29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen Feza Tiryaki » Prş Eki 28, 2021 21:53

Resim

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Gençliğe Hitabe’yi bilmeyenimiz yoktur ama bu hitap nedense okul kitaplarına hiç alınmamıştır. Atatürk’ün sonsuzluğa ulaşmadan on iki gün önce hem de ağır hastayken vatan için söylediği bu sözleri yavaş yavaş, anlayarak, ders alarak okuyunuz.

Atatürk’ün Ordu’ya Son Mesajı:
29 Ekim 1938

“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk ordusu!

Memleketini, en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmışsan, Cumhuriyet’in bugünkü feyizli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun halde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.

Bugün, Cumhuriyet’in 15. yılını mütemadiyen artan büyük bir refah ve kudret içinde idrak eden büyük Türk milletinin huzurunda kahraman ordu, sana kalbî şükranlarımı beyan ve ifade ederken, büyük ulusumuzun iftihar hislerine de tercüman oluyorum.

Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini dahilî ve haricî her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve âmade olduğuna, benim ve büyük ulusumuzun tam bir inan ve itimadımız vardır. Büyük ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabrikalar ve silahlarla bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragat-i nefs ve istihkâr-ı hayatla her türlü vazifeyi ifaya müheyya olduğunuza eminim. Bu kanaatle kara, deniz, hava ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selamlar ve takdirlerimi bütün ulusun muvacehesinde beyan ederim.

Cumhuriyet Bayramı’nın 15. yıldönümü hakkınızda kutlu olsun…”
Mustafa Kemal Atatürk


Atatürk’ün her dediği gerçekleşmiştir. İleriyi görmüş, tüm dediklerini yapmıştır. İçinde bulunduğumuz şu günlerde Atatürk’ün bu sözü bize umut veriyor:

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

29 Ekim 2021
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 987
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Re: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cum Eki 29, 2021 8:11

