19 Mayıs..

19 Mayıs..

İletigönderen kaye » Sal May 19, 2009 8:37

19 Mayıs..

- Yav bırak Mustafa abi yaa, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına!

- Ama işgal zırhlıları...

- Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz’e satar bunlar.

- Yok canım!

- Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma.

- Ama ahval ve şerait...

- Güzel abim yaranamazsın... Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun’a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar, sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönücen.

- Saltanat kalsın diyosun yani...

- Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme.

- Efkárlandım be...

- Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun.

- Hal çaresi nedir peki?

- Al padişahın kızını, yırtalım.

- Millet ne olacak?

- Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz.

- Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı, kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini?

- Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler, takalım takkemizi bakalım dalgamıza, iş çıkarma başımıza...

- İyi de, yazık olmaz mı?

- Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur... Bazıları sana inanacak, etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak, hayatları kayacak, evleri basılacak, içeri tıkılacaklar, kimine saçını örtmediği için fahişe diyecekler, kimine milletin malını Arap’a satmayın dediği için komünist diyecekler, kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için faşist diyecekler, darbeci diyecekler... Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim.

- Yok arkadaş, ben bi deniycem.

- E sen bilirsin.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Re: 19 Mayıs..

İletigönderen antalyalim » Sal May 19, 2009 9:31

Ulu Önderim yazdı: - Yok arkadaş, ben bi deniycem.

Iyi ki denedin Atam...
Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Uyanan-Türk » Sal May 19, 2009 11:21

Yılmaz abi yine kalemini konuşturmuş , Helal Olsun !
Kullanıcı küçük betizi
Uyanan-Türk
Üye
Üye

İletiler: 4

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Sal May 19, 2009 20:38

Biz Turk'uz, bizim kanimiz Turk kanidir, bizim soyumuz Turk soyudur, biz baskalarina benzemeyiz!bizim Tarihimiz Turk
tarihidir, dunyada bizden eskisi,bizden oncesi yoktur! Bizler Ataturk'u son Kaganimiz olarak bildik,oyle yasayacagiz!bizi
Turk Cumhuriyetinin ilkelerinden kimse ayiramaz.
Bunlari bize yapacak alcaklar, once Turk tarihine bir baksinlar! Bizim Turk tarihi; butun alcaklarin kendi kaninda boguldugu
destanlarla yazilmistir!
Hic kimse unutmasinki, biz Turkleri ancak Tanri teslim alabilir, Tanrinin hicbir kulu Turkleri teslim alamamistir,simdide ala-
maz,gelecekte de teslim alamayacaktir!

Biz Turkleri, Tanri'dan baska kimse teslim alamaz! DENEYIN!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen SilentAbyss » Sal May 19, 2009 22:23

Çok güzel bir yazı idi teşekkürler.
Resim

"Hey TÜRK Gençliği Muhtaç Olduğun Kudret, Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur!"
Kullanıcı küçük betizi
SilentAbyss
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen sessiz sedasız » Sal May 19, 2009 22:53

yine bir Bandırma'yla bir Samsun yapmanın zamanı geldi heralde...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen kush » Çrş May 20, 2009 0:04

bu yazidan sonra güleyim mi aglayim mi anlayamadim. Güzel yazilmis. Bakalim vatandasim ne zaman uyanacak gaflet uykusundan.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

muhtesem yazi

İletigönderen alamancı » Çrş May 20, 2009 0:27

bu yaziyi sabah ben de okumus ve hayran kalmistim. bugünkü Türkiyenin önemli bir bölümü Atatürkü haketmiyor. gerçekleri duymak ve anlamak derdinde degiller. fazla çalismadan kafa yormadan sadakayla geçinmek masallarla avunmak istiyorlar.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Çrş May 20, 2009 5:56

Ben de ikinci dünya savaşı'nı okuyorum. Acaba Roosevelt, Churchil, Stalin WWII'den sonra oturup pazarlık ederken, ya Türkiye iyiydi de zaten Atatürk gidince şimdi mandacımız İsmet bizim için göbek atacaktır diyip kafalarını fazla yormamışlar mıdır? Yani böyle parlak dehaların tarihin bir cilvesi olduğuna sayıp, "Bank Always Wins" diyerek başka şeylere mi odaklanmışlardır? Nolacak ya Dünya Savaşı iki de iki tarafı da besleyerek aç kalan ama altın rezervlerini tıka basa dolduran Türkiye'ye borç bir şekilde veririz, gün gelir o borçları ödemek için yine aç kalırlar mı diyip geçmişlerdir. Lozan'da zaten İsmet paşa'ya dememişler midir? Keşke Atatürk diktatör olaydı yaw.
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x