2 Temmuz 1993

2 Temmuz 1993

İletigönderen umitdoganci » Cum Tem 02, 2010 12:48

2 Temmuz 1993'ü yeniden kalema alıyorum. Neden mi? Çünkü Sivas'ın yıl dönümü yaklaşırken, bilimsel bakışımızı yitirmemek için bunların hatırlanması gerekiyor!

Tarih boyunca yapılmış zulüm ve katliamlara eklenen Çorum, Maraş (Kahramanmaraş) gibi katliamlarda yine acımız büyüktü ve inşallah bu son olur diye düşünmüşdük. Son olmadı, Sivas eklendi. Şimdide aynı şeyi diyoruz: 'inşallah sondur'. Din istismarı altında kendilerini dindar zanneden dinci kesimin, siyasi rant peşinde koşan siyasetçilerin, tahrik eden ve bu anlayışlarıyla sözde Türkiye'yi dezayn ettiklerini zannedenlerin büyük bir kara lekesi olarak tarihe girdikleri bir gündür 2 Temmuz 1993.

Sivas Katliamı, yargı kararında da yazdığı gibi ne tahrik sonucu meydana gelmiş olay, nede sadece bir Alevi-Sünni çatışmasıdır. Düpedüz Madımak Oteli önünde 'Cumhuriyetin temelleri burada atıldı, burada yıkılacak' diye bağıran zihniyetin, Türkiye Cumhuriyet'ine karşı bir ayaklanma girişimidir!

İnsanlık dışı bu olaya karışan her bireyi lanetliyorum. Bu olayı kardeşliğe kahpe bir tuzaktır. Kim olursa olsun bu devlette dinini ve yaşam tarzını istediği gibi yaşamakta özgürdür. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün laiklik ilkesiyle yönetilen bu devlette, din adına insan yakmak laikliğe karşı ve tamamen insanlık dışı bir eylemdir!

O gün olayların içinde bulunan Refah Partili Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile televizyonda tartışan Aziz Nesin, katliamdan sonra halkı şöyle "müslüman kılığına girenler: iktidarı ele geçirmek için devlete sızmaları" konusunda uyarmıştı. Öyle de oldu degilmi?

Bazı olayların unutulması yenilginin kabulü degil midir? Sivas katliamı bizlerin asla unutmaması, unutturmaması gereken olaylardan biridir. Çünkü, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, varoluşumuzu borçlu olduğumuz tüm değerlere yönelik bir saldırıdır. Sivas Katliamı bilincimizde açılmış, sürekli kanayan bir yaradır. İnsanın bilincinde açılmış yaralar sarılamaz, sadece unutturulabilir. Ama bizler unutmayacağız ve unutturmayacağız!

Çünkü olanlar bir insanlık suçudur. Dünyanın her yerinde insanlık suçları işleniyor fakat hiç bir yerde ozanlar, çocuklar, sıradan (halktan) insanlar, aydınlar, yazarlar ve sanatçılar bir arada topluca ateşe verilmemiştir! O katliamda toplumun her yaşta ve hemen her kesiminden insanlar hiç uğruna katledildi!

Filstine uygulana şiddete terör terör diyolar ama, Sivas'a gelince "cıtlari" cıkmıyor! Alın işte size terör, bukadar çahil ve geri düşünceli bir milletiz işte!

Bana 2 Temmuz 1993'ü sorduğunuzda aklıma gelen ilk kelimeler: 'Vahşet' , 'Cehalet' ve 'Yobazlıktır'. Aziz Nesin'in dile getirdiği gibi, bu cahiller takiye yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en başına oturdular! Ellerine fırsat geçse aynı katliamı yapmaktan kaçınmayacaklarının da bilinmesini isterim. Osmanliyi hatirlasak yeter değilmi?

Allah'tan Peygamber'den bahseden bu zihniyetsiz mahlukatlar neyin peşinde olduklarını bilmeden bu katliamı yaptılar. Hangi dinde hangi mezhepte vardır cayır cayır yakmak? Ne için yaktılar ALLAH için mi?

Müslümanlık ne onu bile bilmiyorlar anlaşılan. "Yakın! Yakın! " diye çığlıklar atıyorlardı. Diri diri yaktılar insanları. Dünyanın en vahşi mahluku gibiydiler. Çünkü O 'Müslüman'lar kendi dinlerine de yabancıydı!

