4 sezonun son programı 28-05-2008 trt int

Banu Avar ile Sınırlar Arasında

4 sezonun son programı 28-05-2008 trt int

İletigönderen sserpico » Çrş May 28, 2008 10:18

Yapım Yılı: 2007
Sunucular: Banu Avar
Banu Avar 4 yılın sonunda sezonun son programında Amerika’nın BÜYÜK PROJESİNİ anlatıyor… Ortadoğu, Afrika, Asya’dan örneklerle ‘Büyük Proje’ çeşitli ülkelerdeki uzmanların anlatımıyla ekrana geliyor.

‘Batı Ortadoğu terimini geçen yüzyılda Osmanlıyı parçalarken üretti…

Osmanlı devletinden koparılan Filistin, Ürdün ve Irak İngiliz mandasına alınmıştı. İngiltere sömürgeler bakanlığı işte o zaman İstanbul boğazından Hindistan’a kadar olan bölgeye ‘Ortadoğu’ denilmesini kararlaştırdı

Birinci dünya savaşı sonrası İngiliz istihbarat servisi’nin Ortadoğu uzmanlarından Thomas Edward Lawrence yani meşhur Arabistanlı Lawrence , Ortadoğu’da gösterdiği olağanüstü çabalarla sınırların cetvelle çizilmesine ve yapay ülkeler oluşturulmasına katkı sağladı.

Ortadoğu’da bu devletçikler oluşturulurken batının çıkarları ön plandaydı , sınırlar çizilirken coğrafî, etnik ve tarihî etmenler göz ardı edildi. Osmanlı’dan arta kalan bölge her an karıştırılabilir ve kolaylıkla yönlendirilebilir bir hale getirildi.

Bugün çizilen yeni Ortadoğu haritaları geçmişin devamıdır… Emperyalist batılı devletler doğu Akdeniz’den, İran körfezine , Afrika’dan uzak Asyanın içlerine uzanan bir alanda yeni sınırlar çizmekteler… Enerji kaynakları ve yollarını ele geçirme peşindeler…

Sudan’dan Suriye’ye, Malezya’dan Lübnan’a, İran’dan Kosova’ya Abhazya’ya Gürcistan’a uzanan Büyük Proje’yi 15 ülkenin uzmanlarının dilinden dinleyin..

Yayın
28.05.2008 22:10 / TRTINT
Kullanıcı küçük betizi
sserpico
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen integral » Çrş May 28, 2008 20:41

Sanırım doğru. Birazdan başlayacak,izleyeceğim ben de.
Kullanıcı küçük betizi
integral
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen integral » Çrş May 28, 2008 21:15

Düzeltiyorum TRT bizimle dalga geçti
Kullanıcı küçük betizi
integral
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 28, 2008 21:17

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/TvAkis.asp ... =1&tdgun=1

TRT INT'in yayin akisinda olmasina ragmen gercekten yayinlasalardi cok sasirirdim. Kirpa kirpa birsey kalmamistir o programdan :twisted:

Yayin yok arkadaslar.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x