600 Yıllık Ulu Çınarı Kuran ve Kurduran Güç!

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

600 Yıllık Ulu Çınarı Kuran ve Kurduran Güç!

İletigönderen SOKRATES » Prş Eyl 04, 2008 3:37

Bu videoyu Devlet ve Siyaset bölümünden ziyade Osmanli Imparatorlugu bölümünde paylasabilirisiniz.

Polemik yaratmak icin baska forum sitelerinin tartismalarini buraya aktarmayiniz. Varsa bir fikriniz Tartisma ve Fikir meydaninda baslik aciniz!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen rafet » Prş Eyl 04, 2008 6:51

SOKRATES bu forumu video coplugune dondurmeye niyetlisin anlasilan.

Bence sorumlu arkadaslar bu videolarin hepsini silsinler.
Yoksa bu gidisle tum youtube buraya tasinacak.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen hirbo06 » Prş Eyl 04, 2008 8:35

Merhaba Arkadaslar,
Kemalizm' le bu videonun ne alakasi var Allah askina. Gerceklikten uzak mistik bir dandiri filmin sacma sapan 10 dakikasi ve marksist bir arkadasin kendince Kemalizm yorumu nasil oluyorda Kemalizm' i elestiri kaynagi olarak burada bize sunulabiliyor. Sokrates arkadasim diger basliklara da yazdigin cevaplari nacizene olarak rastladikca okudum. Anladigim kadariyla biraz murekkep yalamisligin var ancak dini konularda bir zaafiyetin var olsa gerek ve de acikca dile getiremedigin fakat Kemalistler uzerinden yansitmayi tercih ettigin bir Kemalizm, Ataturk dusmanligin. Senin icin izninle olayi biraz kolaylastirayim; anlaman gereken ana mesele su, senin dinin sana benim dinim bana. Elbette halkimizin buyuk kismi musluman ancak ulkemiz bir millete sahip ve o milletin adi Turk milleti. "Turk" kelimesini de irkci mahiyette kullanmadigimi bilmeni isterim. Yani bu toplumda dini inanci zayif veya baska dine inanan insanlarda benim kardeslerim kendilerini "Turk" olarak hissettikleri surece. Senin felsefende once insan, din, cemaatler, tarikatlar, vs vs ve geliyorsa en son "turkluk" ve Kemalizm gelmekte. Kavramlari karistirip duruyor her firsatta dini bir motife atifta bulunuyorsun her yazdigin cevabinda. Kimse dini senin anladigin anlamda anlamakta mecbur olmadigi gigi, degil yasamak, inanmaya bile mecbur degildir. Birak insanlar istedikleri gibi inansin ve yasasinlar yeterki insanlarin inanclarini kendi yararina ve cikarina kullanan ve somuren yapilanmalari engelleyebilecek dusunce akimlari "Ornegin; Kemalizm" dogru bir sekilde anlasilip uygulanabilsin. Anlayacagin gonderdigin video nun Kemalizmle yakindan uzaktan ilgisi olmadigi gibi dupeduz Kemalizm'in karsi oldugu Dini belli bir fikrin, ideolojinin yayginlasmasina alet ettigi yonuyle Ataturk cu felsefeyle de bagdasmaz. Kemalizm'i muslumanliga alternatif gibi sunman ise ayri bir ikilem ve sacmalik. Kemalizm'in obur dunya ile ilgili bir savi ve iletisi mi varki saldirasin bir dinmiscesine. Sen diyeceksen Kemalizme, Ataturkcu dusunceye neden karsisin onlari acik acik yazki bilen arkadaslar yardimci olabilsin. Egitim sistemimizin acizligidir, onca gayrete ve cabaya ragmen, halen insanlarimizin halen Ataturk kimdir ne yapmistir dusuncesi felsefesi ne idi anlayamamis olmasi ve de onu bir yonuyle kendine dusman adletmesidir. Iyi musluman bilgili dusunen muslumadir, iyi Turk ecdadini inkar etmeyen, tarihinden ders alan, gelecegini bilim ve cagdaslasmada arayan "Turk"tur. Cami ile, mevlut okutmayla, kurban derisi toplamayla, cemaat evi kurmayla Yimpas olunur, Holding olunur, Suudi arbistan olunur ancak medeni, cagdas ulke, aydin millet olunmaz. Vesselam Kemalizm'i din dusmani veya Islam'in alternatifi gosteren ustu kapali uslubun yersiz. Yazacaklarini acikca yaz, kendi dusuncen olarak yaz bilgili arkadaslar yardimda bulunurlar umidindeyim.
Tesekkurler,
Hirbo06
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen SOKRATES » Prş Eyl 04, 2008 17:59

hirbo06, Bu forumda gerçekten karşıt fikirde de olsa senin gibi güzel yorum yapana rastalamaktan onur duydum.
Gelelim konuya;
Bir kere sanırım birbirimizi yanlış anlıyoruz,
1-Ben Akp'li değilim,Dinci hiç değilim, ve yemin ederim hiçbircemaatle fiziksel bir bağlantım yoktur! Zaten olsa Atatürk'ü bile sevmezdim.
2-Ben Laiklikten yana, ama aynı zamanda bütün inanç sahiplerinin demokratik haklarını savunan biriyim.
3-Benim için manevi anlamda önce dinim gelse bile, milletlerarası ilişkilerde önce milletim derim.Bu bana yetiyor.
4-Türk'üm Türk olmaktan zaten gurur duyuyorum, zaten siyasi görüşüm bu çizgide!

