Falan da filan da söyle de böyle de...
Izlencenin Tayyip konusmasi bölümünde, bir yerlerden kaval sesini animsatan bir ugultu geldi kulagima. Uyandigim da izlence bitmisti.
En son hatirladigim " büyük sahsiyet merhum Özal Türkiye'de insanlarin hafizasinda ve beyninde derin izler birakmistir" oldu. Sonrasini hatirlamiyorum
---Uyandigimda Özali düsündüm; Kimdi Özal?
-Kenan Evrenin göreve getirdigi bir Amerikali miydi?
-Görev süresinde, Barzaninin "irak kürt federe devleti" adimlari attigi bir yönetici miydi?
-Liberalizm diger adi ile "sat sat kurtul" akimini Türkiye'ye tasiyan bir insan miydi?
-Ilk defa "kürt sorunu" adi altinda terör örgütü ile masaya oturulabilecegini kabul eden bir baskan miydi?....
----Sonra RTEyi düsündüm
-Amerikanin bizzat kendi elleriyle göreve getirdigi bir baskan.
-Askeri rehin tutulurken "baskan bush la bu konuyu görüsecegim" diyen bir basbakan.
-Görev süresinde, Barzaninin "irak kürt federe devleti"ni kurdugu
-Liberalizmi Unakitan denilen zat-i muhteremin "ne kadar cokmus yahu sat sat bitiremedik" diyerek son noktaya getirdigi
-Önderi Özalin baslayip da bitiremedigi "kürt sorunu" diye adlandirdiklari bölünme antlasmalarinin altinda imzasi bulunan....
bir basbakandi.
Yani demek oluyorki; Türkiye Özaldan bu yana bir arpa boyu yol alamamis hatta gerileme dönemine girmisti.Sanayi bitmis, tarim yok olmustu.
Komunizmi engellemek icin desteklenilen cemaatler büyümüs okyanus ötesinden emirler vererek Türkiye'yi yönetmeye kadar yükselmislerdi.
Komsusu ac yatarken kendisini uyku tutmayan insanlardan olusmus bir ülkenin basbakani; iscisi sokakta titrerken kendisi 7 yildizli otelinde şöminenin önüne kivrilmis bir kedi misali amerikan bayragindaki 51. yildiz olma hayali ile yasamaya devam ediyordu.