2 Milyon Dönüm Yandı

Genel & Güncel Konular

2 Milyon Dönüm Yandı

İletigönderen Panzehir » Prş Ağu 30, 2007 6:14

Resim

Yunanistan’da 6 gündür devam eden yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangınların ağır bilançosu alevlerin söndürülmesiyle ortaya çıkarken, eleştirilerin odağındaki hükümeti protesto etmek için bu akşam Atina’da bir gösteri düzenlenecek.

Ülke tarihinin en büyük orman yangınıyla mücadele eden Yunanlı itfaiyeciler 6 gündür süregiden yangınların daha da yayılmasını önlemek için zamana karşı yarışıyor. Yangınlar önemli ölçüde kontrol altına alınsa da, tamamen sona ermiş değil.

65 kişinin öldüğü yangınlarda, 16 bin kişinin evsiz kaldığı, yaklaşık 2 milyon dönümlük alanın yandığı ve onbinlerce küçük ve büyük baş hayvanın telef olduğu bildiriliyor.

Elektrik direkleri ve kabloların yanması yüzünden 200’ü aşkın köy hala elektriksiz. Yangınlara etkili şekilde müdahale edememekle suçlanan hükümet ise eleştirilerin odak noktasında.

Bu akşam Atina’da hükümeti prtotesto gösterisi düzenlenmesi planlanıyor. 16 Eylül’deki erken seçim öncesinde zor durumda kalan hükümet ise, yangından zarar görenlere yüklü miktarda tazminat ödeyerek şikayetlerin önüne geçme çabasında.

Cuma günü Yunanistan’ı ziyaret edecek olan AB Komisyonu’nun bölgesel politika şefi de, meydana gelen zararı ve birliğin yapacağı yardımı Yunan yetkililerle ele alacak.

Kaynak

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Yaz_Sürtüğü » Prş Ağu 30, 2007 6:26

Tüm dünya için acı bir bilanço,üzüldüm
[size=24:0e4e3d9f82][b:0e4e3d9f82]Kaltak hepimizi doğuran analardır. En büyük kaltak benim. Kaltaklık bir sanattır. Satarım icabında herkesi, kendimi bile. Üç kuruş etmem ya, sataraım ama. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ama; ben hem alışmışım, hem kudurmuşum.[/b:0e4e3d9f82][/size:0e4e3d9f82]
Kullanıcı küçük betizi
Yaz_Sürtüğü
Satılmıştır

İletiler: 43

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x