Ataturk'un dedikleri uygulansa idi 1960larda nukleer silahlarimiz ve fuzelerimiz vardi, ve de bagimsizliktan hicbir taviz verilmeden bugunlere kadar gelmistik, endustrilesmistik, su anda tam bagimsizdir, ve de kimse kilimiza bile dokunmayi aklindan geciremiyordu, kendi gelecegimizi kendimiz ciziyorduk kimseye sormadan tam bagimsiz olarak. Gelin bu tesettur kostumlu neoliberalism rukuslugunden ve sacmaligindan kurtulalim. Gercek bir islam medeniyeti kuralim, gercek bir turk medeniyeti kuralim. Su anda yeryuzunde islam yasanamiyor, cunku batinin kontrolu altindaki du dunyada ancak sahte islam anlayisina izin var. Hristiyanligin kolelik kulturunun bir benzeri de islam adi altinda sozde islam ulkelerinde uygulaniyor. Gercek bir islam medeniyeti ancak batinin kontrolunden baskilarindan ve boyundurugundan kurtulundugu anda kurulabilir.
Gercek bir Turk Islam medeniyeti kurmak mumkun. Tamamen laiklik ve vicdan hurriyeti cercevesinde Allah'in ne dedigine bir bakalim. Allah ilk muslumanlardan koleleri ile Allah'in kendilerine verdigi her seyi esit olarak paylasmasini istiyor. Muslumanlarin komunist olmalari gerekiyor. Fakat daha gelismis bir model var kapitalismin ve komunismin bir arada isledigi. 4x modeli. istedigin kadar yatirim kapitalin olabiliyor, mesela trilyonlarca dolara sahip olabilirsin yatirim yapmak icin, fakat tuketim gucun sinirli. Tuketim gucun diger bir insandan en fazla 4 kat fazla olabiliyor. Yani Ali x kadar tuketim gucune sahip ise, veli 4x kadar tuketim gucune sahip olabiliyor, cunku bir kisiden en fazla iki kat fazla calisabilirsin, ali 8 saat calisabilir ise, veli 16 saat calisabilir en fazla. bir kisi diger bir kisiden en fazla iki kat zeki olabilir ve iki kat uretken olabilir, yani alinin uretkenligi ve zekasi ancak iki kat fazla olabilir veliden. iki kere iki dort eder. en fazla dort kat tuketim gucune sahip olabilirsin.
zeka gen havuzunun bir parcasi, yani toplumun bir parcasi, zekan sana bazi avantajlar sagliyorsa bunun nedeni toplumun olmasi yani gen havuzunun olmasi. egitim ve zeka gibi nedenler sana daha fazla tuketme gucu vermez. milliyetciligi dini vatan sevgisini kimseye birakmayanlar, neden ali ile veli ile fatma ile esit olmak istemiyorlar. bu vataani coook sevdigini iddia edenler neden gazilerimiz ile bile esit olmak istemiyorlar, ve gazilerimiz ile bile aralarina sosyal sinif ve statu duvarlari oruyorlar. Gelin gercek bir islam ve turk medeniyeti kuralim.
turkiye bu hali ile cok gucsuz, mutlaka turk birliginin kurulmasi gerekiyor. rusya ve cin bu teklife aciklar ve turk birligi kurmamiz icin bize yardim ediyorlar ve edecekler. onlarin beklentisi natodan cikmamiz ve batinin asyadaki ajani olmaya bir son vermemiz, tam bagimsiz ve guclu olmamiz batinin etkisinden uzakta. asyayi destabilize etmemizi isteyen batinin , turk dunyasina bu gorevleri yukleyen batidan kurtulmamiz, ve asyada CIA ajanligina soyunmamamiz. 30 yillik bir firsat penceremiz var asya bize de muhtac iken, bizden de birseyler bekler ike. 30 yil sonra asya o kadar guclu olacak ki, cin o kadar guclu olacak ki bu firsatlari kaciracagiz, artik bizden bir beklentileri kalmayacak. zaten bati tarafinda yer alan turkiyeye dusmanca yaklasacaklar. bir an once Cin ve Rusya ile askeri ve ekonomik isbirligine girmemiz gerekiyor, NATOdan cikmak gerekiyor. Karadedniz bolgesinde rusya ile birlikte askeri endustri agirlikli olarak endustrimizi kurmamiz gerekiyor. CIn de nasil afrikayi insa ediyorsa Turkiyeyi de insa edebilir, endustrilerimizi insa edebilir, yeterki Asyaya, Cine, Rusyaya sunlari soyleyelim "bu kurmaya calistigimiz turk birligi asyanin baris tutkali olacak, asyayi bir araya getirme ve baris icinde yasatmak icin caba sarfeddecek. diger ulkelerdeki turk kokenliler baris elcileri olacaklar, hicbir devletin topragina goz koymayacak, ve oralardaki turkleri ayrilikciliga kiskirtmayacagiz. CIAnin radikal islamcilarini asyaya sokmayacagiz.
zaten kesin sinirlar cizilmis bir asyada baris olamaz. diger devletler icindeki turkler baris tutkali ve baris elcileri olduklarinda, ancak asyayi baris icinde tutacak bir guc ortaya cikabilir. boylece asyada denge dunyada denge demek. asyada baris dunyada baris demek. yurtta sulh cihanda sulh boylece gercek olacak. su anda rusya ve cinin boyle bir plana hic bir itirazi yok. asyada buyuk bir medeniyet kurmanin, buyuk bir islam medeniyeti kurmanin vakti simdidir. sonuc olarak natodan cikmak gerekecektir. batidan ayrilmak gerekecektir. fakat gercek bir turk islam medeniyetinin cikmasinin da onu acilacaktir. guclu bagimsiz bir medeniyetin. rusya ve cin diger turk devletlerinden de kolay kabul edeceklerdir bu plani. turk devletleri de azerbaycan ile birlikte hareket ettigimiz gibi bir birlik kurmaya ikna edilebilirler. vakit simdidir. yeryuzunde bagimsiz guclu bir turk dunyasi gercek bir islami yasatacak bir ortam yaratabilir. bunun yeri de asyadir. Amerika ve nato bu girisimlerimize, yani bagimsizlik ve buyuk bir medeniyet kurma girisimlerimize savas ile karsilik vereceklerdir. buna karsi koymak icin akdenizde rusya ve cin ile ortak askeri usler ve limanlar kurmamiz gerekecektir. iyi bir diplomasi ile bu plan bir kac ay icerisinde yururluluge konulabilir. tam bagimsizlik icin savasmayi da goze almak gerekmektedir, fakat yeterincce caydirici guc ve zeka ile savasmadan caydirarak da bu birligi kurabiliriz, tekrar bagimsiz ve guclu olabilir. gercek bir islam yasatmanin da tek yolu budur.
su anda yeryuzunde yasanan soytariligin islam ile bir ilgisi yoktur. Allah en azindan komunist olmamizi istemektedir. Asyaya da sizler gibi , komunism gibi, sosyalism gibi bir sitem kurmak istiyoruz, asyaya hicbir tehdit olusturmuyoruz, aksine asyaya yonelen butun tehditlerin karsisindayiz denilmelidir. Cinlilere turk usulu sosyalism kuracagiz asyada denilmelidir. bu yolu ve stratejileri izlersek, 30 yil icinde cok buyuk bir turk islam medeniyeti ortaya cikacaktir asyada.
ondan sonra da medeniyetler yarisinda, dahiler, dahi bilim insanlari ve dahi sanatcilar ortya cikarabilmek icin, medeniyetler yarisinda cin ve hindistan ile rekabet edebilmek icin nufus iki milyara cikarilmalidir, buna uygun bir sosyal ve ekonomik sistem kurarak. iki milyar icin gerekli su ve tarim kaynaklari sadece turkiyede bile mevcuttur, yeterki israf ve gereksiz tuketim olmasin.
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye
 
