aras Cargo’yu gelecek 10 yıla taşıyacak olan ‘Entegre Servis Ağı Sistemi ESAS’, şirketin tüm kademelerinde kullanılıyor ve kargoların gönderimden teslimata kadar en yüksek hızda ve en verimli biçimde yerine ulaştırılmasını sağlıyor.

Türk kargo sektöründe ilk kez Aras Cargo tarafından tanımlanan ve kullanılan ‘kargo yönetim ve uygulama platformu’ ESAS için 4 yılda toplam 11 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bu teknoloji için kendi bünyesinde ayrı bir yazılım ve mühendislik ekibi kuran Aras Cargo, ESAS teknolojisinin hayata geçirilmesi için Microsoft, IBM ve Oracle’la işbirliği gerçekleştirdi.

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 79 puanla Türkiye’nin en çok memnuniyet sağlayan 9 şirketi arasında yer alan Aras Cargo’nun geliştirdiği ESAS, Türk kargo sektörünün en yüksek teknolojiye sahip, en geniş çaplı ve en büyük yatırım bedelli ‘kargo yönetim ve uygulama platformu’ olma özelliği taşıyor. ESAS, Aras Cargo’nun bugün ihtiyaç duyduğu ve yarın da ihtiyaç duyabileceği tüm yazılımları destekleyebilecek bir esneklikle geliştirildi.

Aras Cargo’nun Entegre Servis Ağı Sistemi teknolojisinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda ESAS teknolojisi ile ilgili bilgileri aktaran Aras Holding CEO’su Enis Karslıoğlu, ESAS’ın sadece bir yazılım projesi değil, aynı zamanda 4 yıldır sürdürülen yapısal değişim sürecinin son hamlesi olduğunu söyleyerek, yeniden yapılanma hamlesi çerçevesinde modern yönetim biçimlerini şirket bünyesine maksimum düzeyde entegre etmek amacıyla teknoloji, yönetim, altyapı ve insan kaynağı anlamında önemli atılımlarda bulunduklarını kaydetti. Sadece ESAS için şirket bünyesinde 35 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve ESAS teknolojisinin hayata geçirilmesi için Microsoft, IBM ve Oracle’la işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kısa bir süre önce hayata geçirdikleri Metro Ethernet sistemini, sistem Türkiye’de uygulanmaya başlanır başlanmaz Türk Telekom’dan talep ettiklerini belirten Karslıoğlu, Aras Holding’in merkez binasının teknoloji altyapısından 640 Megabitlik (örn:bir telefon santrali kadar) bilgi akışı sağlayabildiklerini, ESAS’ın şirket içinde yönetim, satış, müşteri hizmetleri, pazarlama, bilgi teknolojileri, bölge transfer merkezi, şube, acente, muhasebe, finans, satın alma ve operasyon kademelerinde kullanılabildiğini ve yüksek verim sağlayan, eşzamanlı bir yönetim biçimi sağladığını ifade etti.
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye

İletiler: 1137

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x