Hani hoşgörüydü? Hani insanlıktı? Nerde bunların insanlığı hoşgörüsü? Yunus Emre 'Yaradanı sev, Yaradandan ötürü' demiş. Bunu yapanlar müslüman mı?

Öyle bir anlayış varki, bazıları dini korunması gereken bir kavram olarak görüyor. Dinimiz elden gidiyor diyerek yapılan bu vahşeti destekleyen zihniyetin kesinlikle yok olduğunu söyleyebilsek keşke! Unutmayın, bu insanları yakan topluluk yobaz topluluğudur!

Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde bir insanlık suçu işlendi. 17 yıldır sessiz kalarak, bu suça ortak olan devlet, şayet Madımak’la yüzleşmek istiyorsa, yapacağı tek şeyin Madımak Oteli’ni, Madımak Utanç Müzesi olarak düzenlemesi gerçeğidir. Ayrica sivas katliamının sorumluları, onlari savunanlar cezalandırılmadan bu ülkede demokratik açılım yapılamaz!

Bu sabah bir arkadaşımla bu konu üzerinde konuşurken bana şu sözleri söyledi:
"Ümitim, günahımız düşüncemizdi, düşündüklerimizi yapmamızdan korkmaları yüzündendi herşey. Korkularına yenik düşmeleriydi tek neden. Ama bunlar bilmiyorduki, insaları öldürebilirsin, yakabilirsin, katledebilirsin ama düşüncelerini asla! Biz ölümlere coğalırız öldükçede yeniden doğarız!"

Cok haklı değil mi ?
O Zihniyet, insan bedenlerini yaktılar sivasin soguk günlerinde. Ama bilmiyorlardı ki düşünce bedenden daha güçlü bu memlekette! O zihniyete buradan seslenmek istiyorum. Hayatda herşeyi yaka bilirsiniz. Insanları bile. Fakat yaktıklarınızdan cıkan dumanın anlamını da bilebilirmisiniz?

Ümit Doğancı
2 Temmuz 2010
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Re: 2 Temmuz 1993

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Tem 05, 2010 22:34

Arkadaşım, acı ortak acımız.
Bu nedenle "Biz böyle milletiz işte" şeklindeki yaklaşımını doğru bulmuyorum.
Bizim milletimiz yüce bir millettir.Savaşta can çekişen düşman askerini bile omuzlayıp doktora yetiştirmeye çalışan evlatlara sahip bir millettir.
Ama bu katliamları yapanlar bizim milletimizden değildir.Zaten o insanlara sorarsan da Elhamdülillah Müslümanım derler.Türklük onlar için bir şey ifade etmez.En fazla mecburen doğdukları tabiyettir.
Ayrıca hangi dinde var yakmak gibilerden bir şeyler demişsin.Tam da bu din böyle bir dindir.Şimdi burada pek çok kişi itiraz edebilir ama İslamiyet başlangıçtan beri öldüren,katleden,yok eden,kendinden olmayana acımayan bir inanç sistemidir.Turan Dursun bunları yazdığı için katledilmedi mi?Yüzbinlerce Türk İslamiyet'i kabul etmedikleri için kılıçtan geçirilmedi mi, asılmadı mı?Öyle güle oynaya Müslüman olmadığımızı bilmek kimilerini şaşırtacaktır ama hakikat budur.Neticede isteyen istediğine inansın ama TÜRK olmayı İSLAM olmanın gerisine atan insanlar yüzünden tarih boyunca Türkler bu topraklar üzerinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüşlerdir.

Netice olarak, TÜRK olmak, TÜRK olmanın bilincine varmak SİVASları, ÇORUMları, MARAŞları engelleyecektir.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: 2 Temmuz 1993

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Tem 05, 2010 22:40

Az önceki yazım nerede?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: 2 Temmuz 1993

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Tem 11, 2010 19:56

Buraya bir yazı yazdım.Ve gördüm ki artık yazılan mesajları moderatör kontrol ediyor.Ve halen daha yazdığım mesajın buraya eklenmediğini görüyorum.
Moderatör,neyi sakıncalı buldun,de bakayım?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02


Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x