2007 Sonunda, Görüntülü Konuşmaya Merhaba

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

2007 Sonunda, Görüntülü Konuşmaya Merhaba

İletigönderen ACD » Sal Nis 10, 2007 8:29

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMjE2%5Cres%5C628_07021718184762.jpg[/img]

2007 sonunda, görüntülü konuşmaya merhaba


Görüntülü telefon devrini başlatacak 3. Nesil (3G) lisanslarının açılmasına ilişkin yetkilendirme planı Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Lisansların verilmesi için gerekli olan asgari bedeller saptanırken, ihale 6 ay içinde yapılacak.

Bakanlar Kurulu'nun 3'üncü nesil lisanslarının açılmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üçüncü nesil lisanslar için frekans genişliğine göre dört grupta asgari bedel belirlendi. A grubu lisanslar için asgari bedel 252 milyon Euro oldu. B grubu lisanslara 224, C grubuna 196 ve D grubuna da 140 milyon Euro asgari bedel öngörüldü. Bu kapsamda, 4 işletmecinin yetkilendirilmesine karar verilirken, gelecek talepler doğrultusunda yetkilendirilecek işletmeci sayısında değişikliğe gidebilecek.

Üçüncü nesil lisans ihalesinin, Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren altı ay içinde yapılması öngörülürken, lisansı alacak işletmeler, ihale bedeli üstünden yüzde 18 katma değer vergisi de ödeyecek. Yetkilendirme süresi imtiyaz sözleşmesinin taraflarca imzalanmasındanitibaren 20 yıl olacak. İhale şartnamesini Telekomünikasyon Kurumu (TK) hazırlayacak. İhale, kapalı teklif ya da pazarlık usulü yapılacak.

İşletmeci, sözleşmenin imzalanmasını takiben üç yıl içerisinde, Türkiye nüfusunun en az yüzde 25'ini, sözleşmenin imzalanmasını takiben beş yıl içerisinde ise, Türkiye nüfusunun en az yüzde 50'sini kapsama alanı içine alacak. Bu alanlar, işletmecinin tek başına kapsaması gereken alanlar olacak, dolaşım (roaming) ile sağlanmayacak.Türkiye'deki mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla, işletmeciler, kendi aralarında dolaşım anlaşmaları yapabilecek.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G kararının tam zamanında alındığını söylerken, Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, lisans ücretlerini yüksek buldu.

3'üncü nesil lisans kararlarının açıklandığı hafta sonunun öncesinde, GSM operatörleri, 3G lisansına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Turkcell Servis ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Barcelona kentinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen 3. Jenerasyon GSM Konferansı’da, 2007'nin ikinci çeyreğinde 3G ile ilgili lisanslar verilirse, 2007 yılı sonunda kullanıcılara 3G hizmeti vermeyi planladıklarını söylemişti.

İngiltere’de Orange ve Vodafone’un cepte üçüncü nesil (3G) yatırımları konusunda işbirliği yaptığını hatırlatan Avea CEO’su Cüneyt Türktan ise, "Bu konuda biz hep tesis paylaşımını vurguladık. Ortak yatırımlarla operatörler üçte birlik tasarruf sağlayabilir" demişti. 3G için öngörülen lisans bedelini yüksek bulduklarını da ifade eden Türktan, "Lisans ücreti ucuz olmalı. Bu ücret ne kadar düşerse o kadar iyi. Çünkü tüketiciye o oranda yansıyacaktır" diye konuşmuştu.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen HunTürK » Cmt Nis 14, 2007 19:51

teknolojiyi çok seviyorum ve Türkiyeninde Teknoloji yarışında olmasını çok isterdim
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye
 
İletiler: 134
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 19:49


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x