Benim kızdığım noktalara gelince;

Evrim ya da neodarwinizm gibi bilimsel kılıfa büründürülmüş aslında safsatadan başka birşey olmayan ve bunu büyük bilim adamları da kabul etmişken burada yok dine kimse inanmak zorunda değil vs gibi konuşmalar yapılıyor.
Ben burada kimseye birşeye inan demiyorum,Ben Allah'ın yarattığını öne sürüyorum elimde delilleri var.
Sadece şerefli varlık olan insanın asla maymundan gelmediğini,sorumlulukları olduğunu ve güzel ahlakı yerleşik kılmak için yaratıldığını öne sürüyorum.

HARUN YAHYA ile bu dediklerim benzerlik gösteriyor diye bana hemen dinci damgası vuruyorsunuz bir kere bu saçmalığı artık bırakın.

Kemalizm konusuna gelince, isteyen herkes kemalist olabilir!
AMA BEN KEMALİSTLERİN FORUMLARINI GEZDİM,ATSIZCILARIN DA FORUMLARINI GEZDİM!
GÖRDÜM Kİ, MUKADDESAT OLARAK TEK BELLEDİKLERİ :Karl marx,engels,lenin,stalin, UTANMADAN ,SIKILMADAN ATATÜRK'Ü NERDEYSE KOMÜNİST İLAN EDECEKLERDİ!
OAtatürk değilmiydi:''Komünizm Türk dünyasının en büyük tehlikesidir her gördüğü yerde başı ezilmelidir'' diyen???

Üstelik O forumda diğer topiklerde baştan aşağı peygamberden tut, dine galizane küfürler savrulmuş,şimdi bunlara Atatürkçü öyle mi?

İşte ben onlarla aynı cepheden görünmeyeyim diye ben Atatürkçüyüm diyorum ama asla KEMALİST OLMAYACAĞIM!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen esesli_melih26 » Prş Eyl 04, 2008 19:16

SOKRATES yazdı:hirbo06,
OAtatürk değilmiydi:Komünizm Türk dünyasının en büyük tehlikesidir her gördüğü yerde başı ezilmelidir diyen???

bu sözü cemal kutay kendi söylüyor.Daha sonra mahkemeye veriliyor.El yazısının Mustafa Kemal Atatürke ait olmadığı anlaşılıyor...
Kullanıcı küçük betizi
esesli_melih26
Üye
Üye

İletiler: 9

ya dincisiniz, ya da dincilere alet oluyorsunuz

İletigönderen mustafat » Prş Eyl 04, 2008 20:36

SOKRATES yazdı:Evrim ya da neodarwinizm gibi bilimsel kılıfa büründürülmüş aslında safsatadan başka birşey olmayan ve bunu büyük bilim adamları da kabul etmişken burada yok dine kimse inanmak zorunda değil vs gibi konuşmalar yapılıyor.
Ben burada kimseye birşeye inan demiyorum,Ben Allah'ın yarattığını öne sürüyorum elimde delilleri var.
Sadece şerefli varlık olan insanın asla maymundan gelmediğini,sorumlulukları olduğunu ve güzel ahlakı yerleşik kılmak için yaratıldığını öne sürüyorum.

Sayin Sokrates,

Darwin'in evrim teorisi safsata falan degil bilimsel bir teoridir. O yüzden de bütün cagdas üniversitelerde Tevrat'taki 3000 yillik Babil/Sümer destanlarindan alinma yaratilis destani ve Nuh'un gemisi degil, evrim teorisi okutulur. isterseniz internette bir arastirin, üniversitelerin biyoloji fakültelerinde ne okutuluyor.

Hangi büyük bilim adami evrim teorisine safsata demis, bir açiklayin bakalim, bu büyük bilim adami kimmis, uzmanligi neymis, ABD'nin köktendinci evangelistleriyle iliskisi var miymis? Benim bildigim büyük bilim adamlari arasinda evrim teorisine inanmayan bir tanesi bile yoktur.

100'e yakin nobel ödüllü bilim adamlari arasinda evrim teorisine inanmayan tek bir kisi bile yoktur.

En dinci bati ülkesi ABD'de bile doga bilimleriyle ugrasan bilim adamlari (biyolog, jeolog, paleontolog vs.) arasinda evrim teorisine inanmayanlarin orani %1 bile etmiyor, bu konu arastirilmis.

