TÜRK BİRLİĞİnin bir gün hakikat olacağına inancım vardır." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ
Yüce ALLAHım, güzel ALLAHım, sen TÜRKü TÜRK yurtlarını koru!..
Düşman şerrinden sakla! TÜRKü yiğitlikle daim et! TÜRKü erlik davasıyla yaşat! TÜRKü gerçekçi yap! TÜRKün gönlüne her şeyden önce hatta kursağına ekmek koymadan evvel TÜRKLÜK sevgisini koy! TÜRKü ideal ile yaşat ve ideali hakikat yapmaya çalışsınlar! Törelerini canları gibi saklat! TÜRKe zevk ve rahat verme! Bilakis zahmete alıştır! Zahmetle, yürekleri bedenleri demir olsun! Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti verirsin! TÜRKü faal, cevval edersin. TÜRKe değişmez bir seciye ver! Zamanla seciye değişmesin, sade tekemmülle tadilat görsün!
OĞUZ KAAN
TÜRK BİRLİĞİnin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK BİRLİĞİ'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK BİRLİĞİ ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK'lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım! Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir! İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
3 Mayıs MARŞI
Haydi 3 Mayıs, Türkçüler Turancılar elele,
Tarihler bin dokuz yüz kırk dördü gösterdi,
Atsız'ım Bozkurtlara buyruğu verdi,
Yiğitçe buyruğa gönül verdiler,
Alparslanlar, Kokanlar, Orkun, İdiller,
Yürüyün, yürüyün haydi yiğitler,
Büyük Türk Milleti senin bayramın.
Dilde birlik, işte birlik, fikirde birlik,