69

69

İletigönderen penthesilia » Cmt Nis 18, 2009 8:21

69duk 9 kaldık (DOĞU PERİNÇEK'ten)

MİT Müsteşarlığı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine yolladığı yazıda "Ergenekon Örgütü Şeması" nda 69 kişinin bulunduğunu bildirmişti. Ancak Şemanın kapağı resmen kaldırılmadı.
Ne var ki, Şema ellerdeydi. Zaten Aydınlık, 8 Şubat 2009 günlü sayısında yayımlamıştı.
Şemada veya İddianamede olduklarını öğrenenler, adalete yardımcı olmak için, "Benim ne ilgim var" diyerek tek tek açıklamalarda bulundular.

ERGENEKON DAVASININ DUVARA TOSLAMAMASI İÇİN
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ne de olsa amiral gemisinde, daha bu işin başında yetkililere, "Ergenekon Davasını sakın sulandırmayın" dedi. Hakkını teslim etmek gerekir, "Önyargıları, kin duygularını, intikam heveslerini temizleyin ki, Ergenekon Davası duvara toslamasın" uyarısı da Ona aittir. (20 Mart 2009)
Koskoca Ergenekonu duvara toslatmanın alemi yok!
Kaldık 68 kişi!

"BENİM NE İLGİM VAR"
Geçende Uğur Dündar, Star ekranından feryat ediyordu: "Benim Ergenekonla ne ilgim var."
Hukuk Devletine ve bağımsız yargıya sonsuz saygımız nedeniyle "kimin ilgisi var" diye soramıyoruz.
Kaldık 67 kişi!

"BENİM ADIMI NİÇİN KOYDUNUZ"
Hürriyet yazarlarından Tufan Türenç, daha kuşkucu, "Ergenekonla bir ilgisi var mı" diye inceden inceye araştırmış. "Defalarca okumama rağmen, İddianameye neden adımızın konduğunu anlayamadım" diyor. (27 Mart 2009)
Ergenekon sanıkları da İddianameyi defalarca okuyor; neden adlarının konduğunu anlayamayınca, bu kez İkinci İddianameyi okuyorlar. Yine anlayamayınca, kusuru kendilerinde buluyorlar. Üçüncü, Dördüncü İddianame gelir, o zaman anlarız diyorlar.
İddianameleri anlamaya çalışmayanların isimlerini siliyoruz.
Kaldık 66 kişi.

ALLAHIMIZA BİN ŞÜKÜRLER OLSUN
Unutmadan hemen kaydedelim: Bu Ergenekon İddianamesinin en önemli özelliği, basınımızın ve iş dünyamızın seçkin mensupları hakkında dedikodulara dayandığı zaman, hemen o anda sulanıyor olmasıdır; oysa Türkiyenin temellerini oyarken, şeytan kulağına kurşun, kupkuru kalmasıdır.
Nitekim Hürriyet yazarlarımızdan Enis Berberoğlu, Ergenekon Şemasında ismini görünce, "o dedikoduyu nerden ürettiniz" diye yazdı. (27 Temmuz 2008)
İddianamede diğer Ergenekon şüphelileri hakkında hiçbir dedikoduya yer verilmediği için, önce savcılarımıza, sonra Allahımıza bin şükürler ediyoruz.
Şemanın dedikodulardan temizlenmesi için gereği yapılıyor.
Kaldık 65 kişi,

ÖZGÜRLÜĞÜMÜ ÇOK SEVİYORUM
Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin mesleğini çok seviyor. Diyor ki, "Ergenekon İddianamesine de girmişiz. Demek ki bazı savcılarımız da gazetecilik yapılsın istemiyor." (30 Mart 2009)
Aynı savcılar ve hatta yargıçlar da, partilerin anayasa güvencesi altında özgürce faaliyette bulunmasını o kadar çok istiyorlar ki, bazı parti yöneticileri 29 Mart 2009 seçimlerine onlar sayesinde Silivri L Tipinden katılıyorlar.
Ergenekon Şemasını Şükrü Beyin meslek sevgisine ve özgürlüğüne göre düzeltiyoruz. Aydınlıkçılar zaten gazeteci sayılmaz.
Düştük 64 kişiye.

