30 milyon dolarla Türkiye'de ilk kez kurulan şirket iflasın eşiğine geldi

Genel & Güncel Konular

30 milyon dolarla Türkiye'de ilk kez kurulan şirket iflasın eşiğine geldi

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Haz 05, 2025 17:46

Türkiye’de endüstriyel kenevir üretimini ilk kez hayata geçiren ve 30 milyon dolarlık yatırımla Samsun’da dev bir tesis kuran Keneviro, mali darboğaza girdi. Şirket hakkında mahkeme 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Resim
Samsunlu tekstilci Uğur Balkuv ve ABD’de eğitim gören oğlu Orhun Balkuv tarafından 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Endüstriyel Kenevir üretim için belirlenen şehirden biri olan Samsun’da kurulan ve Türkiye’de endüstriyel kenevir üretimini ilk kez gerçekleştiren Keneviro şirketi konkordato ilan etti.

2023 yılında 30 milyon dolarlık yatırımla Samsun Havza OSB’de kenevir işleme tesisi kuran şirket, tohumdan nihai ürüne kadar üretim yapıyordu.

Şirket Samsun tesisinde ham ve boyalı elyaf üretimi, boyalı ve ham iplik üretimi, kıtık üretimi, kıtıktan yüzde 100 doğal kedi kumu ve hayvan altlığı üretimi yapıyordu.

MAHKEMEDEN 3 AY SÜREYLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI
Patronlar Dünyası'ndan Mustafa Ali Aykol'un haberine göre, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Keneviro Tarım Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Şirkete konkordato komiseri olarak da 3 isim mahkeme tarafından atandı.

3 aylık geçici mühlet süresinin dolmasının ardından 20 Ağustos 08 2025 günü saat 14:00’te görülecek duruşmada konkordato sürecinin akıbeti belli olacak.

BALKUV TRİKO DA KONKORDATO İLANINDA BULUNMUŞTU
Keneviro'nun kurucusu ve patronu Uğur Balkuv'a ait Uğur Balkuv Triko şirketi de 3 gün önce konkordato ilan etmişti.

Uğur Balkuv Triko hakkında da 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2312

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x