26 Ayrı Soruya Evet Diyen İnsan Değildir / Teoman ALİLİ

26 Ayrı Soruya Evet Diyen İnsan Değildir / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 11, 2010 21:17

26 Ayrı Soruya Evet Diyen İnsan Değildir

TEOMAN ALİLİ

Hayır, referandumda Evet oyu kullanacak insanlara hakaret etmiyorum. Çok basit bir mantık yürütüyorum. İnsan düşünen bir varlık. Dolayısıyla düşünebildiği için kendisine sunulan herşeyi kabul etmez. 26 farklı konuyu toplu halde kabul etmek mümkün mü? Elbette değil.

ANAYASA'NIN KÖKÜ UZTAV, UZTAV'DAN UZLAŞI TÜRER

İşte bu yüzden anayasalar toplumsal uzlaşmayla kabul edilir. Uzlaşma sözünün kökeni eski Makedonca'dan geliyor. Daha Büyük İskender öncesine hatta Büyük İskender'in babası Philip'in bile öncesine dayanıyor. Köken kelime "UZTAV" Türkçe ilk hecesini almış ve "uz"dan "uzlaşı" türemiş. Biliyor musunuz "UZTAV" latincede Anayasa demek. Yunancadan, Slav dillerine hatta İspanyolcaya bile anayasa "UZTAV" olarak geçmiş. Temel kelime uzlaşı. İlk demokratik medeniyetlerden itibaren anayasalar var ve bütün anayasalar aslında toplumsal uzlaşı sayesinde hazırlanmış.

HİTLER'İN PUSULASIYLA, EŞBAŞKAN'IN PUSULASI

Mantık basit birisinin dayattığı yasaları kabul etmek ancak faşizmde yada monarşide olur. Zaten Monarşi yönetiminde kral yada sultanın sözü yasa olduğu için o sistemde anayasadan bahsedilemez. Fakat Hitler'in anayasası vardı ve o anayasa oylamasında "Führer'in desteklediği anayasayı kabul ediyor musunuz?" sorusuna cevap şıklarında "evet" bölümü büyük, "hayır" bölümü ise küçük haneliydi. Yani biz de "hayır" bölümünü işaretleyecek kişinin bile mühürdeki "evet" yazısını basacak olması gibi. Yada algıda seçicilik oluşması için "evet" hanesinin beyaz "hayır" hanesinin kahverengi olması gibi. Herşeyin ötesinde ise şu temel soru var: Bu anayasayı AKP hazırladı ve dayatıyor. Bu nasıl demokrasi? Ha eğer bu demokrasiyse nasıl oluyorda insanı insanlıktan çıkaran bir mantıkla 26 ayrı soruya evet cevabı verilmesi isteniyor? Şimdi büyük milletimize soralım: Bugüne kadar 26 ayrı soruya birden aynı anda evet dediniz mi? Tabi bu soruyu ancak özgür düşünebilen insanlara sorabiliriz. Yani insan doğasından gelen mantıkla 26 sorunun hepsine evet diyemiyorsak birini bile reddediyorsak demek ki topluca hayır demek lazım. 26 ayrı soruya aynı anda evet, sanki biraz insanlık dışı değil mi? Yok insanlık dışı değilse neden millete toplu halde maddeler oylatılırken, vekillere maddeler ayrı ayrı oylatıldı? Vekiller insanda millet ne? Vallahi ben insan olmayı tercih ediyorum, gerisi düşünen varlıklara kalmış.


TEOMAN ALİLİ, 11 Ağustos 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x