GAZETECİ GİRDİ "TERÖRİST" ÇIKTI
Cumhuriyetin köşe yazarı Mustafa Balbay, Temmuz dalgasında "gazeteci girdim, gazeteci çıktım" diyordu. Oysa birisi Parti Başkanı girmiş, "terörist" olarak içerde kalmıştı.
Balbayın bu Ergenekon Terör Örgütüyle hiçbir ilgisi bulunmadığı konusunda ülkemizin en seçkin gazetecileri güvence verdiler.
Artık 63 kişiyiz.

OBAMA ANITKABİRDE
İlhan Selçuk Ağabey, geçenlerde köşesinde yazıyordu, Emniyet ifadesinde, "Bizi bu Ergenekona katıp davayı sulandırmayın" diye soruşturmacıları uyarmış.
Bu tarihi uyarıyı Savcı Zekeriya Öz anlamadı ama Obama anladı ve okyanusları aşıp Anıtkabiri ziyaret etti. Duymadınız mı "Ilımlı İslam" bile demedi!
Sağdan sayıyoruz, 62 mevcutluyuz.

ÜST DÜZEY BEKLENTİLER
Ferda Paksüt, İkinci İddianameyi okuyunca, kamuoyu önünde şaşkınlığını ifade etti. "Böyle bir şeyi beklemiyordum" dedi.
Ergenekon Terör Örgütü, üst düzey beklentilere uyumlu olmalıdır, değil mi!
Şu anda 61 kişiyiz.

SOROS GİBİ TANIĞIN OLSUN
Ethem Sancakı 2001 yılında Şemaya koymuşlar. Savcılar 2008 yılında kendisinin bilgisine başvurdular. Bilgi müthiş! "Beni Sorostan sorun" dedi.
Sorostan sormaya ne hacet, 2001de Doğu Perinçekin arkadaşıydı, şimdi "Tayip Erdoğanın sevdalısı."
Etmem Sancak, Şemada olduğunu öğrenince o kara sevdaya tutulup, çöllerde Tayip Erdoğanı aramış ve vuslata ermişti.
Şemanın kudreti!
İndik altmış buçuk kişiye.

CEKETİMİZİN DÜĞMELERİNİ İLİKLİYORUZ
Diğer işadamlarımızın Sorosu tanık göstermeye ihtiyaçları bile yok. Onların yerine "ceoları" açıklamada bulunuyorlar: "Beyefendinin o Ergenekonla ne ilgisi olabilir"
Ceketimizin düğmelerini ilikliyoruz. Ergenekon birden hafifliyor.

OBAMA SULTANAHMET CAMİİNİN AVLUSUNDAKİ ŞAŞI KEDİYİ
BİZE TERCİH ETTİ
Biz, bu vaziyette Atlantik Okyanusundaki teknede 42 kişi kaldık. Ufuktan geçen gemilere, belki içinde Obama vardır diye mendil sallıyoruz. Ama o, uçakla üzerimizden geçmiş, aşağıya bakıp bizim mendilimizi görmüyor. Dahası bir türlü fikir değiştirmiyor, "Ermeni Soykırımı" konusunda hâlâ aynı görüşteymiş, Kürtlerimizin "azınlık" olduğunu ilan ediyor ve Afganistana Mehmetçik istiyor. Obama, Ökümenik Bartholemeosu ziyaret ediyor ve Lozana rahmet okuyor.
Yine de Obamadan vazgeçmiyoruz, koşuyoruz, bir kısmımız Anıtkabir merdivenlerinde, diğerlerimiz Sultanahmet Camiinin avlusunda bağdaş kuruyor, Obamanın üzerimizden uçakla geçerken görmediği mendilimizi önümüze seriyoruz. Obama, kolunda Tayyip Erdoğanla önümüzden geçiyor ve bizim yüzümüze bile bakmıyor. Gidiyor, orada şaşı kediyi seviyor. Obamaya bakarken Tayyip Erdoğan da şirinleşiyor.

