"23 NİSAN NEREDE?"

"23 NİSAN NEREDE?"

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzr Nis 23, 2023 7:24

"23 NİSAN NEREDE?"

“Gün, bunu sorma günü!” demiştim iki yıl önce. Ulusal günlerimizin unutturulmasına dikkat çekmiştim:

"23 Nisan Nerede?"

Sonra aynı bu yıl olduğu gibi durumumuzu özetlemiştim:

“Bayramımız iki yıldır yitik! Yok! Kaldırıldı! Özrü bile yok! Tartışması zaten yok!"

O yıllar sahte salgın korkutmacasına sarılınmıştı. Şimdi ne bahane bulunacak, bilmiyorum.

Yarın 23 Nisan. Yıl, 2023.

23 Nisan 2023. Ulusal Egemenliğin yüz üçüncü yılı.

Gün boyu bayramla ilgili tek bir söz duydunuz mu? Seçim haberleri, seçim vaatleri… Spor haberleri. Trafik kazası haberleri… Bir de bu tür haberlere ek Sudan haberleri… Sıradan bir günün haberleri.

Oysa bugün öğleden sonra (22 Nisan)resmi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başladı. Yarın bayramı kutlama törenleri yapılacak, eğer yapılacaksa.

Şu ana kadar bir kutlama duyurusu duymadık.

İktidarı muhalefeti aynı…

Cumhuriyet gazetesinde gördüm: CHP’nin başı bir video yayınlamış, saydam bir tahtaya, tebeşirle “Gıda bağımsızlığı yazıyor, şunu bunu yazıyor, konuşuyor da konuşuyor. 23 Nisan’ı unutmuş.

Meclis başkanı da unutmuş. Gazetelerde şöyle bir başlık:

“TBMM Başkanı Şentop, mevkidaşları ile bayramlaştı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Malezya, Libya ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda bayramlaştı.”

Bayram sözü sizi yanıltmasın. Ramazan Bayramını kutlamış üç Müslüman ülkenin meclis başkanlarıyla. Ne zaman mı? 22 Nisan’da, bugün.

23 Nisan’la ilgili tek bir haber gördüm aramalarda İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir özel yayına konuk olmuş, çocukların sorularını yanıtlamış. Bir de İmamoğlu, "Tüm çocukları yarın Maltepe’ye davet ediyorum. 23 Nisan’da çok güzel etkinlikler ve konserler sizi bekliyor." demiş. Hepsi bu kadar. Yeniçağ gazetesi bile konuyu atlamış.

Uzun aramalardan sonra buldum: 17 Nisan’da Antalya Belediyesi 23 Nisan programlarını yayınlamış, sabah saat 9.30’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtı önünde çelenk koyma töreni varmış.

Antalya’nın ilçelerini aradım daha sonra, hiçbir yerde bayram kutlama çağrısı bulamadım.

Yine de yarın sabah bana en yakın ilçeye gidip Atatürk Anıtı önünde bekleyeceğim.

Akşama da izlenimlerimi, yaşadıklarımı yazacağım.

Şimdi en iyisi “23 Nisan Nerede?” sorusunu yeniden soralım. İki yıl önce verdiğimiz yanıtları okuyalım.

23 Nisan’ı arayalım, bulalım, bilmeyenlere de anlatalım!

Feza Tiryaki, 22 Nisan 2023

*
(http://www.guncelmeydan.com/.../yasasin ... ocuklari...
İşte Benim Bayram Klasiğim
Çocuklar için hazırlanmış bir bayram sayfası. Her yaşa göre açıklamalarla, şiirlerle birlikte.
Çocuklarımıza seslenen, onların okuyup anlayacağı yazılar.
Çocukları, üç yaş grubuna ayırarak, onlara, bu gün, neden bayram yaptığımızı anlattım.
Çocuklarınıza bu yazıyı okuyunuz, okutunuz, özellikle 12 yaş sonrasına mutlaka okutmalısınız...
Yazıda, en sonda, her yaşa uygun şiirler ve bayram marşları ekli.)
*
23 Nisan Nerede ? (Atatürk Çocukları)
23-nisan-nerede-ataturk-cocuklari-t50045.html?hilit=23%20Nisan%20nerede?feza%20tiryaki#p176360
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1011

Re: "23 NİSAN NEREDE?"

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Pzt Nis 24, 2023 16:51

Bu ulu ve ulusal 23 NİSAN BAYRAMI'nı unutmuş ve unutturmaya yeltenmiş malum ve meşhur özel ve tüzel kişileri teşhir ve tel'in eden sevgili Feza'ya en yürekten tebrikler,teşekkürler,selamlar,saygılar,mutlu ve kutlu bayramlar ve konuya ilişkin özel bir ithaf :

BUGÜN 23 NİSAN

Bugün yüce ve ulusal 23 NİSAN
Bugün çocuklara en ulu bayram.
ATATÜRK bu günü büyük utku ve kurtuluş ertesinde kurdu,
Çocuklara ve hepimize beka ve barış simgesi olarak sundu.

Bugün çocuklar başta biz, egemenlik ve bağımsızlık andı içiyoruz
Ve iş,emek,aş,ekmek,genlik,gönenç,mut.umut ekinleri biçiyoruz.
Bugün biz, bizi ve çocukları köle etmek isteyenlere lanet okuyoruz
Ve cumhuriyeti,layikliği,bilimi,sanatı,şiiri,yazını,kültürü kutluyoruz.

Bu gün tüm küçük ve büyük meleklere
Ve de bütün büyük ve küçük erkeklere
En kutlu ve mutlu olsun ve olacaktır,
Asla unutulmaz ve unutulmayacaktır.

Gönül Pınar Atacı, 23.NİSAN.2023
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

Re: "23 NİSAN NEREDE?"

İletigönderen Feza Tiryaki » Sal Nis 25, 2023 8:39

Sevgili Gönül Pınar Atacı,
Yorumunuz, o güzel şiiriniz, yüreklendirici, umut veren sözleriniz için sağ olun...
23 Nisan'da izlediğim bayram töreninden sonra olanı biteni, olacak olanı, söyleyenlerin sözleriyle, gördüklerimle, duyduklarımla anlatmaya çalışıyorum. Bu güne dek yüzü aşkın bayram yazısı yazmışımdır. Sanırım bu son olacak, son 23 Nisan. Bir daha özüne uygun asla kutlanmayacak, Dünya Çocuk Şenliği uydurmacasıyla palyaço gösterisine dönüşecek, bayramın ulusal egemenliğinden kırıntı bile kalmayacak, bundan böyle Atatürk anılmadan kutlanacak... Çok yol alınmış...
Gerçekler acıdır. Görünen köy...
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1011

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x