Bu forumlara yazdiginiz anti-evrimci mesajlar Harun Yahya'nin yazdiklarina benzemiyor, tipatip ayni. örnegin Boeing uçagi ve Kambriyon örnekleri. Harun Yahya da onlari zaten ABD'nin evangelist yaratilisçilarinin yayinlarindan almistir.

Dinci olmadiginizi iddia ediyorsunuz. Bu gerçekten dogruysa dinci propagandalarin oyununa geliyor, onlara alet oluyorsunuz demektir. çünkü anti-evrimcilik tamamen ilk ABD'nin köktendinci evangelistlerinden çikan dinci bir propagandadir. Bu isin arkasinda da türlerin olusumu konusundaki gerçekleri anlamak falan degil, iktidar, politik güç ve para hesaplari vardir.

Anti-darwincilik dincilerin bilimle ne ilk ne de son kavgasidir. Benzer kavgalar zamaninda örnegin Galileo çevresinde de yasanmisti. Evangelistler ayni karanlik orta çagdaki gibi bilimle kavgali olma görüntüsünü kamufle etmek için sanki bilim adamlarinin da çogu evrimi kabul etmiyormus türü bir hava estiriyorlar ki bu tamamen yalan ve sahtekarliktir. Kazara adi sani duyulmadik bir bilim adami evrim teorisine karsi çikmissa hemen denize düsen yilana sarilircasina üzerine atlayip "... ünlü bilim adami ... da diyor ki" seklinde propagandaya basliyorlar.

Bir zamanlar benzer seyleri Einstein için de demislerdi, sonra Einstein bunlari yalanladi, "benim inandigim tanri evreni doga kanunlariyla idare eder" dedi. Buna ragmen Einstein'i bir süre daha kullandilar, sonra baktilar ki yalan fazla bariz oldu kendileri rezil oluyor, Einstein'i örnek vermekten vazgeçtiler.

Bilimle kavga etmeyi bence köktendinci evangelistlere birakin, çünkü bu gerçek Islam'in akilci, hosgörülü ve aydinlik yüzüne yakismiyor. Hz Muhammed laf olsun diye mi "ilim çin'de olsa ögrenin" demis?

Evrim teorisini ya anlamamissiniz, ya da bilerek saptiriyorsunuz. Biyoloji "insan maymundan gelmistir" demez, "insanla maymunun atalari ortaktir" der. Genetik bilimi de bize insanin en yakin akrabasinin genlerimizin %98'ini paylastigimiz sempanze oldugunu gösteriyor. Son bulgulara göre ortak atalarimiz bundan yaklasik 7-8 milyon yil önce dogu Afrika'da yasamislardi. Jeolojik zamanda yeterince geri gidildiginde aslinda bütün canlilarla atalarimiz ortakti; genetik ve moleküler biyolojiden gelen veriler bize bunu gösteriyor.

Sempanzeyle sadece genlerimiz ortak degil; dis görünüsümüz, organlarimiz ve hatta davranis biçimlerimiz bile benzesiyor. En belirgin farkimiz ise beyin hacmi. Sizi rahatsiz eden, sempanzeyle olan bu benzerliklerimiz mi, yoksa atalarimizin ortak olusu mu? Atalarimiz ortak olsun olmasin, inkar edemeyeceginiz benzerlikler ortada duruyor.

Canlilari serefli ve serefsiz varliklar diye ayiramazsiniz; bu hem biyolojik açidan temelsiz olur, hem de irkçiligin baska bir türüdür. insandan baska canlilari küçük görme, onlari serefsiz sayma hakkini size kim veriyor? Eger insan harici canlilari asagilik görüyor, serefsiz sayiyorsaniz üstün irk kavramini ortaya atan sosyal darwinistlere ve nazilere kizmayin, çünkü benzer düsünceleri tasiyorsunuz.

Milliyet bloglarina yazdigim su yazimi okumanizi öneririm:

Kökten dinciler neden Darwin'e düsmandir?
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=75924

Evrim teorisiyle tanri inanci aslinda çelismez, çünkü canlilarin yaratilisinin sipsak olmasi gerekmez. Evrim aslinda bir yaratilis sürecidir.

Fakat evrim teorisi insan gibi hisleri olan, kizan kiskanan cezalandiran, kullarindan kayitsiz sartsiz inanç ve itaat bekleyen, eski çaglarin büyücüleri gibi sipsak yaratan, sipsak yok eden, keyfi oldu mu merhamet eden, olaylara doga üstü güçleriyle (sanki dogal güçler tanrinin gücü degilmis gibi) dogrudan müdahale eden insansi bir tanri anlayisiyla ters düser.

Dinciler ise dinden avanta saglama düzenini tamamen insansi tanri inanci üzerine kurmuslardir. Bu yüzden bu inanca zarar verdigini düsündükleri her türlü bilimsel teoriyle kavgalidirlar.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen brd » Prş Eyl 04, 2008 22:04

Sayin kör cahil Sokrates,

bu maymun hikayesini her yerde anlatiyorsunuz... Kim yazmis, kim söylemis bunu bir yazin biz de ögrenelim...
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x