YILDIZLARIN AĞIRLIĞI
Hatırlarsınız, Tuncay Güneyin mülâkatı, televizyon ekranlarına düşmüştü. Üç genelkurmay başkanı, üç jandarma komutanı ve generaller fakir kullarınızla birlikte tek tek sayılıyordu.
O an Fenerbahçe Orduevinde Tuncay Güneyin "meczup" olduğu gerçeği fark edildi.
Gazeteciler, komutanlarına Emekli General Veli Küçükü sordular.
Kimse tanımıyordu.
O zaman ben mecburen Mahkemede şu açıklamayı yapıyorum:
"O Yüksek Askeri Şura toplantısına, ben kara gözlükler takarak girdim, bıyıklarımı da kesmiştim. Veli Küçükü generalliğe ben terfi ettirdim".
Bu itirafım, tutanaklara geçiyor.
O inandırıcı açıklama, hem kurumun itibarını kurtarıyor, hem de Ergenekonun kazan mevcudunu düşürüyor.
Hesabı şaşırıyorum, Ergenekon Şemasında kaç kişi kaldık?

EYMÜRÜN DÜZ HESABI
O sırada, Eski MİT Kontrterör Merkezi Başkan Vekili Mehmet Eymür imdadıma yetişiyor, hesabı düzleyen tarihi açıklamayı yapıyor:
"Ergenekon Davasında Doğu Perinçek grubu dışında hiç kimse hakkında menfi bilgi yoktur."
12 Mart ve 12 Eylül sıkıyönetim bildirileri kulağımda yankılanıyor: "Marksist- Leninist ve hatta Maoist.."
Gazetelere bakıyorum, 21. yüzyıldan "Çinin yüzyılı" diye söz ediyorlar.
Şemayı açıyorum, Mehmet Eymürün "referansı" na göre, tek tek Ergenekon Şemasındaki "menfi"leri sayıyorum:
Doğu Perinçek bir, Nusret Senem etti iki, Ferit İlsever üç, Serhan Bolluk, Adnan Akfırat, Emcet Olcaytu, Hikmet Çiçek ve Hayati Özcan. Kıbrıs Gazisi Muzaffer Tekini nasıl unuturum. Daha dün, duruşmalarda İşçi Partisine üye oldu.
Ettik mi dokuz!
Bir de, "Benim bu Ergenekonla ilgim yok" diye beyanatta bulunma şansına sahip olmayan Org. Eşref Bitlis.

BAĞIMSIZ MAHKEMELERE SONUNA KADAR GÜVENİN!
Şema mevcutluları dönüyoruz, 60 şema arkadaşımıza bütün samimiyetimizle ve meraklı bakışlarla soruyoruz:
- Bizim Ergenekonla ne ilgimiz var?
İşte o zaman Hukuk Devletinin büyük hakikatini hepsinden tek tek öğreniyoruz:
"Türkiyede bağımsız mahkemeler var, hukukun üstünlüğüne herkes güvenmeli. Tarafsız yargıçlarımız, emin olun ki sizler hakkında gerçeği araştıracak ve adil bir karara kesinlikle varacaklardır."
Yüreğimize ferahlık doluyor, bir "oh" çekiyoruz.
Biz İşçi Partililer ve Şehit Org. Eşref Bitlis sayesinde, Ergenekon Davası duvara toslamaktan kurtuluyor. Artık herkes rahat uyuyabilir. Çünkü "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü" sulanmayacak ve hukuk devletimizi sel basmayacaktır.
Yaptığımız işin büyüklüğüne bakıyorum, gurur duyuyorum.
Not: Sayın Veli Devecioğlu ağabeyim, bu yazıyı okuyunca, hukuk devletine sonsuz güvenim nedeniyle mutlaka beni telgrafla kutlayacaktır.
"AYDINLIK DERGİSİ"
Kullanıcı küçük betizi
penthesilia
Üye
Üye

İletiler: 12

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x