İletiler: 299
Kayıt: Sal Nis 28, 2020 14:33

Re: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen Feza Tiryaki » Cum Eki 29, 2021 9:12

“Kurtlu Adalet” adlı yorumcuya;
Sayfa yazılarının altındaki “konuya yaz” bölümü sayfadaki yazıyla ilgili yorum yazılması, yazıya yazarının ekleme yapması, yorumları yanıtlaması amacıyla düşünülmüş bir imkândır. Yoksa sizin sık sık yaptığınız gibi her bulduğunuz yazının altına üstteki yazıyla ilgisiz kendi düşüncelerinizi, sloganlarınızı yazma yeri değildir. En azından ben yazılarımın altına yazımla ilgisiz, düzenlemesiz, yazım kurallarına uyulmadan çalakalem yazılan yazılar eklenmesini istemiyorum.

Bugün Cumhuriyet Bayramı.
Yazım yalnızca bayram kutlama yazısı, Atatürk’ten alıntılarla, kısa ve öz.
Bu kutlama yazısının altına sizin döktürdükleriniz ne?

Önce Atatürk’ü över gibi yapmış, dedikleri uygulansa idi altmışlı yıllardan itibaren şöyle olurduk, böyle olurduk… demişsiniz. Ardından Çin ve Rus övgüsü… Komünistlik övgüsü… Bir de din devleti özlemi…Şeriatla yönetilme… Kantarın topuzu kaçmış. Atatürk Cumhuriyeti ile bağdaşmayan, laikliği yok sayan İslam devleti özleminizi de anlata anlata bitiremiyorsunuz. İki yayılmacı ülke, ne olduklarını iyi bildiğimiz bu iki ülke göklere çıkarılıyor… Tamam hafızamızı yitirdik, tarihi gerçekleri unuttuk, sizin övgülerinize kapılacağız diyelim. Onları göklere çıkarın çıkarın da bunu tek başınıza, kendi adınızla, kendinize ayrılan bir sayfada yapınız, yoksa keyfinize kim karışabilir?
Değil mi ama?
Bayram Kutlama yazısını da rezil ettiniz ya!...

Lütfen eklediğiniz yorumunuzu yazımın altından çekiniz…
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 987
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Re: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Eki 29, 2021 18:58

Dahi insan, ebedi başkomutan, ulu kurtarıcı ve büyük kurucu ATATÜRK'ün çok derinden etkileyen hatta baştan sona büyüleyen SON MESAJINI alıntılayarak anan ve anmsatan muhteşem bir yazı ve kutlama.Çok değerli yazarı sevgili Feza TİRYAKİ'ye en yürekten tebrikler ve teşekkürler, selamlar ve saygılar, en iyi dilekler ve yeni başarılar, mutlu bayramlar ve özel bir ithaf :

29 EKİM YANİ EN ULUSAL VE TOPLUMSAL DEVRİM VE EVRİM

En insancıl ve barışcıl ve gerçek demokratik 29 EKİM
Yani bu kutsal en ulusal ve toplumsal devrim ve evrim,
İnsan,halk ve vatan satıcısı tüm hayinlere son darbeyi vurmuşur.
Tüm ulusun yedi bin yıldır çarpan kalbine ise ulu taht kurmuştur.

O’na uzanan gerici, yobaz,bölücü,cihadcı ve kanlı eller ve çatal diller,
Er veya geç ama mutlaka yok edilerek tarihin çöplüğüne dökülecekler.

Yaşasın 29 EKİM ve dahi kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK
Ve bu ulu devrime ve evrime bağlı kutsal birlik, kardeşlik ve bütünlük.
Bütün yurda, ulusa ve tüm yerel,bölgesel,evrensel dostlara kutlu olsun.
Ve herkese her zaman beka,barış,iş,aş,hak,hukuk,mut,kut,umut sunsun.

Gönül Pınar Atacı, 29.EKİM.2021
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02

Re: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cum Eki 29, 2021 19:16

tamamen konunun ozuyle ve asliyla ilgili yazdim, bu yuzyil icinde dunyanin en ileri medeniyetini nasil kuracagimizi anlattim. elbette ki kurulacak medeniyet bir islam medeniyeti olacak, Ataturk farkli bir medeniyet mi kurdu?
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye
 
İletiler: 299
Kayıt: Sal Nis 28, 2020 14:33

Re: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Çrş Kas 03, 2021 13:00

Amerika Güneydoğu'da ve Yunanistan'da cephe açıyor. Türk Cumhuriyetleri arasındaki askeri müttefiklik Amerika'yı az da olsa caydırabilir.
Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 291
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10


Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x