61 milyon yatırana özgürlük, 1000 TL yatırana hapis

61 milyon yatırana özgürlük, 1000 TL yatırana hapis

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzt Ağu 16, 2021 10:03

FETÖ davalarında uygulanan çifte standarda İzmir mahkemelerinden iki yeni örnek daha geldi. Fethullahçıların kontrol ettiği kapatılan Bank Asya'ya oğlunun okul taksidini yatıran öğretmen hapse girerken, 61 milyon yatıran fabrikatör yatarı olmayan cezayla kurtuldu
Resim
İzmir’de, Bank Asya’ya 61 milyon TL yatıran yağ fabrikasının sahibine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bu cezada hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Böylece işadamı cezaevine girmekten kurtuldu. Fakat oğlunun okul taksiti için Bank Asya’ya 1.000 TL yatıran öğretmen 2 yıl 3 ay 15 gün hapse mahkum edildi. Cezası ertelenmeyen öğretmen, karar kesinleşince hapse girecek.

İzmir’de bulunan Abalıoğlu Yem, Soya ve Tekstil Sanayi Anonim Şirketi’nin sahibi Baha Abalıoğlu, 8 Ağustos 2016’de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Aynı gün bırakılan Abalıoğlu’da FETÖ üyeliğinden İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede Abalıoğlu’nun örgüt içerisinde ‘Babalar Grubu’ diye bilinen mütevelli heyetine dahil olduğu ve Bank Asya’ya para yatırdığı belirtildi.

Şirketin hesabından Bank Asya’daki hesaplara 9 Ocak 2014’ten 17 Şubat 2015’e kadar dokuz ayrı işlemde 7 milyon 67 bin dolar ile 1 milyon TL havale edildi. Hesaplardaki para bugünkü kurla toplam 61 milyon TL’ye denk geliyor.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen 6 Temmuz günü biten yargılamada Abalıoğlu’na örgüt üyeliğinden ceza verdi. Ancak etkin pişmanlıktan yararlandığı için ceza 1 yıl 8 aya indirildi. Sabıkasının olmaması ve ileride suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu bir kanaat oluştuğu için hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Tutuksuz yargılanan Abalıoğlu, bu kararla cezaevine girmekten kurtuldu.
Bin TL yatıran öğretmen

Aynı İzmir’de, Uşaklı öğretmen Nesrin Laçinok’un yargılandığı davada verilen karar ise isyan ettiriyor.

Hakkındaki iddianamede Nesrin Laçinok’un Fatih Üniversitesi’nden mezun olduğu, örgüte ait Üftade Koleji’nde çalıştığı, oğlunu aynı okulda okuttuğu ve 2015’te Bank Asya’ya 1.000 TL yatırdığı belirlendi. Laçinok, 1.000 TL’nin oğlunun okul taksidi olduğunu ifade etti. Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, beraate hükmetti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise yatırılan 1.000 TL’nin örgüte bilerek ve isteyerek yardım kapsamına girdiğini kaydederek, Laçinok’la ilgili beraat kararını kaldırdı. Laçinok’a 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Geçmişte bir süre tutuklu kalan Laçinok hakkında cezası iki yılın üzerinde olduğu için hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı uygulanmadı. Hapis cezasının paraya çevrilmesine gidilmedi. Ceza kesinleştiğinde yeniden cezaevine girecek.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x