14 Yaşındaki Kız Açlıktan Öldü

Genel & Güncel Konular

14 Yaşındaki Kız Açlıktan Öldü

İletigönderen Efe » Cmt Nis 19, 2008 12:49

14 yaşındaki kız açlıktan öldü

Küçük Sercan, okul dönüşü açlığın verdiği dalgınlıkla otomobilin altında kaldı.

Organlarıyla 6 kişiye hayat veren Sercan'ın ölümünün ardında bir dram çıktı. Ailenin arka arkaya üç gün aç yattıkları olmuş..

İzmir Buca'da oturan 14 yaşındaki Sercan Bodruk, geçtiğimiz hafta Buca Atatürk İlköğretim Okulu'ndan çıktıktan sonra, karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen bir otomobilin altında kaldı. Talihsiz kız 6 gün süren yaşam savaşını kaybedince, ailesi organlarını bağışladı.

BÜTÜN GÜN AÇ GEZMİŞ

Ancak küçük Sercan'ın ölümünün ardından büyük bir dram çıktı. Annesi Durdu Doruk, inşaat işçisi olan eşi Himmet Bodruk'un düzenli iş bulamaması nedeniyle, bazen günlerce evlerine yiyecek girmediğini söyleyerek, "Akşam evde kalan son unla bir ekmek yapmıştım. Kızım akşam yemeği olarak, üzerine margarin sürdüğü 1 dilim ekmek ve bir domates yemişti. Sabah bir dilim ekmeğimiz dahi kalmamıştı. Sabahçı olan kızımı, akşam geldiğinde yine 'margarinli ekmek hazırlama sözü' vererek, aç aç okula gönderdim. Kızım da yoldan karşıya geçerken, açlığın neden olduğu dalgınlıkla minibüsün altında kalmış olabilir" dedi.

POLİS OLACAKTI

Polis olup ailesine bakmak isteyen Sercan'ın babası Himmet Borduk da, bir haftayı 1 tencere bulgur pilavıyla geçirdikleri ve 3 gece arka arkaya aç yattıkları günler olduğunu anlatarak, "Kızım her sofraya oturuşumuzda, 'Bizim ne zaman ekmeğimiz, suyumuz, yemeğimiz ve salatamız bir arada olacak? derdi" diye konuştu.

Sabah

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Nis 19, 2008 20:06

lanet gelsin bu düzene.başlığı görünce içim cız etti bide kız adaşım çıktı :(
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 19, 2008 20:52

Utanmaz arlanmaz BOP Esbaskani hala üc cocuk diyor...

Bakin bir baska haber:

Bir dilim ekmek için ablasını bıçakladı

Borçla alınan ekmeğin büyük parçasını kendisine vermeyen ablasını bıçakladı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da maddi sıkıntı içerisindeki Öğündür Ailesi'nin 7 yaşındaki oğulları M.Ö., borç parayla alınan ekmeğin büyük parçasını kendisine vermeyen ablasını bıçakladı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde oturan Öğündür Ailesi'nin çektiği maddi sıkıntı kardeşleri birbirine düşürdü. Yiyecek bir parça ekmek bulamadıkları için karınlarını doyuramayan çocuklar, borç parayla alınan ekmek için birbirine girdi.

Babaları işsiz olduğu için günlerce karınlarını doyuramamanın sıkıntısını yaşayan 9 kardeşten 11 yaşındaki F.Ö., fırından borç olarak bir ekmek aldı. Eve getirdiği ekmeği kardeşlerine bölüştüren F.Ö. ile büyük parçayı kendisine vermesini isteyen henüz 7 yaşındaki erkek kardeşi M.Ö. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında eline ekmek bıçağını alan M.Ö., ablasını kovalamaya başladı.

BIÇAĞI FIRLATTI

M.Ö.'nün fırlattığı bıçak, küçük kızın kalçasına saplandı. F.Ö., olay sırasında evde bulunan annesi Nermin Öğündür ve bir komşusu tarafından hastaneye kaldırıldı.

Anne Nermin Öğündür, sağlık güvenceleri bulunmadığı için bir süre bekletildiklerini öne sürerek, komşusunun nüfus cüzdanını bırakması üzerine kızının tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

HER YERİ AYRI BİR DRAM

Baba Mesut Pulaş (50), çocuklarının düştüğü durumu gözyaşları içerisinde anlattı. İşsiz olduğunu belirten Pulaş, "9 çocuğum var. Evimizin hali ortada. Çöpten ekmek topluyorum. Çocuklarım da ekmek yiyebilmek için kavga ettiler ve bu hale düştük. Çocuğum yaralandıktan sonra hastaneler para olmadığı için tedaviyi yapmak istemedi" dedi.

Ablasını bıçaklayan M.Ö., ekmek yüzünden kavga ettiklerini belirterek, "Ablamdan ekmeği istedim ama bana vermedi" diye konuştu.

"GÜVENCEMİZ YOK"

Anne Nermin Öğündür de, çocuklarının ekmek yüzünden tartıştığını belirterek, "Sağlık güvencemiz olmadığı için bir süre bizimle ilgilenmediler. Komşumuz nüfus kağıdını verdi, kızımı tedavi ettiler. Maddi sıkıntı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Küçük kardeşi tarafından bıçaklanan F.Ö. ise, "Sabah borç olarak börekçiden ekmek aldım. Eve geldim. Evde kardeşimle ekmek yüzünden kavga ettik. Kaçmaya çalışırken kardeşim bana bıçak attı ve yaralandım" dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Nis 19, 2008 21:01

burdan ayrı bir haber daha çıkar aslında;
sayın boşbakan seçimlerden önce 15 milyon yeşil kart dağıttığını gururla söylüyordu.peki neden hala her gün ayrı bir hastane rezaleti çıkıyor.o seçim yağcılığı için dağıtılan (ve seçimlerden sonra 5 milyonu geri alınan) yeşil kart kimlere dağıtıldı.garibanlara mı yoksa cemaatçi tarikatçı hısım ve akrabalara mı???
Allah belanı versin tayyip erdoğan damat ferit bile cehennemin dibinden sana imrenerek bakıyordur...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen shadow39 » Cmt Nis 19, 2008 21:03

Ne desem yalan olur.Yaziklar olsun bu duruma getirenlere
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x