367 zorlaması hukukçuları da isyan ettirdi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:00

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusu üzerine Köşk seçimi konusunda olumsuz karar vermesi halinde Türkiye'nin kaosa sürüklenmesinden endişe ediliyor.

Prof. Ergun Özbudun (Anayasa Hukukçusu)
Anayasa Mahkemesi'nin hukuka bu kadar aykırı bir karar verebileceğini zannetmiyorum. 1982 Anayasası'nda amaç cumhurbaşkanlığı seçimini kolaylaştırmaktı. Anayasa Mahkemesi eğer oylamayı iptal ederse, kendisini Anayasa koyucu yerine koymuş olur.

Prof. Mustafa Erdoğan (Anayasa Hukukçusu)
Olumsuz bir karar çıkması krizlere yol açar ve siyaset gereksiz şekilde yargısallaştırılır. Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin yaptığı başvuruyu karara bağlaması hukuka aykırı. Çünkü demokratik hukuk devletinde, siyasal kararların sorumluluğu mahkemelere bırakılmaz.

Prof. Hikmet Sami Türk (Eski Adalet Bakanı)
İptal kararı geçmişteki cumhurbaşkanlığı seçimlerini meşruiyet tartışması konusuna çeker. Çünkü bundan önce 367 şartı aranmadı. Anayasa Mahkemesi yerleşmiş parlamento teamüllerini de dikkate almak zorundadır.

Tarhan Erdem (Siyaset bilimci)
Anayasa Mahkemesi 367 gerekir derse, sonrası kaostur. Muhalefet partileri Türkiye'yi bir açmaza sürüklemek istidadında. Özellikle Anavatan ve DYP'nin kararlarının halkla ilişkisini göremiyorum. Hiçbiri, 'Halk ne der, seçmen ne der?' diye hesap etmiyor.

arkadaşlar habern içeriğini değiştirdim anayasa mahkemesi ile ilgili görüşleri bulduktan sonra buradan paylaşacağım
En son Veled tarafından Cmt Nis 28, 2007 12:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen yattara » Cmt Nis 28, 2007 12:07

benım sıyasetle pek işim olmaz siyaset iki yüzlülüktür ama paylaşım için sağol genede :!:
Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
yattara
Üye
Üye

İletiler: 273

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:11

yattara, :D siyaset konusunda her türk insanı bilgili olmalı kardesim az çok birşeyler bilmek lazım ama dediğin doğru siyaset içinde iki yüzlülük çok fazladır bende okuduğun için teşekkür ediyorum :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 12:12

Semih R.Cabalar, haber icin sagol... yalniz, baslik ile haberin icerigi ayni mi? :roll:

bu icerik mevcut diger basliklarda da mevcut :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:14

Türk-Kan, içerik aynı ama farklı arkadaşlarımız paylaşmış olabilirler ben gazeteden aldığım için birçok konu başlığı aynı anda verilmiş sanıyorum düzelteceğim birazdan okuduğunuz için teşekkür ederim
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 12:18

Semih R.Cabalar, söz 11 kiside'yi okuyunca anayasa mahkemesi hakkinda bir haber diye girdim basliga :)

yorumum da hazirdi: karari o 11 üye degil, 14 Nisan'da Tandogan ve Anitkabir'deki Türk Milleti verdi zaten 8)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:19

Türk-Kan, gazetede kararı bu onbir kişi belirleyecek yazıyor resmin altında ondan sonrada alttaki yazılara geçiyor :D yani anayasa mahkemesi hakkında tek bir cümle var anlayacağınız isterseniz haberi silebilirim
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 12:26

Semih R.Cabalar, iyi fikir :wink: belki asil baslik ile ilgili haberi bulup ekleyebilirsin..

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:28

Türk-Kan, 8) tamam haberin konusunu değiştiriceğim arıyorum şu anda
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