5 milyon Türk ölecek

Genel & Güncel Konular

5 milyon Türk ölecek

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 15, 2008 6:13

Resim

5 milyon Türk'ü sigara öldürecek

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Temiz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Doç. Dr. Celal Karlıkaya, “Önümüzdeki 25 yılda 5 milyona yakın Türk vatandaşının sigaradan öleceği tahmin edilmektedir” dedi.

Karlıkaya, başta sigara olmak üzere tütün kullanımının en yaygın bağımlılık çeşitlerinden birisi ve en zararlısı olduğunu söyledi. Sigaranın kanser, nefes darlığı, kalp, beyin ve damar hastalıkları gibi 20’den fazla öldürücü hastalığın nedenini teşkil ettiğini savunan Karlıkaya, 2005 yılında dünya genelinde 5 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini, bu sayının 2030 yılına kadar her yıl dünyada 10 milyon, Türkiye’de ise 240 bin kişiye yükseleceğinin tahmin edildiğini ifade etti. Karlıkaya, şöyle konuştu: “Önümüzdeki 25 yılda 5 milyona yakın Türk vatandaşının sigaradan öleceği ve bunun ülkemiz ekonomisine yaklaşık 1,5 trilyon dolara mal olacağı tahmin edilmektedir.”

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen BORDO BERELİ » Pzt Ara 15, 2008 15:00

Sigaranın üstüne Sigara öldürür yazıp orada burada yasaklamakla sigaradan insanları uzaklaştıramazsınız. Öncelikle Yasakların özendirici olduğunu göz önünde bulundurup sigaranın insanlara getirdiği maddi ve sağlık açısındaki külfetlerine iyice vurgu yapılması ve bu reklamların gece 3-4'te herkes uyurken değil gündüz kuşağında yoğun olarak yer alması gerekir diye düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
BORDO BERELİ
Üye
Üye

İletiler: 21

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x